Козметика с роза

• 35 386
  • 120
  •   1
Отговори
# 105
https://damascenashop.net/

Също много хубави продукти, натурални и не само от роза.Розовата вода е може би най-добрата, която съм ползвала, без изкуствено подсилване на аромата като при други.

# 106
Напоследък много съм се запалила да използвам всякакви продукти съдържащи роза.
Вие използвате ли? Какво и доволни ли сте?
Аз мога да ви кажа за почистващо мляко на Елеа с роза и интимен гел Argan & Rose Oil. Идвете много добри.
Ще се радвам да чуя и други продукти съдържащи роза  Heart Eyes  Hug Simple Smile
За първи път си купих крем за околоочен контур с розово масло. Такава алергия направих, че повече роза в козметика не ща да виждам! Момичето от парфюмерията ми каза, че дава алергични реакции и не съм единствената, за това по- леко с розите. Пробвайте мъничко на някоя не толкова чувствителен участък, за да не се ви хване и вас.

# 107
Алергията може да е от розата, но може и да е от друга съставка. Трябва да направите тест с други продукти/марки с роза за да се разбере.

Един от проблемите с български сайтове е че не винаги има изброени всичките съставки на продуктите им, а някои се опитвам да избягвам в козметика.

Аз съм използвала подхранващия крем на Lady's Joy. Мирише много приятно на роза и наистина овлажнява кожата добре.

# 108
И аз съм от хората, които харесват аромата на класическа бг роза. Не знам защо, но усетя ли го в продукт, купувам го вместо този, който мирише на по-модерна роза.
Странно е, че ако мирише по-класически асоциацията ми е, че съдържа розово масло, а ако не - има нещо "измамно". Хем знам, че концентрацията на роз. масло в кремове и козметика не позволява да се усеща аромат....

# 109
И аз съм от хората, които харесват аромата на класическа бг роза. Не знам защо, но усетя ли го в продукт, купувам го вместо този, който мирише на по-модерна роза.

Ако избирам козметика с българска роза, предпочитам да усетя аромата на класическа роза вместо нещо абстрактно.

Иначе розите в момента са модерни в козметиката навсякъде. Скоро гледах серия продукти на Fresh в една Сефора, но нямат аромат на рози и ги подминах. Същото важи за Lancome и техните розови продукти. Много красиво са опаковани, но не миришат на роза поне за мен.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 15:58 от Cool_Cat

# 110
Иланг,
бях на море и пробвах маската  Via Naturalis с роза, много готина. А само за салони ли се продава? Гледах и сайта ви, не можах да се ориентирам.
 А маската е много готина и с хубав ефект, ще се изям от яд ако е само за салони. Пиши ми, моля те, на лично съобщение.

# 111
  • Варна
https://biofresh.bg/produkt/mitselaren-gel-za-izmivane-na-litse-diamond-rose/ От мен глас за този мицеларен измивен гел на Биофреш.

# 112
Иланг, или някой който има крема, бихте ли ми казали какъв е филтърът в Дневен крем за лице с SPF 20 Diamond Rose Biofresh? Не мога да намеря съставките. Физически филтър ли е и какъв?

# 113
  • Пловдив
Иланг, или някой който има крема, бихте ли ми казали какъв е филтърът в Дневен крем за лице с SPF 20 Diamond Rose Biofresh? Не мога да намеря съставките. Физически филтър ли е и какъв?

УВ филтрите са химически.
Скрит текст:
съставът, който имам е стар, но по продукта не са правени някакви драматични промени
AQUA, GLYCERIN, DIBUTYL ADIPATE, CETEARYL ALCOHOL, CYCLOPENTASILOXANE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, NEOPENTYL GLYCOL DIHEPTANOATE, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, ISOAMYL LAURATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, ROSA ALBA FLOWER WATER, LEONTOPODIUM ALPINUM EXTRACT, ALCOHOL, ROSA DAMASCENA FLOWER EXTRACT, CITRIC ACID,  LAURETH-7 CITRATE, POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, TRIETHANOLAMINE, LAURYL GLUCOSIDE, PHENOXYETHANOL, CAPRYLYL GLYCOL, CREATINE, BUTYLENE GLYCOL, CAVIAR EXTRACT, HYDROGENATED OLIVE OIL DECYL ESTERS, HYDROXYACETOPHENONE, XANTHAN GUM, DIAMOND POWDER, SCLEROTIUM GUM, PARFUM, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER,  DISODIUM EDTA, BHT, ROSA ALBA FLOWER OIL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BENZYL SALICYLATE, CITRONELLOL,  GERANIOL, ISOEUGENOL, LINALOOL

# 114
Много Ви благодаря за бързия отговор, Иланг! Изглежда обещаваща формула и е с добър филтър.

Бих искала да поддържам българска козметика и ще е по-лесно за клиентите като мен да може да виждат съставките на продуктите на уебсайта. Аз не можах да ги намеря.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 18:14 от Cool_Cat

# 115
  • Пловдив
Ние сме наясно с това, но ни е много трудно да поддържаме актуални състави в сайта, защото нормативната уредба е много динамична. Постоянно се забраняват съставки, което налага промени в продуктите.

# 116
Исках да споделя за Биофреш  Diamond Rose SPF 20, който използвам от известно време. Има богата и хидратираща структура, която оставя лицето меко и може да се използва за база под фон дьо тен. Не остава филм. Впечатлена съм! Единственото, което може да се подобри, е ароматът. Не е силен, но е леко химически. Не мирише, поне моят, дори абстрактно на цвете. Бих препоръчала да е или без аромат изобщо, или с аромат на българска роза. Мен ме заинтригува заради розата в името така или иначе.

Бих пробвала и нощния от тая серия ако е с подобна текстура.

Препоръчайте ми хидратиращ крем за ръце с красив аромат на българска роза. Този на Агива добър ли е? Искам нещо, което попива добре и помага за ръце и нокти през зимата.

# 117
  • Пловдив
Cool_Cat, мирише по този начин заради УВ филтрите. За съжаление много трудно се покрива мириса им. Знаем за този недостатък и работим по него.
Нощният няма УВ филтри и мирисът няма нищо общо с дневния. Той е типичният за серията - фантазийна Бяла Роза.

# 118
Благодаря, Иланг! На мен ми хареса въпреки аромата. Надявам се нощният да има същата богата текстура.

# 119
  • SF
Аз също съм много доволна от кремовете на биофреш. Дори си имам клиентска карта за отстъпки. Не харесвам ароматът на пяната за измиване на лице, но знам, че измива много добре. Беше с някаква ядка и нейната миризма не ми допада.

Общи условия

Активация на акаунт