Ето лятото дойде, хайде, АВГУСТИНЧЕ, на море!

• 36 990
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Килограмите са ми перфектни - почти като от преди бременността.  Но корема си го имам,  даже баткото ме пита дали пак ще имаме бебе Simple Smile и ханша е един гоооолям. Но ще се оправят,  надявам се.  Въпросът е,  че сега както съм измършавяла изпъкват много. То с това неядене нямаше как да не сваля.  Освен,  че нямам време си изгубих и апетита нещо. 
За клякането- малчо също не кляка,  ами се навежда.  Ако опита да клекне,  дупето му натежава и сяда.

# 631
И аз имам коремче, но без упражнения няма да се махне, а както нито време имам, нито енергия....ще си го влача Simple Smile

Дребния днес спа само веднъж, защото съседите къртиха нещо между 10 и 12. Заспа в 12.30 и спа до 15 часа. Категорично не му стигна - в 6 вечерта вече търкаше очите, банята я започнахме в 7.30 и в 8.15 вече спеше. Та ще видим как ще е в яслата, а да уцели режима не трябва да спи преди обяд. Предполагам, че ще свикне, а и мога да го слагам по-рано да спи. Също ми е чуденка в колко ще ме вдигне утре....дано не е твърде рано Simple Smile

За цикъла - идваше на по 35-40 дни, ама сега съм пак на противозачатъчни и ми е много добре, всичко е по часовник и минава много леко, както преди бременността.

# 632
Моя цикъл вече е редовен като преди - на 26-27 дни, въпреки, че още кърмя. Ама пък 7 месеца без него (+още 9 разбира се) си беше направо рай  Sunglasses.
Мойто диване днес пак ми взе здравето следобед - същото като вчера - сложих го в леглото уж заспал и стана и почна да говори  hahaha После тръшканици да 18 ч. и рев, и накрая го гушнах върху мен на люлеещия офисстол и припадна тотално. И вече не му пукаше, че го оставям в леглото  Joy. Мисля и аз да пробвам да махнем сутрешното спане, според мен то разваля следобедното вече. Обаче както става в 7.30 не знам как ще издържи  newsm78 Може пък да вземе да става по-късно. Тогава пък ще развали режима на хранене  #2gunfire Май ще оставя за другата седмица да го обмисля добре...

# 633
И при мен сутрешното разваля следобедното спане. Иначе с режима на хранене сме ок, като се наобядва почти припадна Simple Smile Simple Smile По-скоро режимът се проваля леко като спи два пъти, защото следобяд заспива късно и следобедната закуска отива към 5, после вечеря в 7, мляко в 8.30 и той ми се кокори до 10 Simple Smile Иначе съм го забелязала, че ако не заспи до 3 следобяд после не спи до вечерта. Малко е неприятно, защото по време на сутрешния сън много приятно си пия кафенцето на терасата, ама.... Simple Smile

# 634
Аз пък ползвам сутрешния сън за разходка на спокойствие и тишина навън  Sunglasses. Сядам си на сянка някъде или просто си ходя безцелно. Но ако знам, че ще спи като хората следобед - сам! в леглото, съм склонна да заменя сутрешния ми релакс за следобеден такъв, и по-дълъг при това  Joy Мечтиииии ...

# 635
Ние махнахме сутрешния сън преди около месец, но днес за първи път понаместихме храненията:
към 4 и половина - 5 - буди се да поцока малко мляко
8 и 15 - ставане (не знам как в 90% от случаите става точно в толкова)
8 и 30 - закуска (преди не искаше да яде толкова рано)
12 - обяд
12 и 30 - сън (по принцип спи до 15 и 30, но днес спа 1 час и после два след 16 и 30)
16 - закуска
20 - вечеря
21 и 30 - мляко
Като е един сън по 3 часа си е много по-добре. По-лесно е да планираш излизанията. Жегите предиобед само ни пречат детето да си играе, колкото иска. Сутрин прекарваме около половин час в парка и на дребната не й стига.
Относно цикъла, на мен ми е идвало 3 пъти след бремеността. На 28 дена е, но е много по-обилен от преди. Даже в жегите доста ми прилошава първите два дена.

# 636
Прибрахме се най-накрая! Уж не ми се ходеше много при нашите, а главно заради дъщерята, а то взе че ми хареса и поостанахме повече Simple Smile Но, у дома си ми е най-хубаво. Прибрахме се одеве - разхвърляно, непочистено, но ММ се е постарал да ми полива цветята и много им се израдвах, че са живи Simple Smile И ми стана едно хубаво. Утре ще си пооправя и всичко ще е 6 Simple Smile Коко си позна дома и изпадна в еуфория. Игра си много с играчките, скачаше от една на друга, набързо обиколи и си припомни веднага всички чекмеджета, пералнята, велоергометъра, банята Simple Smile Само до ТХ не се добра, но утре ще я свърши и тая работа. Абе много му беше хубаво и на него, че си се прибра. Иначе много е надобрял в ходенето. Доста добре си ходи за ръка, отпуска се няколко пъти за по 3-4-5 крачки, но залита накрая. Клякането го владее от над месец. От тогава може и без упора от седнало положение да си се изправи и да застане прав без да се сържи за нищо. И така си стои по няколко секунди. До тук с моженето Simple Smile А и днес за първи път лая като куче А-а-а Simple Smile Много е назад с говоренето милият, сравнявайки го с кака му. То май за всичко е доста по-назад от нея. Само по коса я бие. Много се е ошумил вече, но аз упорито не го подстригвам, че момченце с дълга коса ми е мечта. Само бритона крцнах веднъж и пак му е време да го подкъся леко.
Той иначе спи по 2 или 3 пъти на ден. Зависи кога му е сутрешния сън. Но с един няма как да изкара деня. Ако заспи към 10 до 12, после прави един сън към 2 до 4 и в повечето случаи има нужда от 30 минути около 19,30-20. Но може и без него, зависи колко съм го изтрепала Simple Smile
Ако заспи обаче към 11 преди обяд, после изместваме следобедния сън до към 5, 30 -6 и вече няма за кога да има и трети. Понякога не се получава така де, но се водя от него.
Не помня дали се оплаках, че ми дойде цикъла. Много ми стана криво, че с дъщеря ми докато кърмех не ми дойде и сега беше много неочаквано. Е, така поне ще мога да си следя овулацията, че ми беше голяма чуденка, та има и полза от цялата работа. Simple Smile
За килограмите да споделя. Не съм се мерила скоро и идея си нямам колко съм, но мисля,ч е имам още няколко да сваля. Обаче, аз пък се чувствам много добре. Нямам проблем с тялото си, е дразни ме че още ми стои линия неграта на корема ама е поносимо. Горещо препоръчвам детоксикация. Последната направо ме стопи (пак казвам,ч е не съм се мерила, но визуално си личи много и се и чувствам отлично.) Следващите 3 месеца пък ще има три поредни суперлуни и мисля да не ги изпускам.
ѝгласувах за заглавие на новата тема. Дани благодаря ти че се занимаваш, че аз откакто нямам лаптоп немога да се вклщча изобщо. Това ме подсеща, че другата седмица ми е в план да ходя до офиза да си прекъсвам майчинството и да видя какво ще правя със служебния лаптоп. Може ад си го взема за да го подкарам Simple Smile Аз питах преди, ама не помня кой какво ми отговори. Та освен акт за раждане нещо друго дали да си нося, че да не се разкарвам 2 пъти до там?
Извън темата : Имаме да доплащаме само 26,62 лв на топлофикация ! Много съм щастлива, направо не ми се мислеше как ще ни зарадват точно преди рождените дни на децата. Лягам, че съм капнала.
Спокоен сън на всички.
Оф, много грешки имам, но съм гроги и няма да ги поправям. Извинявайте, лягам си.

Последна редакция: пт, 14 авг 2015, 23:21 от ymemansi

# 637
Честито на рождениците - мъжки ден днес - на Ижинка, Пипи и Тоничка   bouquet
Честито и на имениците днес - включително и на мен - черпя ви виртуално с кой каквото му е на сърце  Sunglasses

# 638
Освен днешните момченца - рожденици, има и една дама! Черпя виртуално, пък някой ден и реално, за рождения ден на моята принцеса! Честити да са рождените дни и на другите калпазани, родени днес, а и именните дни на майчетата!
Пожелавам си да са ни здрави и щастливи дечицата, а ние да сме покрай тях, че да им помагаме, когато имат нужда от нас!
Празнувахме скромно с баби и дядовци по обед. Мислих, мислих,  и накрая това измислих. За развълнуваните старчета също имаше подарък - фотокнига с подбрани снимки от първата годинка на беба....ех, как минава времето. И какво беше преди година точно.....направо настръхвам от вълнение!

# 639
Честит рожден ден на Ники на ижинка!
Честит рожден ден и на младежите на Пипи, тоничка и никсити!
Честит рожден ден на едногодишните  госпожици на Nutty и buba77!

Много, много здраве, щастливо детство с много приятелчета и безгрижни игри на рождениците!

Честито и на всички празнуващи днес имен ден! Бъдете здрави и щастливи!   bouquet

# 640
Честит рожден ден на всичките ни рожденици днес! Да са много здрави и много щастливи!

Честит имен ден на имениците, особено на Петрова! Да ви е живо и здраво името Simple Smile Simple Smile

Какъв хубав ден, с толкова много празнуващи!

ymemansi, на мен никакви документи не са ми искали. Преписахме всичко от декларацията за майчинството, иначе документация не е трябвало. Няма проблем да се занимавам с темата, само съм по-бавна, защото не ми оставят много време, но то е нормално.

Хубава вечер на всички!

# 641
  • Пловдив/София
Благодарим за пожеланията! Честито на всички рожденици!

При нас празникът мина домашно, разбира се по закона на Мърфи Зайо не си доспа и беше толкова кисел, колкото отдавна не е бил Simple Smile)) Аз се бях сдухала, но се оказа, че само мен ме е притеснило това и другите гости и бебета са се забавлявали. Имахме 5 бебета и към 10-12 възрастни, лудницата беше пълна. Много ме е яд, че нито една нормална снимка не можах да направя, или някой мърда, или някой реве...Абе не беше рожден ден мечта, но с бебета толкоз.

Инак целия ден бях в много особено настроение, плачеше ми от радост, че си имам такова пораснало момче. Беше ми супер емоционално, сърцето ми се свиваше от обич като го погледна...Още не мога да повярвам, че започнахме втората годинка. Струва ми се вчера като бях в родилното...

Имах да ви питам някакви неща, но сега всичко ми е хаос в главата Simple Smile)

# 642
Nutty честито и на твоето момиче, с извинение за пропуска   bouquet
Ние днес изкарахме цял ден на пикник - чак до 8 вечерта. Добре, че не заваля, а само гърмеше и бяхме на тръни дали няма да събираме катуна скорострелно  Joy.
На малкия много добре му се отрази - спо 3 часа следобед, та и аз си починах  Joy
Обаче сега неко не ще да заспива  newsm78, да видим какво ще го правя...

# 643
  • София
Ехееее, колко много рожденици днес Simple Smile Да са живи и здрави Simple Smile Днес и моя баща има РД и си признавам, че бях убедена, че Боян ще се роди на неговия РД. Нероденото ми бебече беше с термин 15 август и някак ми е едно такова. Тази дата определено няма как да няма значение за мен макар, че вече гледайки Боян не съжалявам за нищо през което съм минала. Както и да.....да са щастливи и да растат усмихнати децата на всички Simple Smile

Исках да ви питам минахте ли на 3-ка мляко? Ние минахме и има ванилия, което много ме учуди  newsm78 newsm78 newsm78 . Боян го харесва много. Вечер оставяше често от 2-ката, т.к. вече вечеря доста, но от както сме на 3-ка всичко си изпива. Предполагам, че вече не е толкова калорично, колкото предишните.

Аз още съм в лутаница за тортата на малкия и на всеки 5 минути си меня мнението дали да похарча маса пари или не чак толкова. Аз хич не обичам торти - само бисквитена и чиизкей и евентуално гараж ама мразя пандишпанови блатове, сметанови торти и други подобни. Все ми се сърдят по рождени дни,  като ги откажа. Детските са точно от най-омразните, но пък може гостите да ги харесват - това, че аз не обичам торти нищо не значи. Проблема ни е и че търсим 24 парчета. Моя план беше да си купя от Лагуна вкусна торта или две за гостите, каквато харесваме, а да поръчам малка красива детска торта за снимките и за пред рожденика. Проблема е, че не намирам такава малка, а по най-малки 12 -16 парчета и трябва само за нея да дадем кум пари и някак няма смисъл тогава. Както и да е Simple Smile големи терзания докато се решим Simple Smile Не знам от приготовления ще мога ли да се зарадвам на деня Simple Smile То като се сетя на какъв хал бях на раждането Simple Smile не си е за спомняне Simple Smile детето го видях два пъти - веднага след като го родих за малка, как ми се опули насреща и когато една санитарка отиде да ми го измоли, че не можех да ставам от леглото и ми го донесе и аз го гледах само от количката му т.к нямаше как да го взема. Тогава даже се разплаках, че ми беше толкова зле и се чувствах толкова безпомощна и не ми се вярваше, че ще имам някога сили да го гледам. Е гледам го Simple Smile

Хайде, че пак се впуснах в лирични отклонения Simple Smile

# 644
Астинед, ние взехме торта от неделя....клише, ама вкусно се получи. Изглеждаше си детска, но сменихме пълнежа на йогурт с мед. Хареса ми. Та и това е опция, предполагам не само на неделя - хем тортата изглежда детска, хем си избираш пълнеж....и разбира се в твоя случай, щом не те кефи (а и мен) оставяш настрана захарната глазура Simple Smile
Иначе ние съвсем скоро минахме на 4ка хип - за след годинка. По-ниско калорично е според инфото на етикета. Прави ми впечатление, че много се пени обаче....Паячка все си яде нейното любимо мляко иначе - апетит за него винаги. На кутията пише порции за деня 1-2, 170 мл готова смес и сега съм в чуднка защо такава порция. Беба пие по принцип по 200.....

Общи условия

Активация на акаунт