Ето лятото дойде, хайде, АВГУСТИНЧЕ, на море!

• 36 986
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Ехе, колко много рожденици е имало Hug да са живи и здрави, много игриви и щастливи  Heart Eyes
На мен цикъла ми дойде още на втория месец , въпреки че кърмя и сега  ooooh! и разлика няма дори #Cussing out
Отивам в кухнята, че съм решила да сготвя на беба манджите за 2-3 дни, преди да се е събудила и да ме хване за ръцете  ooooh! Хубав ден Wink

# 646
Какво правите, мамита Simple Smile надявам се всички да сте имали прекрасни недели и затова да е толкова тихо Simple Smile

Асти, ние минахме на тройка аптамил, мирише на ванилия и се разваля изключително бързо и изключително смрадливо Simple Smile яде си я нормално, все едно не съм сменяла млякото. Иначе на опаковката пишеше, че трябва да яде по два пъти по 240 мл вода с 8 лъжици, което надали ще стане скоро.

Ние напазарувахме и се подготвихме за яслата, аз поднових леко гардероба за работа и сме готови...утре първи ден стартираме, дано всичко е наред! Опитвам се да се държа, но ми е притеснено, макар че дребния е доста социален и не очаквам да имат проблеми. Ще кажа как минава яслата, а вие стискайте палци.

# 647
Пипи пак ще закове заглавието.....абе, талантът си е талант! Simple Smile
П.с. Дани,  стискам палци! Стрес си е, дано всичко мине добре за дребния и теб, че то май драмата за мамата е най - голяма!
П.с. 2 - неее, всъщност вървим на балотаж Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 22:54 от Nutty

# 648
За заглавието - понеже пишем бавно може да се окаже, че докато стигнем новата тема и то вече няма да е актуално  Joy
Аз май пак ще меся питка   chef. Днес отидохме на друга детска площадка и нашия тръгна да ходи  Joy. Ама си ходи по 30-40 метра без да пада. И супер много се кефи  Party. То и аз де. Та ще трябва да организирам прощъпулник, само да видим какво беше с пълнолунието  newsm78

# 649
  • София
Ето ме, след не знам колко отсъствие, намерих време по диагонал да ви изчета Hug
На изминалите рожденици - честито, нека да са много здравички порасналите дечица! И благодаря и за поздравите за Никола, за вече отминалия 15ти  bouquet
Рожденият ден го направихме на вилата на приятели, в Панчарево. Имаше няколко наборчета, няколко по-големи дечица и не знам и аз колко възрастни - роднини и приятели. Направих му специална детска торта с лъвче, за да може той и другите малчугани да си хапнат също и за възрастните имаше отделна торта. Толкова подаръци получи, че вече съм направила план кой кога да му го давам. Въпреки, че ми се струва, че няма да е кой знае колко въодушевен от играчките... По време на рождения ден аз бях доста изнервена и неорганизирана, Никола беше доволно кисел, но въпреки това се получи добре. Искаше ми се да се получи перфектно, но перфектни неща няма Wink
Иначе при нас положението е що годе добре - миналата седмица детето изкара един ден с нова бавачка и когато баща му се прибрал вкъщи, го намерил да спи в количката, в коридора и да хлипа на сън. Хлипането при него значи, че мнооооого е ревал. Когато се събудил и видял баща си му се усмихнал, така както никога досега и се вкопчил в задушаваща прегръдка. И до тук с детегледачката - за момента баща му си го гледа денем, вечер работи. Ще видим до кога така, ще я викнем пак някога обаче. Аз съм тотално без време за каквото и да било - на работа не смогвам да си тръгна, когато трябва; разни здравословни проблеми се обаждат и вече умирам за почивка, но още малко трябва да потрая.
Иначе Никола вече ходи сам, е често му писва да ходи така и се цопва да  пълзи или ходи, хващайки се за мебелите. Но определено от два дни може да се каже, че е проходил - ходи, спира и пак тръгва, кляка и става и тръгва, завива. Но ще изчакам с прощъпуника още малко - да свикне да ходи и да предпочита това, пред лазенето или подпирането на нещо.

danny, всичко да мине добре през първия и всеки следващ ден на яслата Peace. Пиши утре как е бил денят му, как се е чувствал, че ми е интересно, след месец и нас това ни чака.

# 650
danny айде да ви върви по вода на яслата с тоя дъжд сутринта!
Mrs.Petrova и аз си мислех същото за заглавието Simple Smile
Моя младеж върви доста стабилно хванат за една ръка, ама не се е пускал още сам Simple Smile когато тогава
Оф нашите планове за РД-то бяха да сме на полянка, ама с тая прогноза за дъждове идните дни  Sad
Честит празник на празнуващите

# 651
  • Пловдив/София
Пипи пак ще закове заглавието.....абе, талантът си е талант! Simple Smile
П.с. Дани,  стискам палци! Стрес си е, дано всичко мине добре за дребния и теб, че то май драмата за мамата е най - голяма!
П.с. 2 - неее, всъщност вървим на балотаж Simple Smile

хаха, много се смях на това Simple Smile) Даа, следя ги и аз, почти са равни Wink Обичам си аз да пиша в рими, и картичките така ги пиша Simple Smile)

Днес се случи чудо. Сигурно заради дъжда Зайо спа до 8.40! С 3 пробуждания, де, но все пак..Досега мисля най-късно ни е ставал в 7.30. Нормалното е между 6.30 и 7, но днес ММ го е приспал. Явно заради дъжда не се е усетил колко е късно...И се чувстваме почти като хора и тримата днес Simple Smile)

Сега нямам идея в колко да го приспивам, сам ще си покаже.

Абе да питам вие колко играчки имате? Почвам да си мисля, че малко прекаяваме и го глезим..като дойде някой у нас и възкливка "лелее колко играчки". Ние имаме 2 коша от тези от Икеа. И 1 кош обикновено стои прибран ад ги забравя. И подарявам всеки емсец на по-малките бебета...И пак са много. Даже май Зайо играе повече в другата стая, където има по-малко играчки. Като са много се разконцентира и накрая нищо не му е интересно..

Дани, успех с яслата, пиши. Спиам, че ме дърпат за крака.

# 652
Отчет от консултацията: 10405 и 77 см. Пуснахме пак, урина утре ще пробваме да занесем, че ни е за сефте да събираме сами и честно казано незнам как ще се справя. За храненето разбира се пак не ми е ясно, хем всичко попитах, болен мозък.... hahaha
Можело по малко цитрус, можело по малко какао....та! Някой давал ли е вече страчатела кашата с какао? А, и кекс правите ли и как? Уф, ще прослушам записа и пак ще се включа.....

# 653
  • Пловдив/София
Според мен вече от всичко могат да ядат по малко. Но аз лично ще се опитам поне още 6м да не давам храни като какао или пък джънк като Макдоналдс (примерно). Иска ми се поне до 2г да яде здравословно, след това ясно, че трудно ще го опазя...

Защо ще даваш каша с какао? аз не виждам смисъл, това са възбуждащи храни и  напълно ненужни за крехкия им организъм. Ако примерно сте на РД разбирам да опита малко торта с какао, но така нарочно да предлагаш какао ми е странно...

# 654
Аз давах кашата с ябълки, страчателата не съм. Така или иначе малко каши яде, ползвам ги за резерва ако не иска десерта от кухнята.

Ох, тази ясла ще ми съсипе нервите Simple Smile обадих се да ги чуя, всичко наред, играл, мъничко поплакал, сега е в количката, но не се знае дали ще спи. Той спа до 8.30 днес, така че може и да пропусне сутрешния сън нормално. Явно заради дъжда спа повече. И ние си мислихме, че ще му върви по вода Simple Smile ще си го взема след обяда. Много ми е свито, но ми харесаха хората там, гушнаха го като го занесохме, той се зарадва Simple Smile ще се справим, само аз трябва да го преживея Simple Smile

# 655
  • София
Привет, момичета! Ние сме на гости на свекърите и тук от големите деца не мога да сваря да пипна компютъра. Сега се преборих, излъгах ги, че уж за малко и още не са се усетили...  Joy Миа тук не дава никой да я докосне (каква изненада!  Mr. Green) и пак аз съм основен разхождач. Започна и тя доста свободно да се пуска и да ходи, ама май твърде свободно и безотговорно, защото като се засили много и ме е страх как ще финишира. Тя, може би си е преценила, но аз тичам да я посрещам. Тя умира от смях. Много й е кеф. Дано не се приземи по очи и да се стресне и да спре да се пуска. Знам, че това си е реална опасност при прохождане.

Дани, успешен старт на яслата ви пожелавам. Дано не боледува малчо и да се чувства добре там. Има си деца, които свикват много бързо, там им е интересно, но като ги покоси някой вирус и останат вкъщи и после пак им трябва адаптация.

Ижинка, моя мъж не е водил близнаците нито веднъж на ясла или градина. Даже не знаеше къде им е групата и в 4та група се наложи да ги взима той и трябваше почти карта да му начертая. В тази връзка ми беше казал, по-добре да не ги водя аз (в началото), че като плачат ще си ги прибера обратно...  Joy Явно на татковците им е по-слаб дявола. Така, като дърпах сополите на Миа с прахосмукачката ходеше в другата стая, за да не гледа как "изтезавам" детето и то плаче.

Аз какао скоро не мисля да давам под никаква форма. Ще огранича вредните храни максимално, поне до 3г., после знам, че ще е по-трудно да я опазя. Особено покрай братята й, въпреки че и те не ядат много боклуци.

Нашето кръщене мина. Мина доста добре. Миа порева малко. Задоволи се да ме държи за ръката, докато кръстницата (сестра ми  Laughing) я държи. Попа по едно време видя, че детето е по-спокойно с мен и просто ми я връчи. Тя тогава чак се разпя доволна. И така, отметнахме и този ангажимент, вече си имаме християнче. От старание да приготвя всичко бях забрави акта за раждане  ooooh!, взех си червен конец за китката, ама забравих да набера китка. Добре, че попа беше разбран.

# 656
Е, ако се престраша да дам какао, изобщо няма да е често, по-скоро като екзотична рядкост или скрит коз в ръкава, ако имаме някой изънредно неящен ден. Абе.....въздържам се засега, не смея, иначе съм сигурна, че паячка ще я хареса....то си е вкусно Simple Smile

# 657
Абе,момичета,на всички ли бебоците говорят вече  Laughing,че и смислено...Диди си е още само на БАБА и то не по предназначение...като е  глсден само премлясква,като искса нещо да му дам показва с ръката и вика "ъъъ"

За какаото и аз бих дала като изклучение,примерно на някои рд.

Диди от 3 вечери прави нещо много странно-събужда се между 1 и 4 ,иска да идва при нас и започва едно гушкане,галене и на двамата,мърда постоянно да се намести в различна поза за гушкане и си лежи в тъмното с отворени очи към час...А на нас ни е много приятно  Laughing

# 658
Прибрах си дребния, всичко е минало чудесно, изял е абсолютно всичко на обяд, даже са му пробутали и малко диня Simple Smile Simple Smile Мрънкал мъничко по едно време, но май се е уморил тогава и затова. Върнаха ми го разреван - сменяли му памперса hahaha той много мрази да му сменят памперса, та нормално. Но като ми го върнаха не е напирал да идва в мене, не е мрънкал, беше все едно "а, здрасти мамо, как я караш" Simple Smile Simple Smile така че съм доволна. Утре ще пробваме за цял ден да стои, но не очаквам проблеми. Ще видим той какво ще каже по въпроса Simple Smile Все пак ще съм на линия в случай на нужда да си го взема по-рано.

И тъй. Както очаквахме, аз умрях от нерви и притеснение, а дреб се е забавлявал. Но така си е и редно Simple Smile

За говоренето - казва "да" Simple Smile Иначе прави някакви опити за комуникация, но не бих ги нарекла много говорене. На мен ми вика понякога маммм, а понякога като е гладен пак вика маммммаммм Simple Smile Simple Smile Иначе се въздържам от шоколади все още, но давам обикновени бисквити и солети. Иначе аз правя кекс "всичко по едно", най-стандартната рецепта за кекс, но вътре не слагам какао, а канела. Давала съм му да го пробва, но някак не му хареса колкото очаквах. Повече рупа солети и бисквити.

# 659
  • София
Какао яде за пръв път преди 3 дни - взех му ДК от 1 до 3г и десертът беше някакви макарони с АМ и какао. Зачудих се в началото дали да му дам, опитах първо и не ми се стори много да се усеща какото, та си хапна половината.
За говорене - не говори. Ако изключим 'амммм', което значи, че е гладен и 'уау', което значи куче, котка, бау и подобни - друго не казва, само крещи и мучи.
desimira, някоя събота да ги срещнем по съседски, да си походят заедно из квартала, а ние да пийнем кафе  Crazy
danny_p, много се кефя на дреб - колко е адаптивен и независим, браво на него Hug

Общи условия

Активация на акаунт