Ето лятото дойде, хайде, АВГУСТИНЧЕ, на море!

• 36 983
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И ние не говорим...нали преди няколко страници ви ревах за това Simple Smile освен че и номера не знаем и ние казвам само МА-МА и Ба-ба или подобно и то не смислено. Дори Мама не е смислено....мамака си на нещо и не гледа мен. Единствено ако се ударил или реве за нещо се прокрадва някакво МАМА. Сега ми дадохте кураж, че днес май във ФБ гледах отчета за 1 г на една мама и ми стана зле. То детето прави и казва 20 пъти повече неща от нас и тъкмо пак тиха паника се прокрадваше в мен Simple Smile

Веднъж и ние от кухнята имахме какаов крем, но аз не го дадох. Избягвам това просто, защото ако детето не е опитвало тези неща не знае и не му липсват. Ще се мъча колкото се може да задържа шоколада например. Не го дадох и защото не искам всеки ден да яде нишестен крем, а в кухнята е това или грис и понякога не го давам него, а давам друго. Не ги хвърлям всички, но спестявам, за да не е всеки ден на това. За мен са си празни калории. Сега за РД-то му за връсниците и него мисля да направя тортичка от бисквити и кисело мляко и евентуално бананче, та няма да му дам от тортата за големи.....това да си опита да не му стане нещо при мен не минава Simple Smile голям цербер се оказах по отношение на храната, а не очаквах Simple Smile мислех че ще го давам много през просото по отношение на храната, а мислех например, че ще съм строга по отношение на ТВ. Стана точно обратното.....вманиачих се в храненето му, а ТВ-то го давам ларш, че просто си е голяма помощ да кротува за малко.

dany_p браво на малчугана. Чудя се и аз на какъв хал ще съм като дойде февруари и как ще го дам. Сега на 30 Август сме на сватба в Каварна, по-точно във Варна и Русалка и се предполага да оставя Боян на нашите. Ми не мога сякаш. Те не го познават, не знаят рутината му и нищо за това кое какво значи в поведението му. преди сватбата ще са всеки ден на работа и няма и да видят нищо. По-лесно ще ми е на ясла да го оставя, че там хората си знаят и имат режим и така нататък. Много съм зле май, но за една година съм го оставяла 6 пъти на баща му за по няколко часа. Не съм мърдала без това дете никъде.

Хайде не знам какво се мотам...детето спи и можех да свърша доста неща.

# 661
хаха,Асти,и мен същият коментар ме наблегна на размисли  LaughingКогато,тогава,...

А да ви кажа Диди отива другата седмица на море с баба си и дядо си  ooooh!
Хах,все пак да уточня,че те живеят под нас и баба му го гледа мнооого често и много често остава да спи долу.Притеснено ми е за малката леля (на ММ сестра му),че е само на 12 години и чесно да ви кажа големи нерви имам с нея  LaughingМного си ме дразнят децата на тази възраст,не се бъркам във възпитанието и,едиснтвено когато става дума за Диди,но в крайна сметка си правят каквото решат,та ще видим сега какво ще става,това е много обширна тема,много мога да разказвам,но както и да е-общо взето майка и и има прекалено много доверие..та сега ще има един сълъг списък,който ще искам стриктно да се спазва,пък да вземат да ми кажат нещо на въпреки.Пък и ще и се скарам първо,че пускали Дидо по една завъртяна пързалка-леля му се качвала,давали и Дидо и баба му го чакала отдолу  ooooh!

Дано нямаме никакви проблеми...да ви кажа хич не ми се пуска ,но като си представя 4 дена да си почина и....

Иначе други дертове с тях нямам,много са разбрани и много помагат,ама няма как да няма някой друг скрит конфликт при 2 поколения семейства

# 662
И ние днес имаме чудо - спа до 8.40  Shocked. Ама то беше такъв мрак, как да не се излъже детето.
Ходихме за дрешки от лидълската промоция - пак са им много хубави. И в Карфур има намалени също (на Цариградско със сигурност, за другите не знам). Купих пижами и бодита за по 6 лв. Та така, готвим гардероб за зимата. И някакви есенни връхни трябва да купя, че сме на море от 10 септември и вечер ще си е хладно.
И пропусна предиобедния сън - бях си пранирала да го пробвам, а то случайно си стана. Преди малко заспа за секунди, да видим докога.
Не знам дали има връзка - тези дни ще разбера - като му давах вечер постното от кухнята, си пропускаше едното ставане нощем. В събота пък му дадох кис.мляко с бисквита и стана чак в 6. Снощи дадох същото, а пък става в 1.30, 4.30 и 7. Нещо още не мога да хвана връзката, нооо явно си се буди от глад, което хич не ми се вярваше  Thinking
За говоренето - говори по цял ден, но смисъл никакъв. Мама, тати, баба - всичко, ама ей така по всяко време. От няколко дни даже все едно ми говори изречения - гледа ме и казва с въпросителен тон например - тятута тати титаатао? Бабодяди титути..  и други такива и имам чувството, че наистина ме пита нещо, много сладко изглежда  hahaha
Дани браво за яслата, дано така добре му понася и занапред  Peace

# 663
Асти, ако съдя по себе си и на ясла никак няма да ти е лесно да го оставиш Simple Smile Аз като оставям дребния на баща ми и на всяко ядене и на всяко спане се звъни, за да чуя всичко наред ли е. Вече една година всеки уикенд така Simple Smile Simple Smile Макар че последните един-два месеца съм отхлабила контрола, справя се, знае режима, няма проблеми.

И аз се радвам, че дребния е толкова адаптивен и комуникативен, дано да продължи безпроблемно всичко!

# 664
Незнам какъв е тоя пост във ФБ....добре, че ме няма там, та да зацикля и аз. Ми не говори! Мамама,  тататата, бабаба. ...и едно бляк доста отдавна, на карфиола  Joy
Ще проговорят, ще проходят...всичко ще стане Simple Smile

# 665
Ами на този пост във ФБ и аз доста му се зачудих... Верно, че си е до дете и до среда, ама чак пък толкова много ОСЪЗНАТИ думички ми се виждат и на мен too much
Ама що пък не  newsm78
Аз не зациклям на тази тема, може да не прави това, ама пък прави други неща, ми така де - друг вид гений  Joy Joy Joy

# 666
За една моя близка приятелка майка й твърди, че на една година знаела 30 думи и била научена на гърне, можела да си казва кога й се ходи. Може и така да е, обаче според мен е голямо изключение. Дребния доста добре разбира като му говорим, но той да проговори човешки не иска. Когато - тогава Simple Smile

# 667
danny_p, много се радвам, че малкият толкова добре е приел първия ден. Ще следя с интерес как ще се адаптира по-нататък.
Пипи2013, и ние сме точно с два такива коша. Като гледах как на децата им светват очичките, когато видят играчките покрай РД-то ми мина през ума, че са повечко, но пък те повечето са си обемни. Не мисля, че точно това ще ги разглези.
Осносно какаото, ние днес имаме това за десерт в ДК, но съм решила да го прескоча. Тя все пак е за деца до 3 год. и не винаги е точно като за нашите дребчовци. Аз съм взела една плодова каша на Слъчно и няколко плодови пюрета на Hipp да замествам за такива случаи. А още си има и доста плодове, с които да заместя какаовия крем и детето да е доволно.
А по отношение на говоренето, дивачката си реди изразително цели изречения, но освен мама, тете, ало и бебе сложно и се разбира нещо. А и на игратата пет-пет вика пе-пе.

# 668
Хаха и ММ бил прходил на 9 месеца,а на касетката на рд-то му свободно си приказва  #Crazy Сестра му пък проговорила много късно.Децата са различни това е,ама от време на време и аз се вкарвам в някакви филми.Обикновено като попитам в лекарския кабинет ме свалят на земята  Laughing

Аз да ви попитам за Дк-има ли разнообразие попринцип,предполагам че си е от кухня до кухня де,но на какъв принцип работят?Примерно им ли разнообразие в месата,дават ли риба,пуешко,заешко?И маджичките също-има ли по-голямо разнообразие от зеленчуци?Ние вече от началото на месеца мислим да минаваме та за това ми е интересно-примерно едни броколи с какво ще ги съчетаят,или карфиол и такива или се пропускат Simple Smile)

# 669
Сега ще ти кажа за Хер Бебе, че това яде беба -  точно днес хапна телешко филе с броколи Simple Smile
Предлагат се различни манджички и има определено разнообразие. Като месо се предлага риба, пилешко, пуешко, телешко и свинско. Агне и заек до сега май не съм получавала....а и не държа много точно на тези две меса. Всяка кухня е различна обаче. Ако разгледаш из нета можеш да видиш и менютата по седмици, обикновено има за настоящата и миналата/следващата, та можеш да придобиеш представа коя какво предлага. Само за държавната никога нищо не изнамерих, но като си яде това не мисля засега да експериментирам.

# 670
  • Пловдив/София
Аз мисля, че моят Зайо ще проговори късно, след 2. Гледам повечето енергични момчета са така- не си губят времето с говорене Simple Smile)) Девойките май започват малко по-рано. На моя прителка говори всичко на 1.7 години. Ама всичко ви казвам, каквото иска да си каже, го казва, и може да повтори всичко. Радвам й се, но не очаквам и ние да сме така. Сега не ме филмирайте, че не е ок на 1г да не казва нищо. А той много сричкува, постоянно казва "дадада" и "тататата", но нищо съзнателно.

Искам да питам тези от вас, които имат триколки, управлява ли се предната гума от дръжката? Нашата уж хубава я взехме, за около 200 лв (подарък е де), но изобщо не мога да я карам, защото предната гума не се върти и ми е адски трудно. Усещам, че ще я заврем в някое мазе, докато дойде време Зайо сам да върти педалите...

Как минахте от 2 на едно спанета? Май ни идва времето, защото напоследък го приспивам с часове, бутам, бутам, той се отпуска, но не стига до заспиване. Но ако се опитам да го задържа по-дълго буден,става адски мрънкав. Май само с излизане навън ще стане, там не мрънка, колкото и да е изморен..

Всички ли проядохте? Ние още бойкотираме ДК, побвах го след 2 седмици пауза, хапва съвсем малко само от супата. Постоянно ми сочи кофичката кисело мляко като му дам друго Simple Smile) Може да изяде и 1 кило кисело сигурно...ама бива ли само това да яде Sad (и плодови пюрета и кус кус, де, както и парчета от нашата храна понякога)

# 671
Пипи ние минахме като примерно стане в 7.30 и вместо в 10 пак да спи го слагам към 12.30,спи 2-3 часа и вечерта най-късно в 21.30 е заспал.Горе-долу така се научи и да спи сам-от гроги,ляга ,гушка се и заспива.Но постепенно станаха нещата,просто аз така си го усетих,ако трудно заспива най-вероятно това е причината,иначе и аз карах по часове,но после реших да го видя колко ще издържи примерно и така... Simple Smile)

# 672
  • София
desimira, някоя събота да ги срещнем по съседски, да си походят заедно из квартала, а ние да пийнем кафе  Crazy
Естествено, само да се приберем на родна земя и ще ти звънна да ги разходим, че аз кафе трудно ще седна да пия, освен ако не си го нося в ръка, докато ме теглят на буксир. Simple Smile

И ние днес имаме чудо - спа до 8.40  Shocked. Ама то беше такъв мрак, как да не се излъже детето.
Ходихме за дрешки от лидълската промоция - пак са им много хубави. И в Карфур има намалени също (на Цариградско със сигурност, за другите не знам).
Аз днес в 14ч. взех последните клинчета р-р 74/80 в Лидл гр.Гоце Делчев. Имаше много празни опаковки, бързо са ги изкупили. А за Карфурската промоция ще ме е яд, ако ги изпусна, много ми харесват бодитата им.  Crossing Arms

Като казах, че не давам какао и няма да давам и не съм давала..... ами подсетихте ме, че един ден в държавната ДК имаше крем какао и й дадох половината, че нещо бях в движение и нямах време да й приготвям друго... Та, хванах се в лъжа, не ме е срам!!!  Embarassed Принципно не мисля да давам, ама изключения има, разбира се. Вчера си взех сладолед и тя реши, че иска, както от всичко, което ям. Еми на върха на лъжичката, ама не можах да се отърва, докато не видя празни ръце. То сладичко, вкусничко, как да не иска още...

И Миа не говори. Казва ми мама, ама не много често, "ау" е всичко живо - гълъби, котки, кучета и т.н. Даже една кукла й подариха за кръщенето и тя е "ау"  hahaha Друго не казва. Като е гладна ц-ка като конче и сочи към храната или ако е мнооого гладна мляска. И това е. Не иска да казва чао, да дава целувки, абе абсолютно антисоц. Това е положението! #Crazy

Пипи, засега установявам, че Миа си хапва с по-голямо удоволствие моите манджи, както и сега на баба й. Сравнено с ДК. Готови пюрета тотално отказва, освен едно на Хип със сьомга. Даже се замислям дали да й взимам ДК, ама пак ще я пробвам наесен, че си е голямо удобство. Много обича хляб и като не иска да яде манджата й слагам парченца хляб върху лъжичката и така пробутвам и манджата.

# 673
Добрютро!
Пипи, до 1г7м има доста време, децата изведнъж се отприщват ...не, че очаквам след половин година да говори всичко, но като знам как се появиха другите й постижения постоянно съм в очакване, че аха нещо ново да направи Simple Smile

# 674
Пипи, и моята дивачка не е "прояла" ДК, но вече капва по 10-20 лъжички, което си е напредък. Давам и време да свикне с по-различния вкус и се опитвам да съм оптимистка.
Момичета, аз сега си подготвям заявлението-декларация по чл. 53, което трябва да подам, за да ползвам майчинство втората година. От октомври обаче ще трябва да декларирам, че малката е на частна ясла за половин ден и аз се връщам на работа за половин ден. Но навсякъде откривам какво се случва с парите само ако се върнеш изцяло на работа. Някак си не ми се струва ок държавата да дава едни и същи пари при връщане на половин и на цял ден. Имате ли някаква информация?
danny_p, ти освен раничка, кърпа за ръце и шише за вода какво по-специално взе за яслата?

Общи условия

Активация на акаунт