Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 745
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
На колко години е бил Сам когато се е родил Дикон? Помните ли?

Сам е на 17, отива в Стража на 15.
Хм.. Дикон ще го женят, би трябвало да е поне на 13-14..
Не пасва нещо. Сам трябва да е бил на 3-4 години максимум , когато се е родил Дикон.
Според Уики им е много по-малка разликата отколкото мислехме, доста по-малка, всъщност Дикън е вече женен за 13-годишно момиче от Муутън от Девиче езеро... странно

# 361
  • Варна
Явно чичо е сменял плановете в движение, затова не пасва . Или Сам има ярки спомени от много ранното си детство, а Рандил се е опитвал да го прави мъж от бебе.

Но да, най-вероятно е бъг на Мартин.

# 362
Как няма да помни, аз компреси със синап помня, отвари от варен лук с орехови черупки и всякакви идиотски цярове...Кървава баня и картски магьосници още по-лесно се помнят.

Рандил може да го е оставил на мира след като Дикон е бил поотраснал вече.

Нали Мартин се е инспирирал и от войната на Розите,  сетих се, че Ричард III не е бил точно гърбав, а е имал гръбначно изкривяване от прекомерни тренировки в ранна детска възраст с тежки оръжия (едното му рамо е било по-високо от другото). Много са ги тренирали от малки момчетата на благородниците.
Едуард (май пак III беше ?) е въвел задължителна бойна подготовка и всеки лорд е бил задължен да си тренира домочадието. Кой знае как са се вихрили тогава индивиди като Рандил.

# 363
  • Варна
Е и Нед Старк заведе 8 годишния Бран да гледа обезглавяване, а го считат за добър баща. Mr. Green

Сега ми става по-ясен Сам, чудех се защо е ЧАК толкова страхлив.

# 364
И от Рикон очакваха да дресира Шагидог, а той беше на три, и му казваха "бебо Рикон".  ooooh!

# 365
  • Варна
Може би защото Мартин няма деца, детските персонажи са му понякога нелогични.

# 366
На много яки пъзели/игри попаднах:

Най-добрата за сега.
Пишето името на герой във квадратчето, то ви дава жокер за следващото.
http://www.sporcle.com/games/beforever/a-song-of-ice-and-fire-logic-puzzle

Трябва да познаете 50-те най-споменавани персонажи от "Сблъсък на крале"
http://www.sporcle.com/games/maxvroom/a-clash-of-kings-most-mentioned-characters

Трябва да напишете клетвата на стража. (дума по дума)
http://www.sporcle.com/games/Vespinito/taking-the-black

# 367
Ох, това първото беше много зарибяващо. Докато не го решиш не можеш да спреш Simple Smile

# 368
На мен второто ми хареса даже повече, ама повече от 36 не мога да направя, при това видях всички имена на 2 пъти   Crossing Arms  Simple Smile

# 369
И от Рикон очакваха да дресира Шагидог, а той беше на три, и му казваха "бебо Рикон".  ooooh!
За Рикон мисля, че на няколко пъти се споменаваше колко по-голям изглежда и как трябва бързо да пораснем, защото ъъ..ами... "Зимата иде"  Laughing
Също е детето с най-много "вълча кръв" в себе си, най-енергичното.  А и смятам, че в случая по-важното е самото вълчище да свикне с теб и да те приеме, чак след това идва дресировката. Все пак това си е диво животно, а не кученце  Simple Smile Aко вълчището не те хареса няма да има голямо значение на колко години си Grinning
И като стана дума за Рикон, какво смятате, че ще се случи с него?
Според мен трябва да има някаква, ако не централна, то поне важна роля, иначе Мартин нямаше смисъл изобщо да го включва в историята, реално досега нищо съществено не е направил. Но как може да бъде важен за сюжета, след като е само на пет години...

# 370
Рикон е крал на Севера, и този който му стане регент ще управлява от негово име. Северняците не искат Болтън да ги управлява, а Старк. Много искам да видя Рикон и Шаги, интересно ми е какво му е измислил чичо.

# 371
Според мен вълчищата придобиват черти на собствениците си.Лейди беше мила като Санса.
Рикон преживя много за едно толкова малко дете.Той хленчеше,че всички са го изоставили,което си е факт - заминаха баща му,майка му,брат му и той повече никога не ги видя.Нормално е това да се отрази на психиката му и да се чувства гневен.После се наложи и с Бран да се разделят,а Оша го поступа с копието по дупето,за да спре да плаче  Sad  .
Ако е кръстен на дядо си Рикард - и той не е бил много кротък човек.Ясно е, че Рикон е буен и съответно Рошльо е като него. Mr. Green
Ако след големия конфликт останат хора  Mr. Green ,би трябвало Старките да се възродят чрез Рикон. Praynig

# 372
  • Варна
За Рикон мисля, че на няколко пъти се споменаваше колко по-голям изглежда и как трябва бързо да пораснем, защото ъъ..ами... "Зимата иде"  Laughing
Също е детето с най-много "вълча кръв" в себе си, най-енергичното.  А и смятам, че в случая по-важното е самото вълчище да свикне с теб и да те приеме, чак след това идва дресировката. Все пак това си е диво животно, а не кученце  Simple Smile Aко вълчището не те хареса няма да има голямо значение на колко години си Grinning
И като стана дума за Рикон, какво смятате, че ще се случи с него?
Според мен трябва да има някаква, ако не централна, то поне важна роля, иначе Мартин нямаше смисъл изобщо да го включва в историята, реално досега нищо съществено не е направил. Но как може да бъде важен за сюжета, след като е само на пет години...

Е нали уж едната книга (може би 7-ма), по първоначални данни щеше да се развива около 10-тина години след Ветровете, така че тогава малките, които в момента са още деца, може би ще имат по-централна роля.А и би ми бил интересен света на Мартин напред във времето, когато очаквам Вала да падне и Другите да се развихрят. Някой по-рано беше писал, че не очаква Другите да минат по на юг от Шийката, докато си мисля, че няма да имат проблем да вземат целия континент, стига да има сняг и студ (който така или иначе май те носят, или поне тогава се активизират)

# 373
  • Варна
Е нали уж едната книга (може би 7-ма), по първоначални данни щеше да се развива около 10-тина години след Ветровете, така че тогава малките, които в момента са още деца, може би ще имат по-централна роля.

Не разбрах какво имаш предвид. Ветровете е 7та книга. Peace
Може би бъркаш с един от плановете план на Мартин, който е предвиждал да напише само три книги, като между 2 и 3 са минали 5 години зад кадър.

П.П. Оф, глупости пиша. Ветровете е 6 книга и не се предвижда прекъсване между 6 и 7 книга. Това се е предвиждало когато планираните книги са били 3.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 10:16 от Хексе

# 374
На мен второто ми хареса даже повече, ама повече от 36 не мога да направя, при това видях всички имена на 2 пъти   Crossing Arms  Simple Smile

http://www.sporcle.com/games/Sforzando/song-of-ice-and-fire-top-300
Ето ти още по трудно, 110 от първия път, знам още няколко, но не знам как се изписват.

Общи условия

Активация на акаунт