Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 620
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Да, но във въпросната битка основните сили са от кралските земи и Дорн, по-голямата част от войската на Тирел е обсадила Бурен край.
Щеше да е нечестно ако бунтовниците загубят войната,

Погледни в Уикито на Тризъбеца са били 40 000 армия за Тарг и около 35 хил за Робърт. Имало е даже лек превес на Таргите.
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Battle_of_the_Trident

# 451
  • София
Хексе, всичкото това инфо, което вадите от уикито има ли го в книгите? В смисъл такъв - абсолютно всичко, което публикувате и цитирате от там ли е извадено или има неща, които ги няма в самите книги (говоря само за Песен за огън и лед), а Мартин допълнително е пускал инфо за уикито (примерно)? Simple Smile

# 452
  • Варна
Хексе, всичкото това инфо, което вадите от уикито има ли го в книгите? В смисъл такъв - абсолютно всичко, което публикувате и цитирате от там ли е извадено или има неща, които ги няма в самите книги (говоря само за Песен за огън и лед), а Мартин допълнително е пускал инфо за уикито (примерно)? Simple Smile

Да инфото не е само от книгите, но и от интервюта и допълнителни материали.

# 453
  • София
мдам, така и предполагах, защото доста от нещата на които попадам не си ги спомням от книгите. Както и да е Simple Smile

# 454
Повечето лордове/крале по време на битка стоят настрана и само дават нареждания. Пример Станис/ не този в сериала/, Тивин... Но като цяло си права. Само че пак съм сигурен, че развитието на битката щеше да бъде такова. Робърт може би нямаше да убие Регар, обаче победата пак щеше да отиде при същия отбор.
Скрит текст:
Мисля си,че Нед неслучайно се прибира в ЗХ и стои някак дистанциран от Робърт.
Става въпрос, за след като втория става крал, нали?
Това не мисля, че е някакво изключение, Старк като цяло са си дистанцирани "Старките никога не са се интересували от това, което става южно от Шийката — Никога." Възможно е и при Нед да е умишлено де, но знаем, че не храни никакви лоши чувства към Робърт, даже обратното.

Дори и да спечелеха остава фактора Тивин Ланистър с неговата армия, който ако вземе страната на Регар пак бунта заминава.А Тивин е бил склонен за една промяна на властта в полза на Регар спрямо баща му.

# 455
  • Варна
По време на Битката при Тризъбеца, Тивин вече е убил децата на Регар и жена му, а Джайм е заклал Ерис, така че Ланистър са отрязали мостовете към Регар.

# 456
По време на Битката при Тризъбеца, Тивин вече е убил децата на Регар и жена му, а Джайм е заклал Ерис, така че Ланистър са отрязали мостовете към Регар.

Хм,явно хронологията ми е грешна Grinning Аз мислех че след битката е станало.

# 457
  • Варна
То май става почти едновременно.. И аз не мога да се оправя с тази хронология. Ориентир ми е Нед Старк, който първо е в КЧ (когато Джайм убива Ерис) и не участва в битката при Тризъбеца, но пристига в края й, когато вече Регар е мъртъв. Не знам на колко време път е Тризъбеца от КЧ, но може би няколко дни. Thinking

# 458
То май става почти едновременно.. И аз не мога да се оправя с тази хронология. Ориентир ми е Нед Старк, който първо е в КЧ (когато Джайм убива Ерис) и не участва в битката при Тризъбеца, но пристига в края й, когато вече Регар е мъртъв. Не знам на колко време път е Тризъбеца от КЧ, но може би няколко дни. Thinking

Аз бях останал с впечатлението че Нед е в КЧ след битката.
 — Не съм ти казвал никога какво заварих, когато влязох на коня си в тронната зала същия ден — каза Нед. — Ерис лежеше мъртъв на пода, удавен в собствената си кръв. Неговите драконови черепи гледаха от стените. Хората на Ланистър бяха навсякъде. Джайм още носеше бялото наметало на кралската гвардия върху златната си броня. Още го виждам. Дори мечът му беше позлатен. Седеше на Железния трон, високо над своите рицари, с шлема с лъвската глава. Как блестеше само!

— Това е добре известно — изпъшка с досада Робърт.

— Не бях слязъл от коня. Преминах в тишина през цялата зала между дългите редици драконови черепи. Не знам, но имах чувството че ме следяха. Спрях точно пред трона и го погледнах. Златният меч лежеше положен на коленете му, острието му бе червено от кралската кръв. Моите хора изпълниха залата зад мен. Мъжете на Ланистър се отдръпнаха. Не казах нито дума. Гледах го как седи на трона и чаках. Накрая Ланистър се разсмя и стана. Свали шлема си и ми каза: „Не бой се, Старк. Само го пазех топъл за нашия приятел Робърт. Боя се, че не е много удобен за седене.“

— Помните ли Тризъбеца, ваша милост?

— Богове! Как бих могъл да го забравя?

— Регар ви рани — припомни му Нед. — Затова, когато войската на Таргариен побягна, поверихте преследването в мои ръце. Останките от армията на Регар побягнаха към Кралски чертог. Последвахме ги. Ерис се беше скрил в Червената цитадела с няколко хиляди лоялисти

# 459
  • Варна
Мдам, май греша.. мислех, че Нед не участва при  Тризъбеца заради това, че е бил в КЧ, но май е закъснял заради Тирелите.

# 460
Не помня, че Нед закъснява и защо, но какво пък общо има с Тирелите в този момент? Те по това време обсаждат Бурен край, а Нед сваля обсада им след Битката при Тризъбеца и след падането на Кралски чертог.

# 461
  • Варна
Не помня, че Нед закъснява и защо, но какво пък общо има с Тирелите в този момент? Те по това време обсаждат Бурен край, а Нед сваля обсада им след Битката при Тризъбеца и след падането на Кралски чертог.

Закъснява Нед.
Цитат
Когато Нед най-сетне се появи на сцената, Регар лежеше мъртъв сред потока, а мъже от двете армии ровеха в кипналите води за рубините, изкъртени от бронята му.

# 462
Едит. Така е, като пише човек преди да си е изпил кафето.  Crazy

Последна редакция: нд, 12 юли 2015, 08:47 от Deziderata

# 463
Мартин работи уситено по Ветровете

http://i.imgur.com/RtMiOos.webm

# 464

Общи условия

Активация на акаунт