Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 584
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Роб е кралят,той носи и позитивите,и негативите.Би било неМартинско  в прав текст да каже - Бриндън Тъли е великолепен стратег - ние трябва да съберем 2 и 2  Grinning
Ще се радвам и в предстоящите събития Черната риба да има ключова роля.Много ще ми е приятно да е свързана със Санса и прецакването на Кутрето,но не смея да се надявам.  Grinning

# 541
Най-логичната посока на движение на ЧР е към Долината, все пак е прекарал там страшно много време преди да тръгне с Катлийн, от всички POV среща именно със Санса да и разкаже за Тъли и дори за Уест?!

# 542
Както Визерис изпадна в истерия пред Дрого и си получи златната корона, така и Брандън влетя в Чертога на Лудия Ерис, заплашвайки престолонаследника със смърт. Без коментар. Който ме е разбрал-разбрал.
Визерис се престраши да говори, защото беше пиян. Преди това беше по-нисък от тревата, е позволяваше си да говори и заплашва, но само в отсъствието на Дрого.  На Брандън не му трябва алкохол, за да заплашва принца.  Визерис е страхливец, Брандън не е. При Визерис както казваш беше моментна истерия. А Брандън, когато научава за 'отличането' е на няколко дни път от КЧ.  Визерис заплашва без да може да се бие, тоест празни приказки. Брандън си мисли, че може да победи Регар, като и за двамата знаем, че са били добри с меча. Също това не е първия случай, в който Брандън показва ненавистта си към Регар. Интересно защо Ерис не го е арестувал и в Харънхъл  newsm78

И двамата имат сляпо петно, дължащо се на арогантост присъща и на двамата. Този тип арогантност им доведе смърт, при Брандън страшна и бавна. Смелостта не означава нищо комбинирана с глупост. Безмозъчно поведение от страна и на двамата в респективните пасажи. Брандън се пали лесно и си изтървава нервите, изглежа психически нестабилен, а не смел. А стигна ли се до дуел между Регар и Брандън? Сещаш ли се защо?
И за какво му е дуел? Отвличането на член от знатен род е акт на агресия и повод за война. Брандън му се поднесе на тепсия като заложник на Ерис. Много е смел, браво!
И Хостър Тъли е бил против тази му изява, но кой ли ти слуша разни старци.

И не казвам, че са еднакви като образи, не знам защо реши така. Приличат ми на роднини с еднаква обремененост, това тяхното прилича на серизно отклонение. Рикард Старк на това му е казвал "вълча кръв",  явно имат нещо в родата.

За Черната риба- Джейми му отдава нужното. Спомняше си как бил в Речен пад да се запознае с Лиса Тъли, нали почти се е стигнало до годеж, и как по време на вечерята бил главозамаян, че седи до легенда като Черната риба. Лиса била хубава, но не и обърнал внимание, така бил погълнат от чичо и.
Не съм точна като цитат, но общо взето беше това.

# 543
  • Варна
Никой не коментира срещата на Мартин с издателите му, докато е в НЮ.
 Готова съм да се обзаложа, че ще имаме Ветровете тази зима. (Има ли някъде сайт за залагания за това? Laughing)

Още картинки от Календара на Магали Вилньов.
Скрит текст:
Юли
Скрит текст:
Юни

Скрит текст:
Септември

Скрит текст:
Октомври

Скрит текст:
Декември

# 544
  • Buffyworld
Хексе, според мен Пицел не е верен на дома Ланистър, а просто е подмазвач, подлизурко. Ако утре дойде друг на трона, независимо от кой род,  веднага ще обърне "плаща"  си.

# 545
  • Варна
Е стига де, Визерис е един глупав некадърник, не може да се бие, нито да мисли. Освен това не става за нищо, но за сметка на това има огромно самочувствие и претенции. Брандън няма  почти нищо общо с това описание. Смисъл той също има голямо самочувствие и си мисли, че само защото е наследника на Севера никой не може да му направи нищо. Ерис обаче не мисли така. Но пък не е нито слаб, нито некадърен, нито има самочувствие без покритие, като при Визерис.
И като каза стана дума за Джон Арин, с какво той е по-различен от Тивин и защо мъже, като втория да се раждат веднъж на хиляда години? newsm78 Според мен постиженията на Джон Арин / вдига успешен бунт , детронира Таргареин, Ръка на краля 15 години/ са по-добри от тези на Тивин / Ръка на краля/ .
Кое точно е било умен ход не можах да разбера Grinning

Категорично не съм съгласен. Тивин е в пъти по-добра Ръка от Арин, най-вече заради това, че не остава кралството банкрутирало. Относно, защо е по-различен - успява да върне предишната сила на Ланистър и дори повече, домът става сила , с която всеки се съобразява. Никъде не виждам в текста или в уикито да се говори колко способен пълководец е Джон Арин, отдавам успеха на Бунта, предимно на уменията на Робърт и Нед.

Аз искам Джайм да оцелее, тъй като му симпатизирам от известно време, съдбата на Джон също ми е интересна. От второстепенните герои най-интересен ми е Тормунд, Черната Риба, Манс, Кожите дори, въпреки че няма много действие около него.

# 546
Хексе, според мен Пицел не е верен на дома Ланистър, а просто е подмазвач, подлизурко. Ако утре дойде друг на трона, независимо от кой род,  веднага ще обърне "плаща"  си.

Тирелите са много добър вариант за лоялност, но той продължи да е верен на Ланистър... Или по-вероятно на Цитаделата

# 547
  • Варна

Кариерата на Пицел като Велик майстер е много особена.
Не е само подлизурство. Верен е на Ланистър дори и при жив Ерис и при жив Робърт Баратеон.

# 548
  • Вестерос
За Пицел аз нямам идея защо е така. Но съм склонна да приема, че има някаква далечна роднинска връзка, несподелена любов  Thinking

От героите много искам да останат живи- Дани, Тирион, Аря, Санса, Бран, Рикон, Джайм, ЧР, Сам, Бриен ( за романса с Джайм съм Grinning ) и не на последно място Джон. Даже и Церсейката, но за нея искам мъки, някаква мизерно живуркане. Едва ли всичките ще отърват кожата  Rolling Eyes

# 549
Tiffany Aching, ти изброи почти всички главни герои Simple Smile Не остана някой за убиване освен Болтъните и Грейджой кажи речи.
Няма да стане тая   smokeuu

# 550
Не така. Фен съм на Аша.

# 551
Роб е кралят,той носи и позитивите,и негативите.Би било неМартинско  в прав текст да каже - Бриндън Тъли е великолепен стратег - ние трябва да съберем 2 и 2  Grinning
Ще се радвам и в предстоящите събития Черната риба да има ключова роля.Много ще ми е приятно да е свързана със Санса и прецакването на Кутрето,но не смея да се надявам.  Grinning
Така е  наистина. Ако някак си до него е стигнал документа с узаконяването на Джон мисля, че има възможност и да е тръгнал към Вала.
Цитат
И двамата имат сляпо петно, дължащо се на арогантост присъща и на двамата. Този тип арогантност им доведе смърт, при Брандън страшна и бавна. Смелостта не означава нищо комбинирана с глупост. Безмозъчно поведение от страна и на двамата в респективните пасажи. Брандън се пали лесно и си изтървава нервите, изглежа психически нестабилен, а не смел. А стигна ли се до дуел между Регар и Брандън? Сещаш ли се защо?
И за какво му е дуел? Отвличането на член от знатен род е акт на агресия и повод за война. Брандън му се поднесе на тепсия като заложник на Ерис. Много е смел, браво!
И Хостър Тъли е бил против тази му изява, но кой ли ти слуша разни старци.
И не казвам, че са еднакви като образи, не знам защо реши така. Приличат ми на роднини с еднаква обремененост, това тяхното прилича на серизно отклонение. Рикард Старк на това му е казвал "вълча кръв",  явно имат нещо в родата.
За Черната риба- Джейми му отдава нужното. Спомняше си как бил в Речен пад да се запознае с Лиса Тъли, нали почти се е стигнало до годеж, и как по време на вечерята бил главозамаян, че седи до легенда като Черната риба. Лиса била хубава, но не и обърнал внимание, така бил погълнат от чичо и.
Не съм точна като цитат, но общо взето беше това
Ако искаш да го изкараш повече глупав, отколкото смел категорично не съм съгласен Simple Smile) До дуел не се стигна, защото Регар е бил в Драконов камък, ако се беше стигнало никой не знае какво щеше да стане и кой щеше да победи. Всеки друг крал би заповядал на Регар да върне Лиана и нямаше да убие наследниците на Долината и Севара, за да не се стигне до война, но това е Ерис  Crossing Arms Хостър Тъли изобщо не е говорил с Брандън, той е научил затова чак когато втория вече е бил потеглил към столицата.
Имат нещо общо, да, но разликите са много повече и никой не може да ме убеди в противното. Най-малкото Брандън може да си позволи  да се пали лесно, защото може да се бие и има 50 000 човека зад него, най-добрите приятели на брат му са съответно лордовете на Бурен край и Орлово гнездо , а бъдещата му съпруга е любимата дъщеря на лорда на Речен пад. Също така има  и непревземаем ров. Нормално е да е арогантен. А Визерис доколкото знам нито се бие, нито има каквато и да била войска. Simple Smile
Черната риба никой не му оспорва качествата и постиженията. Друго имах предвид Simple Smile

Цитат
Категорично не съм съгласен. Тивин е в пъти по-добра Ръка от Арин, най-вече заради това, че не остава кралството банкрутирало. Относно, защо е по-различен - успява да върне предишната сила на Ланистър и дори повече, домът става сила , с която всеки се съобразява. Никъде не виждам в текста или в уикито да се говори колко способен пълководец е Джон Арин, отдавам успеха на Бунта, предимно на уменията на Робърт и Нед.
Пак казвам тези дългове не са по негова вина. Но и така да е  кое прави Тивин мъж, който се ражда на 1000 години.

# 552
Няма нужда да си съгласен с мен.  Grinning
Да, смятам Брандън за втрещяващо глупав.
Можел да се бие. Е и? Пак го завързаха. А непревземаемият ров е единствено от полза ако е между Брандън и лудия Ерис.

Но виждам, че не си разбрал какво имах предвид за Висерис и няма да продължавам в тази посока.

# 553
  • Вестерос
Tiffany Aching, ти изброи почти всички главни герои Simple Smile Не остана някой за убиване освен Болтъните и Грейджой кажи речи.
Няма да стане тая   smokeuu

Знам  Laughing Но какво да направя, харесвам си ги. Всеки един си има + и -  Laughing

# 554
Няма нужда да си съгласен с мен.  Grinning
Да, смятам Брандън за втрещяващо глупав.
Можел да се бие. Е и? Пак го завързаха. А непревземаемият ров е единствено от полза ако е между Брандън и лудия Ерис.
Но виждам, че не си разбрал какво имах предвид за Висерис и няма да продължавам в тази посока.
Знам, че няма Grinning Нормално е да има различни мнения по даден въпрос.
Ако е знаел какво го очаква, след като го завържат едва ли щеше да позволи да го хванат жив/ да,щеше да умре, но не и наполовина толкова болезнено/, ама явно не е очаквал Ерис да е чак толкова луд.
Вече те разбрах и съм на същото мнение за почти всичко.

От главните искам живи да останат: Джайм, Теон, Давос, Джон, Аря, Аша. От второстепенните Ним, Тиен, Рикон, Станис, Кутрето, Холанд Тръстиката.
edit+ Едмур, Робърт Арин, Черната риба.

Общи условия

Активация на акаунт