Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 595
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна

Е да, обаче в несигурни времена, като управлението на Ерис, всеки е гледал да се подсигури и да се обвърже с друг силен дом. Примери се сещам за поне 10.

Единствено по времето на Ерис се забелязва такава тенденция като изключение.
За поне три-четири примера преди този период ще ти бъда благодарна ако ми припомниш. Аз продължавам да не се сещам. Blush

# 526
Капката е преляла, когато Брандън се е втурнал в Чертога, крещейки Регар да излезе и да умре.
Брандън на роднина на Висерис прилича.  hahaha А Ерис се е възползвал от глупостта му и е избил наследниците на Севера, че и глави е искал от Джон Арин, който е вдигнал бунта (за който се е приготвал от месеци) и накрая го е кръстил на Робърт. Робърт не е имал никакви намерения, освен да е лорд на Бурен край и да си гледа живота.  Drunk
Лиана, та Лиана. Това са градските легенди на Вестерос. Много умен ход е бил. Махни една карта/фигурка, и цялата структура отива по дяволите. Регар се е приготвял да детронира баща си. Защо ще настройва Севера срещу себе си? Това е супер ненормално, и до ден днешен не мога да разбера мотива му. Любов- глупости.
Дълго хранех надежди, че Лиана е отвлечена точно с такава политическа цел по идея на Варис, и че Ерис е баща на Джон, не Регар. Светът на ОиЛ ми прати теорията по дяволите, но все ще разберем един ден какво се е случило.
В главата на Денерис, където тя спира изнасилването на Ерое, сър Джора и каза, че тя е истинска сестра на брат си. На Регар.  
Е стига де, Визерис е един глупав некадърник, не може да се бие, нито да мисли. Освен това не става за нищо, но за сметка на това има огромно самочувствие и претенции. Брандън няма  почти нищо общо с това описание. Смисъл той също има голямо самочувствие и си мисли, че само защото е наследника на Севера никой не може да му направи нищо. Ерис обаче не мисли така. Но пък не е нито слаб, нито некадърен, нито има самочувствие без покритие, като при Визерис.
И като каза стана дума за Джон Арин, с какво той е по-различен от Тивин и защо мъже, като втория да се раждат веднъж на хиляда години? newsm78 Според мен постиженията на Джон Арин / вдига успешен бунт , детронира Таргареин, Ръка на краля 15 години/ са по-добри от тези на Тивин / Ръка на краля/ . Кое точно е било умен ход не можах да разбера Grinning

Както Визерис изпадна в истерия пред Дрого и си получи златната корона, така и Брандън влетя в Чертога на Лудия Ерис, заплашвайки престолонаследника със смърт. Без коментар. Който ме е разбрал-разбрал.

# 527
Чете ли го?
Предлагат му да направи това, но той казва, че вече е убил твърде много Ланистъри, повече отколкото Старки.
Въобще не обърнах внимание на коментарите  Embarassed

Не си чел внимателно,
лейди Барбри, подчертава дебело южняшките амбиции на лорд Рикард...
Също така има в Историята и един мнооого интересен лорд Креган Старк
Разбира се, че винаги има изключения. Това съм го чел, но говоря, че като цяло Старк си се интересуват основно от техните земи. И Нед не прави изключение. Виж колко трудно се съгласи да стане Ръка. Също така ако им погледнеш родословното дърво ще видиш, че се женят основно за други северни родове. Това вероятно, за да се запази кръвта на Първите, или..?
Повечето грандлордове се женят за своите васали. Брак между грандлордове е изключение. Дори сега не се сещам за друг пример.
Севера взима отношение и в нещата отвъд Шийката. Например по време на Танца на Драконите.
Аз също не се сещам за брак между наследници, да бракове по второстепенните линии е имало, но те не са от такова значение.

ОМ
Джон Арин макар и смислен пълководец е безобразна Ръка, достатъчно е да се отбележат дълговете на Кралството, които са натрупани по негово време.

Не съчувствам на Старките всеки от тях напълно си заслужи участта си визирам Нед и Роб.
Бран си е супер в Дървото,
Санса я искам Лейди на Велик дом, Харънхъл?, но не омъжена, а като Девата от Долината, самостоятелен управник.
Рикон, наследник на ЗХ женен за Вила Мандърли, да го строява в две редици и да се обичат винаги и завинаги.
Джон ми е ок за зомби съживено от Мелисандра. Не искам той да е решаващия герой.
Искам РТ=МР ПЪК  Crossing Arms

# 528
  • Buffyworld
А аз искам Данерис на Железния трон !  Joy За съжаление, това което искаме едва ли ще стане.  Sad

# 529
За поне три-четири примера преди този период ще ти бъда благодарна ако ми припомниш. Аз продължавам да не се сещам. Blush
Аз не те разбрах, че говориш само за наследници. Иначе за примери се сещам- Брандън с Кат, Джайм/Джон с Лиза,  Едмур евентуално с Ариан, Робърт с Лиана.
А ако става дума не само за наследници

Скрит текст:
Великият майстер Малеон бе записал последното чифтосване между елен и лъв, някъде преди деветдесет години, когато Тия Ланистър се венчала за Гоуен Баратеон, третия син на властващия над кралството владетел. Единствената им издънка, безименно момче, описано в тома на Малеон като „едро, дебело хлапе с голяма глава и черна коса“ беше умряло още като бебе. Тридесет години преди това един Ланистър бе взел невеста от дома Баратеон. Тя му бе родила три дъщери и един син, всички чернокоси. Колкото и да търсеше назад Нед из чупливите пожълтели страници, винаги установяваше, че златото се топи пред въглена.

# 530
Както Визерис изпадна в истерия пред Дрого и си получи златната корона, така и Брандън влетя в Чертога на Лудия Ерис, заплашвайки престолонаследника със смърт. Без коментар. Който ме е разбрал-разбрал.
Визерис се престраши да говори, защото беше пиян. Преди това беше по-нисък от тревата, е позволяваше си да говори и заплашва, но само в отсъствието на Дрого.  На Брандън не му трябва алкохол, за да заплашва принца.  Визерис е страхливец, Брандън не е. При Визерис както казваш беше моментна истерия. А Брандън, когато научава за 'отличането' е на няколко дни път от КЧ.  Визерис заплашва без да може да се бие, тоест празни приказки. Брандън си мисли, че може да победи Регар, като и за двамата знаем, че са били добри с меча. Също това не е първия случай, в който Брандън показва ненавистта си към Регар. Интересно защо Ерис не го е арестувал и в Харънхъл  newsm78

# 531
ОМ почваш да ми напомняш на един друг герой от книгите дето се вихреше тук в темичката ни и на него четенето с разбиране му беше проблем.  newsm78

Аз също не се сещам за брак между наследници, да, бракове по второстепенните линии е имало, но те не са от такова значение.

ОМ
Джон Арин макар и смислен пълководец е безобразна Ръка, достатъчно е да се отбележат дълговете на Кралството, които са натрупани по негово време.

# 532
Аз също не се сещам за брак между наследници, да бракове по второстепенните линии е имало, но те не са от такова значение.
ОМ
Не съчувствам на Старките всеки от тях напълно си заслужи участта си визирам Нед и Роб.
Бран си е супер в Дървото,
Санса я искам Лейди на Велик дом, Харънхъл?, но не омъжена, а като Девата от Долината, самостоятелен управник.
Рикон, наследник на ЗХ женен за Вила Мандърли, да го строява в две редици и да се обичат винаги и завинаги.
Джон ми е ок за зомби съживено от Мелисандра. Не искам той да е решаващия герой.
Искам РТ=МР ПЪК  Crossing Arms
За тези дългове не е виновен той на няколко пъти се каза
Скрит текст:
— Няма да повярвам, че Джон Арин е позволил на Робърт да докара кралството до просешка тояга — заяви разгорещено Нед.
Великият майстер Пицел поклати голямата си плешива глава и верижките му издрънчаха тихо.
— Лорд Арин беше благоразумен човек, но се боя, че Негова милост не винаги се вслушва в мъдрите съвети.
— Кралската особа на моя брат обича турнирите и празненствата — каза Ренли Баратеон. — И ненавижда така нареченото от него „броене на медници“.
Роб спечели всички битки / друг е въпроса чия е заслугата за тези победи/ и взе страшно глупави решения, като политик.  Но това не оправдава потъпкването на всички приети правила за поведение  от ония белки Фрей.
Бран и аз не виждам какво повече може да направи.
За Рикон плана ми е перфектен (Y).
Джон и да е имало планове да бъде главния герой на финала, мисля че Мартин ги е променил след всичко което се изписа за R+L=J.

# 533
Аз под бракове между наследници разбирам примерно  евентуалния такъв между Едмур и Ариан. И тогава изниква въпроса къде ще живеят и как ще управляват Дорн и Речните земи едновременно.
Не виждам какво общо имам с Jon Snow предполагам, ама окей.

# 534
Неведнъж коментирахме, че сериозната заслуга за спечелените битки на крал Роб е на Черната риба.

Друго се сетих за браковете, лейди Барбри каза, че майстерът е шепнел в ухото на лорд Рикард...
Ами, ако същото е станало и с лейди Джоана и с Меларио и с всички останали... и всъщност Тивин е отказал точно, защото не е бил подкован, а чак по-късно вече е бил готов за преговори за Лиза Тъли  Thinking
вярно май никъде не се дори намеква, че Тивин би се вслушал в майстер, но все пак  Whistling

# 535
  • Варна
Аз под бракове между наследници разбирам примерно  евентуалния такъв между Едмур и Ариан. И тогава изниква въпроса къде ще живеят и как ще управляват Дорн и Речните земи едновременно.
Не виждам какво общо имам с Jon Snow предполагам, ама окей.

Бракове между наследник на грандлордство и друго дете на грандлорд.
Досега не си дал нито един пример. Брак Едмур-Ариан няма, а в браковете Баратеон-Ланистър няма нито един наследник.
Пак казвам, изключвам браковете по времето на Ерис.

# 536
Роб е на 14-15г.,нормално е да се вслушва в хора като Бриндън Черната риба.Аз лично не смятам,че това го прави по някакъв начин некадърник.Докато Роб обсъжда военни стратегии и влиза в битки,Джофрито прекарва времето си в тормозене на Санса и "забавления" с арбалета си.

# 537
  • Варна
Роб е на 14-15г.,нормално е да се вслушва в хора като Бриндън Черната риба.Аз лично не смятам,че това го прави по някакъв начин некадърник.Докато Роб обсъжда военни стратегии и влиза в битки,Джофрито прекарва времето си в тормозене на Санса и "забавления" с арбалета си.

Лошото е, че се вслушва и в хора като Теон.
Нормално е тийновете да търсят модели за подражание, явно в КЧ Джофри е имал други модели, различни от тези на Роб.
В крайна сметка и двамата загинаха заради жените си. Laughing

# 538
  • Варна

вярно май никъде не се дори намеква, че Тивин би се вслушал в майстер, но все пак  Whistling

Не се знае. Винаги ми е била съмнителна предаността на Пицел към Ланистърите. Защо?
Кой е той? И защо поддържа Ланистър?

# 539
Бракове между наследник на грандлордство и друго дете на грандлорд.
Досега не си дал нито един пример. Брак Едмур-Ариан няма, а в браковете Баратеон-Ланистър няма нито един наследник.
Пак казвам, изключвам браковете по времето на Ерис.
Ами не бях разбрал, че говориш само за наследници и оттам стана объркването.

Не съм казал, че Роб е некадърник, далеч съм от такава мисъл. Само изтъквам , че  в книгите постоянно се говори как Роб печели всичките си битки, а никой освен Кейтлин не отдава нужното на Черната риба, или поне го няма черно на бяло. А всъщност заради него Старк постигнаха почти всичките си победи.

Според мен Пицел е бил Ланистър преди да започне обучението си, точно и затова е толкова верен на дома.

Общи условия

Активация на акаунт