Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 618
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Бтв, помня, че обсъждахме имената на конете и какво означават. А обсъждали ли сме Кръв на Рамзи и Чест и Слава на Джайм?
Аз не си спомням, но пък отскоро пиша тук.

Обсъждахме ги. Grinning На Джайм е само Чест. Wink

# 496
Предпоследната глава на Денерис в ИнТ е пълна с интересни неща. Дори едно нещо ме шокира, а бях го изпуснала. Къде съм спала! Shocked Като чета внимателно обаче се вижда. Без емоции към аборта и, и с внимание към повтарящи се фрази и думи, без да ингнорирам нещо, само защото е сън.

Ясно е като бял ден. Няма да ви развалям удоволствието, а утре ще пусна и цитати, ако искате.

# 497
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Deziderata Пускай ги сега, така ме загриза любопитство  Laughing

# 498
Дези, пусни цитата.
Хексе- какво по- наложително обстоятелство за брак на 14 е предотвратяване на война?! Освен възпротивяването на Лиана да се омъжи за Робърт, друга причина може да е точно това, че войната е била търсеният ефект. Най- вероятно от Робърт, който е използвал Лиана за параван на истинските си намерения. Нищо, че след това цял живот бълнува за нея. Сега тъкмо четох за Мегор Жестокия- една от жените му ( имал е  официално 6-7) е била на 19 и вече била родила 3 деца на починалия си съпруг. Да не говорим , че Тарг се сгодявали имза бебета и само чакали да разцъфнат.
Относно варгването- в Света пише, съществуват превъплащенци, които се изгубвали в зверовете си и най- често превъплащенци били мъже контролиращи вълци, дори вълчища и си имали спец име сред диваците- варги. Така че си права Дези- варги са само тези с вълците. Но пък не пречи да имаме превъплащенци сред Старките Simple Smile

Което пък сега ме подсеща, че Бран е някакъв уникален превъплащенец, варг и зеленозрящ. Кскъв е друг? Санса няма вълчище, но това не изключва възможността да се превъплати в друго животно, може би птичка някоя Simple Smile . Може би чичо е имал точно това предвид, че всички деца Старк могат да се превъплащават.

# 499
  • Варна
Мартин е писал интересни неща в блога си.
http://grrm.livejournal.com/433906.html?page=3#comments

В началото на на август ще ходи в Ню Йорк на сватба. Twisted Evil , да се срещне с редакторите и издателите си и смята да присъства на мача между два отбора,които са си видоизменили  имената заради този мач (който е рекламен) - Тhe Staten Island Direwolves will be playing the Lannister Lions.
Ако вълчищата изгубят Мартин,  ще убие един Старк. Crazy

# 500
  • Варна
Дези, пусни цитата.
Хексе- какво по- наложително обстоятелство за брак на 14 е предотвратяване на война?! Освен възпротивяването на Лиана да се омъжи за Робърт, друга причина може да е точно това, че войната е била търсеният ефект. Най- вероятно от Робърт, който е използвал Лиана за параван на истинските си намерения. Нищо, че след това цял живот бълнува за нея. Сега тъкмо четох за Мегор Жестокия- една от жените му ( имал е  официално 6-7) е била на 19 и вече била родила 3 деца на починалия си съпруг. Да не говорим , че Тарг се сгодявали имза бебета и само чакали да разцъфнат.

Какви са истинските намерения на Робърт? Да пие, да се бие и да ***  Rolling Eyes
Къде го търсиш? Всичко е  направил Джон Арин.
Как като омъжат Лиана ще предотвратят война? Нещата са били назрели така или иначе, чакал се е повода.

Относно варгването на Роб. Ако се е варгнал в кон или мишка.. И какво от това? Или ти имаш предвид , че може да се е варгнал в човек.

П.П. Което ми напомня за един фенфикшън, който четох как Роб се е варгнал умирайки в някакъв младеж Фрей и тръгва за ЗХ, където управлява Санса. Обаче с  този Фрей започват да си преплитат личностите. И накрая дори се разбира, че въпросния Фрей е гей и Роб сериозно започва да се обърква. (А на всичкото отгоре и Джейни е жива) Crazy
Абе съжалявам, че го четох, направо... Joy

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 00:47 от Хексе

# 501
Роб за мен си е най- мъртъв от всички. Не се е варганл в никой и нищо. Някой изрази съмнение, че е възможно, поради това, че чичо е казал, че всички деца Старки са варгове.

Ами Лиана е била капката, която прелива чашата. Имало е вариант нещата да отихнат, но си права. Война е щяло да  има при всички случаи, било е въпрос на време. А намеренията на Робърт са да бъде крал, търсил си е повод просто.

# 502
Това не мисля, че е някакво изключение, Старк като цяло са си дистанцирани "Старките никога не са се интересували от това, което става южно от Шийката — Никога." Възможно е и при Нед да е умишлено де, но знаем, че не храни никакви лоши чувства към Робърт, даже обратното.

Не си чел внимателно,
лейди Барбри, подчертава дебело южняшките амбиции на лорд Рикард...
Също така има в Историята и един мнооого интересен лорд Креган Старк

Определено Битката при Тризъбеца е преди превземането на КЧ. Нали Тивин решава да вземе страната на Робърт едва след като Регар е убит, преди това не е предприемал нищо.
Точно така

В началото на на август ще ходи в Ню Йорк на сватба. Twisted Evil , да се срещне с редакторите и издателите си и смята да присъства на мача между два отбора,които са си видоизменили  имената заради този мач (който е рекламен) - Тhe Staten Island Direwolves will be playing the Lannister Lions.
А ако спечелят, няколко Ланистърчета  hahaha

# 503
  • Варна
А ако спечелят, няколко Ланистърчета  hahaha

Чете ли го?
Предлагат му да направи това, но той казва, че вече е убил твърде много Ланистъри, повече отколкото Старки.
Така че.. Бран, Аря, Санса или Рикон? Или ще изскочи някъде някой нов Старк. Или ще убие Бенджен..? Thinking

# 504
Капката е преляла, когато Брандън се е втурнал в Чертога, крещейки Регар да излезе и да умре.
Брандън на роднина на Висерис прилича.  hahaha А Ерис се е възползвал от глупостта му и е избил наследниците на Севера, че и глави е искал от Джон Арин, който е вдигнал бунта (за който се е приготвал от месеци) и накрая го е кръстил на Робърт. Робърт не е имал никакви намерения, освен да е лорд на Бурен край и да си гледа живота.  Drunk

Лиана, та Лиана. Това са градските легенди на Вестерос. Много умен ход е бил. Махни една карта/фигурка, и цялата структура отива по дяволите. Регар се е приготвял да детронира баща си. Защо ще настройва Севера срещу себе си? Това е супер ненормално, и до ден днешен не мога да разбера мотива му. Любов- глупости.
Дълго хранех надежди, че Лиана е отвлечена точно с такава политическа цел по идея на Варис, и че Ерис е баща на Джон, не Регар. Светът на ОиЛ ми прати теорията по дяволите, но все ще разберем един ден какво се е случило.
В главата на Денерис, където тя спира изнасилването на Ерое, сър Джора и каза, че тя е истинска сестра на брат си. На Регар. 

Роб е бил варг, но е мъртъв. Не знаем дали не е имал вълчи сънища, дали е взимал обонянието на Сив вятър назаем, и всички дребни неща които се случват с Джон. На Джон му казаха, че е варг преди да разбере сам. Дори с Рикон има интересни случки, който има очи да ги види.

Цитатът от предпоследната глава на Денерис трябва да се чете в контекст, зашото има много други неща.
"Her fingers trailed lightly across the surface of the shell, tracing the wisps of gold, and deep in the stone she felt something twist and stretch in response."
................................................
"Ser Jorah and Mirri Maz Duur entered a few moments later, and found Dany standing over the other dragon's eggs, the two still in their chest. It seemed to her that they felt as hot as the one she had slept with, which was passing strange."

Сънуваше, че бяга пред студа, и пред съдба по-лоша от обикновена смърт. И това което започна като "You don't want to wake the dragon, do you?" се превърна в " ...wake the dragon, ....wake the dragon...wake the dragon...." И звездите шепнеха.
............................................

Когато сър Джора я внесе в шатрата в края на предната глава, тя видя сянката на вълк, и на човек в пламъци. Защо ще вижда който и да е от тях точно в този момент?

# 505
  • Вестерос
Сянката на вълк и човек в пламъци  Thinking Брандън? Рикарт? Кой друг Старк са изгорили? Или може би Джон, който е умрял и го горят, а сянката на вълк е варгването  в Дух  Thinking

# 506
Не разбирам защо все се ровят някакви теории как всички може да са живи... Нали това е интересното на книгите в края на краищата- че няма хепи енд и че любимците ни също могат да умрат, както всички други.
Спасиха Кат под някаква форма и всички се надяваме, че ще видим отново Джон (дали Старк, Таргариен или друг). Стига ни толкова, мисля.
Роб си е мъртъв, Нед си е мъртъв...
Ако накрая се окаже, че никой не умрял всички ще се отегчим Wink

# 507
Аз не бих се отегчила от хепи енд, дори предпочитам

# 508
Е обещан ни е "битър-суийт" енд, което пак е нещо. Всички искаме да има мир и справедливост накрая, но това си иска и жертви Wink
Което ме навява на мислълта, какво искате вие да се случи накрая? Кой най-много бихте искали да оцелее? За мен май най-важен е Джон... или поне той е на дневен ред сега и ми е много трудно да се разделя с него Simple Smile

# 509
  • Варна
Няма "накрая"..  
Няма да има вечен мир..  Животът продължава и ще има пак бунтове, предателства и интриги.
Какво значи справедливост? Аря да бъде екзекутирана за убийствата, които извърши?
За мен Джон не е важен.. Денерис, също.. Тирион още по-малко (дори ми досади по едно време в главите си с неговото пиянство и самосъжаление)
Тези на които държа са Бран и Санса.
Искам Бран да оцелее и да бъде способен да води някакъв що-годе нормален живот. Искам да е следващия лорд на ЗХ. Знам, че шансовете са от минимални към никакви.
За Санса искам да е жива и щастлива, може и някъде другаде, не като Старк. За мен тя остана последния нормален човек в книгите и искам да си остане такава.

П.П. От по-маловажните герои харесвам много Хрътката, Едмур и  Джайм, като Джайм първо го мразех. Според мен обаче и тримата са пътници, надявам се поне чичо да ги дари с достойна смърт.

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 15:51 от Хексе

Общи условия

Активация на акаунт