Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 627
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Като край приемам последната страница, която ще напише Мартин в последната книга. И дано да си останат 7.

# 511
Аз искам да разкрие загадките и да отговори на въпросите. Не ме интересува толкова кой ще оцелее, стига да оцелеят повечето Старки  Joy

# 512
  • Варна
Аз искам да разкрие загадките и да отговори на въпросите. Не ме интересува толкова кой ще оцелее, стига да оцелеят повечето Старки  Joy

Абсурд да разкрива всички загадки. Laughing Иначе как книгите му ще предизвикват интерес и спорове още поне 20 години. Но да, и аз се надявам да хвърли светлина върху повече събития.

Като край приемам последната страница, която ще напише Мартин в последната книга. И дано да си останат 7.

Аз те разбрах за края, но имах предвид, че в последната страница, края за живите герои всъщност не е край. Т.е. последната страница може да е последния ден преди екзекуцията на (сложи името на любим герой). Т.е. в последната страница е все още жив, но... Twisted Evil

# 513
Е те и приказките свършват със "заживели дълго и щастливи", но никой не ни казва колко дълго и колко щастливи са били. Пепеляшка 100 процента се е поскарвала някога с принца, например Simple Smile

# 514
  • Варна
Е те и приказките свършват със "заживели дълго и щастливи", но никой не ни казва колко дълго и колко щастливи са били. Пепеляшка 100 процента се е поскарвала някога с принца, например Simple Smile

Пак ще дам пример с Принцесата и Кралицата, където уж Егон 2 печели войната.
Единственото , което печели е тотална разруха, включително и собствената си.

# 515
Аз искам да разкрие загадките и да отговори на въпросите. Не ме интересува толкова кой ще оцелее, стига да оцелеят повечето Старки  Joy
  newsm10
И аз . Wink
Ако може и хората да се отърват от този допотопен феодализъм.

# 516
  • София
Аз искам хората и горските чеда отново да заживеят в мир и разбирателство. Искам промяна в строя във Вестерос, промяна в начинът им на живот. Това кой ще седне на ЖТ не ме вълнува и никога не ме е вълнувало кой знае колко (аз лично не желая никой да сяда на трона, искам нов строй), но ако ще сяда някой там се надявам да е Денерис, защото според мен ще е силна, добра и справедлива, но се съмнявам да се стигне до там.
Искам Аря да оцелее. За нея най-много ми пука. Другите, които обичам много са Бран, Санса и Джон. Няма как всички Старки да са живи, но ще видим... Не вярвам и всички да умрат, поне двама/трима ще останат. В това число броя и Рикон и Бенджен, за които не се знае нищо.
Пак ще напомня, че книгата акцентира и започна с другите и събитията зад Вала, а след това се акцентира върху децата на Нед и Кат и вълчищата. Това е сърцевината на историята, не е това кой ще седне на ЖТ, нещото което вълнува особено силно американците и ДиД.  ooooh!

# 517
Пак ще дам пример с Принцесата и Кралицата, където уж Егон 2 печели войната.
Единственото , което печели е тотална разруха, включително и собствената си.
Принцесата и Кралицата не съм я чела, но разбирам какво искаш да кажеш с това, че краят няма да е съвсем край.
Може да е краят на една епоха и началото на друга. Но искам все някакъв завършек, като например белите бродници да бъдат победени.
Имам едно съмнение, че ще стане като в Изгубени и половината от загадките ще си останат неразгадани Sad
Мисълта ми отначало беше, че не е нужно все да се търси под вола теле и все нещо да не е така както изглежда... Не може всички Старки да са живи, защото историята ще си загуби "чара".  Peace

# 518
Дори и да спечелеха остава фактора Тивин Ланистър с неговата армия, който ако вземе страната на Регар пак бунта заминава.А Тивин е бил склонен за една промяна на властта в полза на Регар спрямо баща му.
Бунта заминава? Пълни глупости. Неговата армия е била 12 000 по това време, крайно недостатъчна, за да спре бунта и да задържи Таргареин на власт.
Пак щяха да си спечелят, просто по-трудно.

Хексе, точно там пише, че в битката участие взимат всички сили на севера, повечето от долината. От Тъли участие взимат едно 50% от знаменосците 1во щото някои са верни на Таргареин/ Дари/, 2ро някои закъсняват/ Фрей/. На Баратеон пък основната част от силата им е изолирана на юг, както се казва в същата страница, която ми прати.
Не виждам как 12 000 души ще преобърнат изхода на войната, още по-малко пък 3ма  Joy

# 519
  • Варна
Да, разбрах си грешката, очевидно Нед е бил на Тризъбеца от самото начало, но просто не е бил  близо до двубоя Регар - Робърт.
Линка пратих за да видиш, че силите са били равни с лек превес в полза на Таргариен.
Тивин е изчаквал да заеме печелившата страна, както и лорд Фрей.  Симпатяги.

# 520
Не си чел внимателно,
лейди Барбри, подчертава дебело южняшките амбиции на лорд Рикард...
Също така има в Историята и един мнооого интересен лорд Креган Старк
Разбира се, че винаги има изключения. Това съм го чел, но говоря, че като цяло Старк си се интересуват основно от техните земи. И Нед не прави изключение. Виж колко трудно се съгласи да стане Ръка. Също така ако им погледнеш родословното дърво ще видиш, че се женят основно за други северни родове. Това вероятно, за да се запази кръвта на Първите, или..?

Хексе, да права си Simple Smile Но пък от друга страна ако Тивин вземеше страна във въпросната битка на 80% победителят щеше да се знае. НО това не значи, че загубилия не може да се оттегли в добър ред и ако
Вариант 1) Това са бунтовниците - да се съединят с другата част  от армията на Робърт или да се оттеглят към някой замък, докато успеят да вдигнат нова войска.
Вариант 2) Това са лоялистите- да се оттерглят към Кралски чертог и да направят същото.

# 521
  • Варна
Не си чел внимателно,
лейди Барбри, подчертава дебело южняшките амбиции на лорд Рикард...
Също така има в Историята и един мнооого интересен лорд Креган Старк
Разбира се, че винаги има изключения. Това съм го чел, но говоря, че като цяло Старк си се интересуват основно от техните земи. И Нед не прави изключение. Виж колко трудно се съгласи да стане Ръка. Също така ако им погледнеш родословното дърво ще видиш, че се женят основно за други северни родове. Това вероятно, за да се запази кръвта на Първите, или..?
Повечето грандлордове се женят за своите васали. Брак между грандлордове е изключение. Дори сега не се сещам за друг пример.
Севера взима отношение и в нещата отвъд Шийката. Например по време на Танца на Драконите.

# 522
Капката е преляла, когато Брандън се е втурнал в Чертога, крещейки Регар да излезе и да умре.
Брандън на роднина на Висерис прилича.  hahaha А Ерис се е възползвал от глупостта му и е избил наследниците на Севера, че и глави е искал от Джон Арин, който е вдигнал бунта (за който се е приготвал от месеци) и накрая го е кръстил на Робърт. Робърт не е имал никакви намерения, освен да е лорд на Бурен край и да си гледа живота.  Drunk
Лиана, та Лиана. Това са градските легенди на Вестерос. Много умен ход е бил. Махни една карта/фигурка, и цялата структура отива по дяволите. Регар се е приготвял да детронира баща си. Защо ще настройва Севера срещу себе си? Това е супер ненормално, и до ден днешен не мога да разбера мотива му. Любов- глупости.
Дълго хранех надежди, че Лиана е отвлечена точно с такава политическа цел по идея на Варис, и че Ерис е баща на Джон, не Регар. Светът на ОиЛ ми прати теорията по дяволите, но все ще разберем един ден какво се е случило.
В главата на Денерис, където тя спира изнасилването на Ерое, сър Джора и каза, че тя е истинска сестра на брат си. На Регар.  
Е стига де, Визерис е един глупав некадърник, не може да се бие, нито да мисли. Освен това не става за нищо, но за сметка на това има огромно самочувствие и претенции. Брандън няма  почти нищо общо с това описание. Смисъл той също има голямо самочувствие и си мисли, че само защото е наследника на Севера никой не може да му направи нищо. Ерис обаче не мисли така. Но пък не е нито слаб, нито некадърен, нито има самочувствие без покритие, като при Визерис.
И като каза стана дума за Джон Арин, с какво той е по-различен от Тивин и защо мъже, като втория да се раждат веднъж на хиляда години? newsm78 Според мен постиженията на Джон Арин / вдига успешен бунт , детронира Таргареин, Ръка на краля 15 години/ са по-добри от тези на Тивин / Ръка на краля/ .
Кое точно е било умен ход не можах да разбера Grinning

# 523
Повечето грандлордове се женят за своите васали. Брак между грандлордове е изключение. Дори сега не се сещам за друг пример.
Севера взима отношение и в нещата отвъд Шийката. Например по време на Танца на Драконите.
Е да, обаче в несигурни времена, като управлението на Ерис, всеки е гледал да се подсигури и да се обвърже с друг силен дом. Примери се сещам за поне 10. Даже в книгата, която Джон Арин и Едард проучваха имаше доста примери за кръстоски между големите домове през годините.
Танцът на драконите е голямо събитие, аз говоря за по-дребните неща Simple Smile

# 524
Като се замисля сега и аз, това за Роб наистина няма как да се получи. В първия момент обаче ми се стори лъч надежда - аз много си го харесвах него...
А за края - ако има железен трон, много държа Баратеон да седне на него, по един или друг начин. Жив искам да останат Джон и Аря и да се срещнат поне още веднъж. Но съм почти сигурна, че тя е пътница. Рикон също се надявам да оцелее, а и все повече започвам да харесвам Санса, въпреки че в началото ми беше много дразнеща, дано и се случи нещо добро накрая. Но не я искам в Зимен хребет. От Старките май само Бран бих жертвала и то след като си изиграе ролята. И искам да разбера какво е станало с Бенджен.
От Ланистър ми е жал за Томен и Мирцела - приятни деца, но и те ще заминат. Към момента от по-главните харесвам само Джайм, иначе Деван ми се стори приятен.
За Кутрето искам нещо много гадно - противен ми е от първата книга. Честно казано симпатизирах повече на Варис, до епилога на Танца.
Много ми се иска Егон да се окаже истински само за да може Денерис да умре, но Таргериен да се запазят. След като прочетох Историята те ми станаха много интересни и се дразня, че тя е единствената призната такава.
И Едмур харесвам и имам надежда, че той ще оцелее. Черната риба мисля ще си отиде скоро.
Мартел също ми допадат и към момента не виждам сериозна заплаха за тях, но те едва сега започнаха да навлизат.
Грейджой - не мога да разбера какво толкова му харесват на Виктарион. Юрон ми е в пъти по-интересен, но тепърва ще видим как стоят там нещата. Аша я виждам като надеждата за тях да се запазят.
След новата глава на Санса Хари ми стана неприятен и дори започнах да симпатизирам на Робин, но нямам предположения за там.
При Тирел, като изключим Мейс, другите ми харесват. Но и за там не съм сигурна какво ще се случи.
Това са май по-главните. Като цяло не очаквам Другите да победят в една евентуална битка, но след това очаквам голяма промяна у хората.

П.П. Колкото повече научавам за Брандън, толкова по-малко ми харесва. Можел е да се бие, но е бил достатъчно самонадеян и глупав да направи това, което е направил. А за Визерис ми е жал - мога да видя защо се стигна до това да стане такъв. Ако животът му не се беше развил така и той си беше отгледан като принц надали щеше да бъде некадърен и луд, или поне не до такава степен.

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 19:17 от Somniator

Общи условия

Активация на акаунт