малки топченца зад ухото

• 1 625
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте!Четох много коментари за това..но от преди години..Интересува ме някои има ли дете или самият той да има малки топченца зад ушната мида..които не са изчезнали със месеци и години а да е здрав?Много  ще съм благодарна за отговорите

# 1
Лекувам ги с ихтиол. На марля с лекопласт.

# 2
Аз имах доста време - изчезнаха - мисля че така на няколко пъти. Козметичката ми каза, че са мастни образувания. Не ги пипам и не ми пречат като се появят.  Peace

# 3
И мен ме интересува това. Синът ми има, май и зад двете уши, но са твърди, като костно образувание. Иначе и на мен ми са се появявали, но като запушена пора. Като натиснеш и излиза секрет. Вашите какви са?

# 4
  • Бургас
Oбикновено са мастни образувания и не трябва да се пипат. Понякога са и болезнени.
Имала съм като дете, имах и на около 20 и няколко години. Изчезнаха сами.
Наскоро пак имах едно много малко, не мисля, че е сериозен проблем ако говорим за едно и също.

# 5
Това са мастни образувания има известна генетична преекспозиция -баща ми и брат ми имат много ,аз съм имала веднъж.Хубаво е да не се пипат , но с времето растат и става дискомфортно и брат ми и баща ми се прибягвали до хируг за да ги цепи. При мен беше малко топченце и извендъж за ден порастна и аз реших да сложа ихтиол , пукна се докато спях - стана страшно , тече гной един  час   Shocked ,  но се изчистих и се махна . Мисля , че е хубаво да се почиства добре зад ушите след всяко къпане , за да не се зацапват и да не се запушват порите . Ако са малки,препоръчвам да не се пипат.

# 6
Благодаря за отговорите.На моят син са малки и твърди.Хематолог каза ..че не са опасни.Но аз го мисля..за това исках да знам,че не е само при нас и е нещо нормално

Общи условия

Активация на акаунт