На море в Турция - тема 38

• 128 363
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте! Да се похваля,че пътуваме в момента към Палм Уингс Дидим Simple Smile

Ехх.. как ви завиждам благородно   Hug
Върнахме се от там преди 20 дни...   и още го бленуваме... Невероятен хотел с прекрасно обслужване
Желая приятни емоции   bouquet

Синът ми още ги говори - мистър Нино и мистър Соси - двете момчета от анимациятаа Laughing Laughing

# 241
Здравейте! Да се похваля,че пътуваме в момента към Палм Уингс Дидим Simple Smile

Ехх.. как ви завиждам благородно   Hug
Върнахме се от там преди 20 дни...   и още го бленуваме... Невероятен хотел с прекрасно обслужване
Желая приятни емоции   bouquet

Синът ми още ги говори - мистър Нино и мистър Соси - двете момчета от анимациятаа Laughing Laughing

Благодаряяя ♡

# 242
Оф, аз без малко щях да тръгна без да запитам дали тази година в Ичмилер има пазар и къде мога да намеря кукуреч, че миналата година обикаляхме, но не можахме да намерим.
Какво е кукуреч?

# 243
  • Русе
Цитат
След като се завърнете в хотела си, умората от интензивния туризъм или обиколки по суша или море се преодолява най-добре като се включите в нощния живот на „улицата на баровете“, която е сърцето на местния нощен живот. Забавлението се завихря с пълна сила след полунощ и продължава до сутринта, с участия на живо от местни и чуждестранни изпълнители. Улица Узуняли (Uzunyali), която върви по крайбрежието от центъра на Мармарис към Ичмелер (İçmeler), е алтернативното място за развлечения. Многобройни малки и големи кафенета, барове, ресторанти и дискотеки предлагат различни видове музика, анимации и шоу-програми.
Старият град с тесните си сенчести улички, скрити от слънцето с платнища, и пълни с магазинчета и сергии, си има собствена пъстра атмосфера. Различни видове дантели - обичаният традиционен занаят - се продават в изобилие в тези магазинчета и пазари. Около пристанището и в крепостта има много магазини, предлагащи медни и дървени украшения и bric-à-brac, евтини бижута и дрехи местно производство. Големи пазари се организират в петъците на мястото на старата автогара, в сряда в Ичмилер, и неделя - в Белдиби (Beldibi). В Ичмилер всеки ден е пазарен ден, като там могат да се намерят много различни неща - от произведения на изкуството до дрехи.

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 15:38 от Nuri_05

# 244
  • Русе/София
Момичета, има ли някоя която наскоро е посещавала Palm Wings Beach Resort в Дидим.Търся мнение.

# 245
Прибрахме се от Батихан в Кушадасъ. Не ми хареса. Плюсовете са ясни - хубаво помещение (бяхме във фамилна стая в основната сграда), супер любезен персонал, доста безплатни забавления, хубаво време. Минусите - лоша храна, мръсни чаши и за капак три дена преди да си тръгнем пристигнаха две румънски групи. След тяхното пристигане, но не твърдя, че е заради тяхното пристигане, нещата станаха доста зле - свършиха чиниите в ресторанта, храната също свършваше и беше заменяна от друг вид, а лудницата около тях няма да коментирам.
Леле, ти ме отчая напълно! На 24 тръгваме, дано да се променят нещата до тогава.
Направо ми се развали настроението!

# 246
# 247
  • Пловдив
Прибрахме се от Батихан в Кушадасъ. Не ми хареса. Плюсовете са ясни - хубаво помещение (бяхме във фамилна стая в основната сграда), супер любезен персонал, доста безплатни забавления, хубаво време. Минусите - лоша храна, мръсни чаши и за капак три дена преди да си тръгнем пристигнаха две румънски групи. След тяхното пристигане, но не твърдя, че е заради тяхното пристигане, нещата станаха доста зле - свършиха чиниите в ресторанта, храната също свършваше и беше заменяна от друг вид, а лудницата около тях няма да коментирам.
Леле, ти ме отчая напълно! На 24 тръгваме, дано да се променят нещата до тогава.
Направо ми се развали настроението!
Ние пък сме доволни от този хотел .
Бяхме във новото крило ,но миналата година .
Не се отчайвай ,а се зареди с много емоции и настроение !
Все пак отиваш на почивка .
Хубаво и топло време Ви желая !
  grinning039  Nature Sunny

# 248
Благодаря за пожеланията, надявам се да изкараме добре и да останем доволни!
Тази година аз съм се заела с организацията и избора на хотел и ще ми е много съвестно, ако подведа всички, които ще ходим в Батихан. Отзивите бяха отлични от този хотел и аз за това направих този избор. Още повече, че преди няколко години бяхме там и беше много хубаво. Но явно тази година нещата са други.

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 10:14 от monii

# 249
Има ли някой на Дидим? Как е времето там?

# 250
Ходила съм в хотела, показан на началната страница и не съм доволна. Споделям, ако има чудещи се за почивка там. Цената на този хотел за началото на октомври е почти същата, като на Gural Premier Tekirova, а са на светлинни години един от друг. Gurala е класа и печели хотел номер 1 за лятна почивка последните 3 години. И от агенцията с която букваме, не случайно казаха, че е, ако не най-добрия, то е един от най-добрите хотели в Турция. Мога да препоръчам още един хотел, който е в Бодрум, казва се VOGUE, не го видях в списъка. Излиза по-евтино от Gural-a и също е много хубав, а природата около него е уникална. Разположен е на един залив и е единствения хотел там, около него други няма. Ако някой се интересува с подробности за тези хотели, съм насреща. Мога да дам отзиви и за Ela Quality Wink

# 251
  • Варна
Оф, аз без малко щях да тръгна без да запитам дали тази година в Ичмилер има пазар и къде мога да намеря кукуреч, че миналата година обикаляхме, но не можахме да намерим.
Какво е кукуреч?

кокореци са агнешки дреболий увити с агнешки черва на шиш

# 252
  • Варна

уличния пазар е различен ден във всеки град  Ичмелер , Яликавак , Кушадасъ в четвъртък , Айвалък - сряда , Бодрум - събота.Питайте на рецепция.Кокореци пекат на крайбрежната на големи мангали с дървени въглища

# 253
  • София
Имате ли отзиви за Notion Kesre Beach Hotel - Йоздере 4*+ ? newsm78
Никой ли няма идея за този хотел? Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 17:14 от july1993

# 254
Здравейте, момичета и момчета!

Тази година решихме да направим втора лятна почивка през втората половина на септемри и решихме за първи път да пътуваме за Турция. Избрахме Мармарис, тъй като според информацията, която имаме, там е най-приятно като дестинация за хора, които не желаят да седят единствено в затворен хотелски комплекс. И така, имам нужда от съвета ви, тъй като миналата седмица направихме резервация, за която в момента имам големи притеснения.

Първо, искам да поясня, че изискванията ни бяха (и все още са) за нещо по-бюджетно от сорта на хотел 4* с бюджет за двама възрастни от около 1200-1300 лв. за 7 нощувки; път с автобус; локация на хотела,която да позволява спокойно вечерни разходки с лесен достъп до градската част и собствен плаж на хотела (не сме любители на басейните); храна all inclusive. Нямаме претенции за аква паркове, спа процедури и други подобни. Просто морски плаж, прилична храна, вечерни разходки за по питие навън и някоя и друга екскурзия в района.

И така, от едната агенция, с която разговарях по телефона директно започнаха с реклама на скъпите си хотели и въпроси от сорта на „Е, не можете ли да отделите още 300-400 лв. за „хубав“ хотел ...?“. По същество нищо не ни предложиха.Отказахме се от нея, а ни беше уж фаворит.

И така, попаднахме в другата агенция (пак от водещите български агенции за Турция) и там от немай къде се съгласихме да резервираме за Sunbay Hotel 4*. Оказа се, че независимо какво пише в сайта на агнцията, не могат да ни предложат нищо друго на тази цена и отговарящо на изискванията ни, а служителите нито бяха от най-любезните, нито се зарадваха на сумата, която сме предвидили като бюджет (,която за края на септември аз считам за прилична все пак)...Хотелът... изобщо не ми хареса още на снимките, а по думите на служителите „да не сме очаквали нещо особено“, а и отзиви на клиенти нямали...Няколко пъти си направих устата да ги помоля за други предложения, но ме отрязаха с това, че  нямало друго, което да съответства на изискванията ни (освен Pasa Beach, който е разпродаден до края на септември). Та, затова след малко чудене и доста разочаровани, все пак резервирахме 7 нощувки в Sunbay.

Преди да резервираме набързо разпитах познати за хотели, търсих мнения и в интернет, но не намерих нищо (най-вероятно защото хотелът е с ново име от известно време насам). Едва след резервацията се зачетох в трипадвайзър, където мненията за хотела са потресаващи. Прочетох и доста от миналите теми тук, в една откоито liv1892 беше дал не лош коментар от миналата година за реновирането и новия мениджмънт на хотела. (Ще съм му благодарна за коментар, ако все още пише в темата  Peace)Доста съм объркана, четох доста по темата и ви моля за мнение-да оставя ли нещата така или да поискам смяна на хотела и на самата локация, ако се наложи, ако за тази сума можем да намерим по-прилично място другаде в Мармарис или в друг турски курорт...Или пък наистина искам прекалено много? Също така, тъй като договорът ни не предвижда едностранен отказ, съществува ли практика в агенциите за замяна на една резервация с друга в рамките на същата агенция (при необходимост мога да пиша на лични за нея) без неустойки?

И последно, оказа се, че Sunbay е в Сителер, така че май трябва да се разделя и с очакванията за приличен пясъчен плаж.

Извинете, стана дълго, ще се радвам на всеки коментар и съвет по въпроса!

Прекрасно лято ви желая! smile3525

ПП: Пускам линк на хотела: http://www.hotelsunbay.com/

Общи условия

Активация на акаунт