На море в Турция - тема 38

• 129 783
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Хареса ми част от отзива на Alllina :
'' Коментирах, че в Грийн нейчър имаше по няколко вида риба на обяд и вечеря, и миди, скариди, раци, октоподи и калмари.Преядохме морска храна.В Паша бийч един единствен път имаше пълнен октопод с моркови и грах, който беше адски жилав и така си остана на масата......''
Моля за хотели с  отзиви за хубава морска храна , особено ако има за Дидим.

# 586
Петре,хубавите хотели в Дидим са  само 2-Веноса и Палм уингс  Grinning.В  Палма мин .година всеки ден имаше риба  и морски дарове  и на обед и на вечеря .Хубаво  е и това,че всеки ден е тематичен ,с различна кухня ,обявяват го на инф. табло и внася разнообразие . Не е за подценяване страхотната гледка от терасата на ресторанта към залива на Дидим и града . Това-за миналата година,за тази  как е -да кажат ходилите  Hug.

# 587
Някой ходил ли е това лято от Бодрум до Кос? Питам, защото по тукашните новини постоянно показват бежанците, които пътуват с надуваеми лодки от Турция до Кос и мизерстват там на брега и покрай пристанището, защото никой не го е грижа за тях. Туристи, почивали на остров Кос, носели храна на бежанците.

Та, не знам дали моментът е подходящ за екскурзия до там  Thinking

Да, бяхме последната седмица на май с дъщеря ми - имаще около полицията прибрани от морето бежанци, но нищо повече. Дъщеря ми живее във Виена и австийските новини също преекспонират ситуацията. Бежанците не ми се видяха ни гладни, ни жадни.

# 588
някой има ли впечатления за Инеада и евентуално места за настаняване там Thinking

# 589
Това пък Инеада къде се намира ??

# 590
# 591
Благодаря , вече прочетох къде е и един пътепис на едно момиче от Пловдив ,ходило до там . Това е на юг от Р.Резово но си е бая курортно селище . За съжаление на БГ пазара знаят само от Чанаккале до крайната точка на Анталия . В момента в BOOKING се върти един хотел доста интересен и е в района на Мармарис но нито една туристическа агенция не предлага в този район . Просто има 10-15 хотела във всеки комплекс Кушадасъ , Бодрум , Дидим към 5-8 хотела във Фетие и около 40 хотела в района на Анталия а те са стотици ............хотели , хотели , знайни и незнайни ...
този хотел се казва Tymnos Hotel - разгледайте го
http://www.booking.com/hotel/tr/tymnos.bg.html?aid=358450;label= … hotel-578844&

# 592
Simira ,донякъде сте права че в родните ТА се предлагат по-ограничен кръг хотели/общо казано/ за почивка в Турция. Но това е и с определена цел,не смятате ли?Българския пазар е толкова малък за комшиите,че сме май само леко допълнение към 40-те милиона които са посетили Р.Турция миналата година. Как си представяте в сайтовете на ТА да се мъдрят над 4000 хотела,колкото в момента дават някои търсачки. Това е невъзможно, а и неоправдано от всяка гледна точка.А иначе в момента ,например, в Анталийския регион у нас се предлагат над 200 хотела по мои сметки от нашите туроператори. Има за всеки джоб и вкус. Не казвам че е достатъчно,но с всяка година този брой ще се увеличава.Същото е и положението с Егейския регион. Дай Боже да се наложат и курортни места и на Мраморно море/понеже си е близо до Бг/,но такива все още не са достигнали качествата  на известните курорти.Също така района на Фетие,Далян и Саръгерме са много интересни места,но уви доста са далече ,било със собствен транспорт,било с автобусна програма.

# 593
За съжаление на БГ пазара знаят само от Чанаккале до крайната точка на Анталия . В момента в BOOKING се върти един хотел доста интересен и е в района на Мармарис но нито една туристическа агенция не предлага в този район . Просто има 10-15 хотела във всеки комплекс Кушадасъ , Бодрум , Дидим към 5-8 хотела във Фетие и около 40 хотела в района на Анталия а те са стотици ............хотели , хотели , знайни и незнайни ...
този хотел се казва Tymnos Hotel - разгледайте го
http://www.booking.com/hotel/tr/tymnos.bg.html?aid=358450;label= … hotel-578844&
Би ли споделил с какво те привлече този хотел, който предлага само закуска и е на 44 км от центъра на Мармарис? Какво е уникалното в него, че да не предпочета хотел в центъра на Мармарис на All inclusive, където всичко ми е на една ръка разстояние?
За хотел Vogue hotel Bodrum отзивите са невероятни, много красив хотел и е от типа ДЕМ-че.
Благодаря Simira, само какво е ДЕМ  Rolling Eyes
Не си отговорил още какво е ДЕМ? На мен ми прилича на "да ... майката". Надявам се да греша.

# 594
Здравейте , ами този хотел просто ми бе по-интересен . В Мармарис ,където бях минналата година си е супер . Вечер се разхождаш ..плажовете ....хубави но този хотел е на затънтено място бих казала ..има такива хотели и по ръкавите на Бодрум.. По малко хора ..и така . Нещо от рода на тези от Фетие.
Не съм ходила във Фетие но дай боже един ден и там да отида .
Всеки хотел и всяко място си е уникално за себе си . Пример: Отиваш в Района на Анталия - Лара , Белек и т.н. в хотели мега -полиси от рода на Папилони,Рояли.. и тем подобни ..красиви , колоритни ,невероятни но нямат онази природа като е в Кемер или Бодрум или Мармарис примерно ...Така ,че всяко място е хубаво за себе си ...просто трябва човек да е позитивно настроен ...и да се забавлява . Да открие романтиката във всяко нещо ..в утрото , в залеза ..в програмите които се организират.. ако щете в арнажировката на храната която се предлага ,тези цветя издълбани по дините . в колорите и багрите .
Нека се кефим и бъдем позитивни по време на отпуските си . И най - вече кой както си го направи. Защото още с влизането в автобусите има хора които почват да мрънкат. Все нещо им пречи , ..седалката , съседа , космоса , въздуха , ....времето в което живеят...не отцелили века в който се намират и т.н.

# 595
Ох, колко си права с вечно мрънкащите хора. Според мен те си живеят така живота - оплаквайки се постоянно.
На почивка се отива с усмивка и с розови очила. Дребните неразбории не трябва да ни спъват.
Ако се замислим - Винаги има какво още да се желае и подобри. Но нека не мислим за това,  а за отмората която ни предстои  и пълната забрава за работа .

# 596
някой има ли впечатления за Инеада и евентуално места за настаняване там Thinking

Бяхме се засилили за Инеада, по следните причини: близо до Бургас, изглежда спокойно, на снимки мнооооого красиво, пък си викам като идем с колата, мъжа ми и въдиците ще нарами, рекламират хубава храна на достъпни цени, рибни ресторанти и прочее. Пък и да сменим малко обичайните дестинации. Търсих информация, нямаше, но малкото, което разучих впоследствие, ме отказа: местата за настаняване - разни частни пансиони, един хотел 5 звезди, който според трипадвайзър нямал и 4, не ми и хареса на снимки, вила Южни морета със съдържател българин, изглежда добре, но някак си не си представях да стана сутрин и да крача или да обикалям с кола километър-два да търсим къде да се нахраним, тъй като няма закуска. За някои може да не е важно, за мен е. Споменатите ресторанти, оказа се, че били два, и си държали бая цени. Риболовенето - не в морето, а в някакви езера. Прочетох, че и от целия този район, вкл. Истанбул, народа ходил там да плажува. Намерих страница във фейса, Igneada sahil май беше, е .... снимките там кардинално ме отказаха, доста странни бяха посетителите, повечето се къпеха облякани, а снимките хич не бяха малко. Прочетох и разказа на посетителите от Пловдив, казват че било мръсно. За забавление предлагаха каране на велосипед  Mr. Green. Ако някой е ходил, и има друго мнение, моля да сподели.

# 597
  • Варна
 Дидим - Палм уингс  Very Happy и с много и хубава морска храна според много отзиви.
Чешме също много ме привлича с това , че има лековита минерална вода.Сега ако някой подскаже там и хубава морска храна ще е прекрасно Simple Smile

# 598
  • Beyond the stars
Ох, колко си права с вечно мрънкащите хора. Според мен те си живеят така живота - оплаквайки се постоянно.
На почивка се отива с усмивка и с розови очила. Дребните неразбории не трябва да ни спъват.
Ако се замислим - Винаги има какво още да се желае и подобри. Но нека не мислим за това,  а за отмората която ни предстои  и пълната забрава за работа .

+110  Hug

Аз по принцип не разбирам смисъла на мрънкането и оплакването, пък камо ли като си тръгнал на почивка. Та за това всички мнения и тук, и из сайтовете ги чета с едно на ум - дали не са от "мрънкащия" тип, защото например на мен ми е все тази за петното в горния десен ъгъл на асансьора  Mr. Green

# 599
Дами, моля ви за малко информация, относно лекарствата, които могат да се носят,
за пръв път ще пътувам със самолет / още един страх ще го преборя Simple Smile/ и нямам идея какви са изискванията - за всички лекарства ли трябва да нося рецепта, лекарствата трябва ли някак да се декларират?
Благодаря предварително!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт