На море в Турция - тема 38

• 129 704
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
vnv ние също октомври сме в Дидим. Принципно от града има екскурзии за различни места, но самия град не е голяма близост до някакви известни острови и забележителности. Единствено в самия Дидим се намира храма на Аполон. Останалите хубави места са доста далече. Не е като примерно от Мармарис да се качиш на корабче и да отскочиш до Родос или да си направиш разходка по река Далян. Принципно Дидим си го рекламират предимно за почивки.

# 691
Миналата година бяхме в Мармарис, посетихме Далян, о. Родос, Памуккале. Тази есен ще сме в Дидим, моля, някой да сподели какво може да се посети от там? Ефес и какво още, някой близък остров?
Ние ходихме на яхта , организирано - хареса ни . Цял ден плуваш в различни заливчета , почиваш , има обяд на корабчето .
За 1 ден посетихме Бодрум , хваща се автобус от гарата и за 2ч. сте там. Посетихме  музея ,
пихме кафе , малко по магазините и в 18ч. хванахме обратното бусче. Мисля че билета беше около 25 лири. в едната посока.
Един ден отидохме до Соке - там по скоро на шопинг в оутлета Новада  - определено бяхме разочаровани .Отново сами се организирахме.
Посетихме храма на Аполон - само отвън го разгледахме .
Ефес си заслужава - ние го посетихме , когато бяхме в Кушададъ.
Ходихме и на хамам във Веноса . Много ни хареса . Взеха ни от хотела  с кола  , върнаха ни обратно и самия хамам беше ужасно релаксиращо преживяване.

# 692
Здравейте,тьрся  мнения за Green Nature Resort Spa  -Мармарис.

# 693
  • Бургас
Бихте ли ми казали в началото на октомври, късно ли е за почивка в Турция? Имам предвид времето и водата като за плаж?
Октомври става за почивка основно в Анталия и околностите. Във Фетие също е топло. Мармарис е леко под въпрос. Миналата година бяхме в Мармарис от 25.09-03.10 и времето беше чудесно. Водата също беше ок, но беше започнала да изстива. Вечерта ставаше леко хладно и беше за връхна дреха.
Относно Кушадасъ, Дидим и Бодрум - аз не бих отишла там след 25.09. Да не говорим, че в Бодрум по принцип е по-ветровито. В Бодрум бяхме 2013г от 20.09-27.09 и времето беше като това в Мармарис,за което писах по-горе. А за плажуване в тези три курорта през октомври е доста под въпрос. Ако не можете да почивате през друго време и трябва да е точно октомври, не бих ги препоръчала.
Общо взето в Чешме и Айвалък сезона приключва в средата на септември; Кушадасъ, Дидим и Бодрум - края на септември; Мармарис - средата на октомври; Анталия - до края на октомври.
Естествено времето и усещането на човек за топло и студено са разтегливи понятия. Понякога всичко е въпрос на късмет

# 694

Потърси мнението ми на първа страница. Разкошен хотел. Аз лично нямам нито една забележка, но тези, които плажуват отчитат като недостатък, че плажът му е в Ичмилер .

# 695
И през октомври според мен е чудесно за плажуване. То в България понякога има толкова топли дни през този месец, а в Турция  винаги е по топло. Винаги има риск с времето, но каквото такова.
Била съм октомври в Мармарис - през деня топло, вечерта с леки връхни дрехи.
Както е писала Мис Джули - Анталия е най - на юг и там със сигурност ще е най лятно.
Но хората си ходят и в Кушадасъ и в Дидим и в Бодрум дори.

# 696

Потърси мнението ми на първа страница. Разкошен хотел. Аз лично нямам нито една забележка, но тези, които плажуват отчитат като недостатък, че плажът му е в Ичмилер .
[/quot] Благодаря за коментара.Звучи чудесно,на плаж не дьржим,а на басейни и забавления за децата.Ако се пак решим да отидем,,колко пъти на ден е автобуса до плажа.?

# 697
моля ви за мнения,но ако може по-пресни от мажестик ликия ботаника и мажестик туана клуб,има ли голяма разлика между тях и каква? Wink

# 698
Здравейте. През 2011г. почивахме в Кушадасъ от 24.09. До 2.10 и мога да кажа, че времето беще чудесно - топло през деня 28-9 30 градуса и топла вода като не е валяло нито веднъж. Дори на аквапарка (Адаланд) имаше много хора, плувахме с делфини и т.н. Само вечер захладнява и има нужда от връхна  дреха, но поне за мен има нужда и в средата на септември вечер от връхна дреха. Така че всеки си преценява. Ние ще ходим тази година в Кушадасъ от 23.09. До 3.10.
Не бих препоръчала Айвалък за този период обаче тъй ккато е много ва север и е студено - през 2013г. Баща ми, мир на праха му и сестра ми ходиха през октомври и казаха, че не ставало за плаж, било хладно,  а вечер дори студено.

Последна редакция: вт, 04 авг 2015, 17:54 от Maria Draganova

# 699

[/quot] Благодаря за коментара.Звучи чудесно,на плаж не дьржим,а на басейни и забавления за децата.Ако се пак решим да отидем,,колко пъти на ден е автобуса до плажа.?
Забавления има. Моят син не можеше да се откъсне от аниматорите. Доколкото си спомням имаше 3 или 4 пързалки на басейните. Два долмуша сутрин и 2 след обяд-безплатни. А иначе платени има непрекъснато.

# 700
Значи, когато бяхме в Тусан, хотелът си беше супер. Храната превъзходна-мъжът ми е готвач и разбира от тези работи. В турската кухня, от опит или поне по снимковия материал, десертите на 80% по хотелите са от тези дето вие ги описвате. А морски деликатеси има и в България. Препоръчвам ресторант "Gloria Mar" - цени  свят да ти се извие, ама морски деликатеси от класа, директен внос от знайни и незнайни морета и други водни дестинации.
Нищо лично.

Това е несериозно.По турското средиземноморско крайбрежие се предлагат над 8 000 хотела.Всеки си има различен  мениджърски екип , главен готвач , различни концепций за работа и обслужване.Едно е всичко да е от конвектомата или фурната друго е да има открита кухня , барбекюто пуши пред вас , от дюнера ви режат и слагат в чинията , директно от пеща на дърва пред вас ви предлагат пици , пиде , лахмаджун...Пред вас на пушештите котлони ви правят омлети или паста и т.д...Несериозно е в 5* хотел да няма баклави , кадаифи , охлюви , ориенталки , и десертите да са кремчета Йоткер , падишпани и торти от изкуствена сметана.Несериозно е да се сравнява морската храна у нас и по средиземноморието.Ние имаме 110 вида риби , те 1200,ние - 1 вид мида , те десетки , нямаме главоноги , раци , ..................Нищо от гореказаното не личи по снимките , сайтовете и зарибявките на ТА, такива обяснения съм чувал от момиченца - сукалченца , че изобщо не  мога да позная хотел в който съм бил.Затова и са тези сайтове с лични впечатления от туристите.

Не пиша много често тук,(само при необходимост), но чета редовно, защото ми харесва темата. Прави ми впечатление, че Вие специално много "интересни" коментари правите.Като чета малко по-горе написаното,бих ги определила като доста заядливи и злобнички. Човек да не смее да изкаже мнение.

# 701
А, защо така странно излизат цитатите?  Thinking

# 702
  • Варна
Прави ми впечатление, че Вие специално много "интересни" коментари правите.Като чета малко по-горе написаното,бих ги определила като доста заядливи и злобнички. Човек да не смее да изкаже мнение.

Съжалявам много ако нещо е прозвучало ''доста заядливи и злобнички''.Смятам че дявола е в подробностите и се старая в писанията ми да има точна и ясна информация , радвам се когато и аз намеря такава.Много се дразня когато ровя и чета в нета с часове , а намирам само купища  оцветена в различни цветове плява без нито едно рационално зърно.Да не говорим за откровените заблуди в сайтовете на много от ТА и хотелите , а и в много от коментарийте.

# 703
Ще помоля за информация отново, септември ще правя еднодневно посещение на Мармарис от Родос и се чудя, как да уплътня деня. Първо мислех да стигна сама до острова на Клеопатра, но не намерих инфо за долмуш до там. Друго измислих сега, да взема водно такси от Мармарис до Ичмелер, евентуално Турунч, но пък там има ли какво да се прави, а на връщане с долмуш. Конкретните ми въпроси са, от къде в Мармарис тръгват водните таксита и от къде долмушите, с оранжавата лента са за Ичмелер, нали така, по кой път минават, първият голям булевард, успореден на морето, над хотелите Паша бийч, Грийн Нейчър Даймънд, Д-Хотел, или по друг път? В Ичмелер къде им е маршрута, къде трябва да застана, за да ги хвана в посока Мармарис? Плажът Нирвана със свободен достъп ли е и достъпен ли е за пеша от Ичмелер, евентуално един плаж да направим. Някакви други предложения ако имате, ще се радвам да ги споделите  bouquet

# 704
  • Сoфия
.. и от къде долмушите, с оранжавата лента са за Ичмелер, нали така, по кой път минават, първият голям булевард, успореден на морето, над хотелите Паша бийч, Грийн Нейчър Даймънд, Д-Хотел, или по друг път?
Пътят на който минават долмушите е този, над хотелите, както си описала   bouquet За другите въпроси дано някой друг да ти помогне  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт