Електронни четци - XVI

• 74 082
  • 816
  •   1
Отговори
# 135
Днес получих Новия Kindle Paperwhite трето поколение. Набързо го разгледах и ето първите ме впечатления.
- Габаритите са същите както на Paperwhite 2 /използвам същия калъф/
- Екрана е малко по-тъмен при максимална подсветка
- Резолюцията на екрана е по-добра и качеството максимално се доближава до истинска книга/ има видима разлика при разглеждане на картинки/.

# 136
  • Варна
Ако искаш пробвай да си свалиш Send-to-Kindle на компютъра. После десен клик на файла, който искаш да изпратиш и ще ти излезе като опция.
Благодаря, така прехвърли. Само моби ли качва или конвертира в моби? Не се показа като опция да кача епуб например

# 137
Само моби и тхт мисля. Другите даже не ги разпознава.

# 138
Angel_Dust, взех си Киндъла  Hug
старият модел е, което му устройва, имам си кълъфче и с копчетата много лесно си работя
обемът на 7-цата и без това не ми харесва много
надявам се да издържи поне 5-6 месеца

# 139
  • София
 Hug супер...дано да издържи няколко пъти по 5-6 месеца Simple Smile

# 140
Любители на книгите, видяхте ли че другата седмица в Кауфланд ще има Kindel Touch 7 на 150лв???Ако някои иска да се обзаведе да го има впредвид. Peace

Последна редакция: пн, 13 юли 2015, 16:45 от preci

# 141
  • София, България
Здравейте, имам следния проблем с моя Киндел. Може би повече от месец не бях го отваряла, и когато реших отново да чета не мога да го стартирам. Реших че няма ток, заредих го, но той отново не тръгва. Стои си заглавната страница, с човечето под дървото и не иска да запали. Светва зелената лампичка за момент и после угасва ... и нищо. Има ли начин да го рестартирам ... или какво да го правя  newsm78

# 142
  • София
Има ли начин да го рестартирам ... или какво да го правя  newsm78

Рестартирането става като се натисне и задържи 20-30 секунди бутона за включване.

# 143
Здравейте  Simple Smile Влизам за първи път в темата от няколко години насам. Причината - моят Кирчо ми служи вярно и безпроблемно. Базов е, имам го от 2010 г.

Сега обаче гледам базовият си станал почти премиум  Mr. Green Тъч, красиво меню, връзка с goodreads...И се замислих дали пък да не го пенсионирам моя.

Затова се зачетох за базовия и paperwhite, voyage-a съм го изключила съвсем. Гледах разни клипчета, в които се прави сравнение. Някои дори твърдят, че екрана на базовия е по-приятен при четене заради нюанса на бялото за фон. Като основна разлика посочват hardware experience, което ми се вижда несериозно за такава голяма разлика в цената. И подсветката разбира се.

И затова сега се чудя. Има ли смисъл (ако да, какъв) да си взимам Paperwhite при положение, че по-скоро бих ползвала подсветката по изключение, отколкото по правило вечер. И другото: освен Voyage дали се очаква нов киндъл тази година  Rolling Eyes

# 144
  • Over the rainbow
Момичета, каква е средната продължителност на живота на вашите четци? Преди 9 месеца се сдобих с Kobo Aura HD, от който бях изключително доволна, докато просто един ден не се появиха проблемите и в един момент просто изгасна. Оказа се, че дъното е изгоряло. Сега съм с Kobo Aura H2O и пак ми прави някакви номера, а дадох не малко, за да го имам. Май следващият път ще се ориентирам към нещо по-бюджетно, продвид проблемите, които ми създава.

# 145
Олеле, аз мислех следващия ми да е такъв...
С Киндъл съм, скоро навърши 4 години и подкара петата, засега се държи перфектно.

# 146
  • ... рееща се.
@blackisback, не че искам да ти скърша хатъра, но goodreads все още е достъпен само в Америка, Австралия и не знам къде още, но не и в Европа. Mr. Green Не знам, ако се свърже с профил в американския амазон дали няма да се появи бутонче...

И аз реших, че трябва да се ъпдейтна тази година. Водещото при мен беше подсветката и затова се спрях на пейпъруайт. Честно казано не мисля, че ще има някаква осезаема разлика в пърформънса между двата, а и всичките тези подобрения по екрана, разделителни способности и прочие щуротии за мен си е дрън-дрън... Whistling И все пак, за да не те подведа, държа да кажа, че не съм работила с базовия модел и нямам преки наблюдения.

@Lemone, аз ползвах киндъл 3 от 2010 досега и четецът все още работи. По екрана има някой и друг гръмнал пиксел, но не пречи по никакъв начин на четенето, батерията е с осезаемо по-кратък живот, но това е очаквано. Simple Smile

# 147
@blackisback, не че искам да ти скърша хатъра, но ...

Е, това като пример, не си представям как браузвам в goodreads от 6 инчов e-ink дисплей  Mr. Green Идеята ми е, че май май в интерфейса разлики няма.

Преди време имах Nook Glow и подсветката нямам спомен да съм я ползвала. После го продадох, защото така и не му свикнах.

# 148
  • Варна
Имам киндъл тъч от 4.6 г работи перфектно, батерията си държи по 3 седмици някъде. Забивал е 2 пъти, оправи се с рестарт. Няма гръмнали пиксели

# 149
Дилемата ми беше набързо решена с намаленията на amazon и вече имам поръчан paperwhite  Mr. Green Цената му там е колкото тук бейсик варианта.

Общи условия

Активация на акаунт