Електронни четци - XVI

• 74 248
  • 816
  •   1
Отговори
# 450
# 451
  • ... рееща се.
Не мога да инсталирам речника - тегля файла -> с кабел го поставям в директорията -> махам Киндъл-а от кабела -> Settings -> Menu, но при мен липсва опцията Change Primary Dictionary. Помощ Grinning

1. Копираш файла (en-bg.prc) в директория documents\dictionaries
2. Пускаш устройството и отиваш на Home екрана.
3. Избираш Menu > Settings > Device Options > Language and Dictionaries > Dictionaries > English и там слагаш отметка на English-Bulgarian Dictionary и натискаш OK.

При мен се наложи рестарт на устройството преди третата стъпка.

# 452
  • Sofia
При мен има някакво забавяне в появяването на някои от качените неща. Така стана с 2 книги и с речника. Трябваше да съм онлайн и да синхронизирам - може да бъркам, но това са първите ми впечатления.

Та и речникът така, не се появи в Dictionaries, но го има в качените книги, затова пробвах с една дума и ми даде опция да избера кой речник да ползвам - там се появява  Peace В момента не мога да видя дали вече излиза и в Dictionaries, но когато се появи при теста с английската дума, все още го нямаше като опция в избора на речник в Settings. По-късно ще погледна дали вече се е появил.

# 453
Благодаря ви, момичета! Grinning Работи.

# 454
Бихте ли ми казали кои модели Kindle са с подсветка, че не се ориентирам в Амазон поо описанието?
 bouquet

# 455
Бихте ли ми казали кои модели Kindle са с подсветка, че не се ориентирам в Амазон поо описанието?
 bouquet

Paperwhite и  Voyage

# 456
 bouquet

Paperwhite и  Voyage

Вс. модели ли на Paperwhite , гледам има 2013, 2014, 2015

# 457
 bouquet
Paperwhite и Voyage
Вс. модели ли на Paperwhite , гледам има 2013, 2014, 2015
Да, всички, но най-добре е да се купи този от 2015 г.  Peace Екранът му се доближава максимално до Voyage, и както съм писала вече има един щрифт в повече..

# 458
  • Sofia
Това означава ли, че Voyage е по-добър от paperwhite?

# 459
Това означава ли, че Voyage е по-добър от paperwhite?
По-принцип да, в много отношения, затова и цената му е значително по-висока, но специално като резолюция са еднакви с PW 2015 - http://myebook.bg/?p=2587

# 460
Ето доста подробно сравнение между Paperwhite и Voyage със снимки:

http://www.knowyourmobile.com/devices/amazon-kindle-paperwhite/2 … -whats-difference

Всъщност исках да спомена, че има нов Nook Glowlight Plus. Водоустойчив е (за хора четящи в джакузи и т.н.). Погледнах го набързо само, обаче, защото се разочаровах, че и този нов модел е без любимите ми "бутони" на оригинала.

Има слухове за Kindle Voyage 2 в блогосферата за този ноември, но нищо потвърдено....

Забравих да дам линк описващ новия ноок Glowlight Plus със спесификациите aко някой се интересува:

http://www.cnet.com/products/barnes-noble-nook-glowlight-plus/

Последна редакция: сб, 07 ное 2015, 00:33 от Pixie

# 461
Здравейте,
Искам да купя на дъщеря си (9г.) четец. Тя е много четяща. Това лято откри читанка и започна да сваля книги на телефона си и да чете на него. Категорично предпочита този вариант пред хартиените книги.
Изчетох само тази тема. Разбирам, че повечето сте много доволни от Киндъл, но за мен не е опция да сваля и конвентира книги на компютър и след това да ги качва на четец. Ще чете книги от читанка или купени от български онлайн книжарници. Цената не е от голямо значение, държа да не ѝ вреди на очите и да ѝ е лесно и приятно за употреба. За сега съм се спряла на Pocketbook Ultra. Разгледах го в един Техномаркет, но при прелистването на страниците забелязвам едно забавяне (за част от секундата екранът става черен и след това зарежда новата страница). Така ли е винаги или е от недобре заредена батерия?

# 462
maria77bg, дъщеря ми е на същата възраст и от юли месец има Kindle Paperwhite 2015, справя се без проблем с конвертирането, просто сме й инсталирали Calibre и тя си слага там книжките.

Има слухове за Kindle Voyage 2 в блогосферата за този ноември, но нищо потвърдено....
Те са отдавна, но според мен ще пропуснат тази есен нов модел.. Досега трябваше да са го пуснали най-малкото на pre-order, a и изкараха нов PW тази година..

# 463
Мерси, Сиси! Само да задам един лаишки въпрос: Това Calibre на киндъла ли се инсталира и по този начин не е необходимо ползването на компютър, така ли?

# 464
не
Calibre е програма за компютър

Общи условия

Активация на акаунт