Електронни четци - XVI

• 74 284
  • 816
  •   1
Отговори
# 405
Много моля за помощ - оставих моя Киндъл на метална повърхност за през нощта с екрана надолу и сега половината екран не работи, не се мърда, а другата част, която не е била на метала е добре. Има ли начин да се поправи? Той е доста стар модел, но на мен ми е идеален и не искам да го сменям. Има ли начин да се оправи?

Пробвайте пълен рестарт.
Задръжте копчето за включване/изключване за 40 секунди, но не по-малко. Би трябвало да се оправи.
Поне, когато това се случи при мен, от съпорта на Амазон ме накараха да направя това.

# 406
Рестартира се наполовина, долната половина изобщо не реагира. Струва ми се, че е размагнитен, или нещо подобно

# 407
  • Sofia
Старите телевизори с кинескопи правеха такива проблеми, ако например има лаптоп близо до тях, обаче не знам как се оправяше, да не те подведа (дали не се наложи няколко пъти да вкл//изкл.). Не исках да го споменавам, защото ми се струва, че екранът няма общо със старите ТВ-та, но понеже звучиш отчаяно, се включих   Peace

# 408
Здравейте,
първият четец, който си закупих беше Nook Simple Touch. Той е без подсветка. Като цяло бях що-годе доволна от него. Все пак издържа една година, в която почти нямаше бъгове. Бъговете се състояха в това, че на моменти тъч скрийна забиваше и се налагаше да използвам страничните копчета, за да си прелиствам страниците. В последствие на моменти освен тъча забиваха и копчетата и прехвърляха по 5-6 страници, което мен адски ме вбесяваше. Иначе като характеристики бих го класирала в графата Става.Избрах го пред Kindle, защото чете повече формати и има опция за карта с памет, което за мен беше добре.
Преди месец смених вбесяващия Nook с PocketBook Touch Lux 3. Като характеристики е на светлинни години от Nook-а. На цена е по-скъп, но си заслужава. smile3521 PocketBook-a има подсветка и мога да кажа, че се родих с нея. Преди бях свикнала да чета на лампа вечер. Сега просто си включвам четеца и мога да си чета на воля. Очите не ме болят от светлината, което смятам, че е огромен +. smile3508 Pocket-a чете различни формати, което прави използването му още по-комфортно. Има опция за SD card, която може да бъде до 32 ГБ. Има меню на български, речници, браузер и игри (шах и карти). Закупих го от Технополис с 2 г. гаранция. Честно казано за мен това е най-добрият четец на пазара и определено го препоръчвам. Peace

# 409
  • София
Рестартира се наполовина, долната половина изобщо не реагира. Струва ми се, че е размагнитен, или нещо подобно

Може и нещо такова, въпреки, че не виждам причина, ти не си го оставила на магнит, а на метал, да не би да е бил навън и да е умрял от студ... не знам, освен да пишеш на съпорта да питаш има ли какво да направиш, но май си е заминал...

# 410
Здравейте,
Адски съм на Вие с четците, искам обаче да подаря за Коледа един. Мислех да чакам Черния петък в Амазон, но разбрах, че с Киндъла трябва винаги да се конвертира през компютър и се разтърсих отново.
Другият ми избор, Nook гледам, че няма EPUB - така ли е или бъркам  newsm78
Последният вариант реших да е PocketBook, но май са все над бюджета ми  Crossing Arms

Моля за компетентното ви мнение, при 150-200лв, кой модел на една от трите марки по-горе да си взема, гледам, че трябва и искам подсветка и АКО може да тегли директно от бг и да чета?

Този Киндъл наистина ли е нов модел http://shop.eread.bg/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE% … ice&order=ASC, но защо е такава цена пък?

# 411
  • София
Eл как да не чете нуук епъб. Wink
Киндъла не ВИНАГИ трябва да се конвентира, само ако държиш да четеш книги, които са във формат, който той не чете. Ако четеш книги на английски и купуваш от амазон, няма никакъв проблем Wink (казвам на английски, защото изборът на български е минимален), ако ще разчиташ да си сваляш безплатно книги от нета и не ти се конвентира не е твоя четец.
Този киндъл, който си показала, когато си го вземеш от амазон е 70E често го намаляват даже, нищо нередно няма в цената му.

Между другото са го пуснали и в бяло Wink отива му Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 15:42 от Angel_Dust

# 412
Angel_Dust
Моля за линк към бял киндъл, че ми стана интересно bouquet

# 413
  • София
http://www.amazon.de/gp/product/B00KDRUCJY?=nav_shopall_k_dpbr5 (цъкни си  вдясно на бялото  квадратче).

На мен са ми слабост белички у-ва, не знам колко е приятно за четене с тази рамка, те и от сивия се жалваха преди, но на мен ми е много приятен на визия.

# 414
  • София
От линка на Angel_Dust  видях и детския модел. Освен цвета и водоустойчивия капак друго отличава ли го от новия тъч модел?

# 415
  • София
Не той си е  базовия модел
The bundle includes the latest Kindle without sponsored screensavers (£69.99), a kid-friendly cover (£19.99), and a 2-year protection plan (£11.99). Save £26.98 compared to purchasing separately at full prices (RRP)
Drops or spills? No problem - includes 2 years of accident protection provided and sold by SquareTrade. Once your Kindle ships, you will receive an e-mail with instructions on how to activate your coverage

# 416
  • somewhere over the rainbow
Нуука си чете epub без проблем. Аз свалям само безплатни, без да конвертирам. И подсветката за мен е абсолютно необходима, явно съм недоскив, но без нея ми е трудно/

# 417
  • София
Не той си е  базовия модел
Аха, значи наистина си е само цветното капаче. И понеже повече четци без осветление няма да купувам, това с нищо няма да ме накара да го поискам.

# 418
Ще купувам нов четец и смятам утре да се възползвам от намаленията. До сега само Киндъл съм ползвала и съм много доволна, най-много от издръжливостта на батерията. Има ли и други марки с толкова издръжлива батерия? Не искам тъч скрийн. Като цяло въпросът ми е има ли по-добри от Киндъл и с какво са  по-добри?

# 419
  • somewhere over the rainbow
Ще купувам нов четец и смятам утре да се възползвам от намаленията. До сега само Киндъл съм ползвала и съм много доволна, най-много от издръжливостта на батерията. Има ли и други марки с толкова издръжлива батерия? Не искам тъч скрийн. Като цяло въпросът ми е има ли по-добри от Киндъл и с какво са  по-добри?
Според мен всички са с издръжливи батерии - дали ще зареждам през месец или през два, все ми се струва достатъчно рядко.
За мен предимството на Нук пред Киндъл е това, че няма нужда конвертираш, ако теглиш безплатни книги. Но това не пречи на доста хора, за мен би било изнервящо. Иначе за друго предимство не мога да кажа, тъй като не съм имала Киндъл.

Общи условия

Активация на акаунт