Електронни четци - XVI

• 74 141
  • 816
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,
от вчера и аз съм с Киндъл от Емаг - модел 2014 /каквото и да значи?/ - за 169лв. с калъф.
Ако бях прочела темите по рано, може би щях да взема ПУ, но здраве да е.
За сега съм доволна. Регистрирах го, качих няколко книги с калибри.
Много хубава и полезна тема Hug

# 691
И аз получих двата киндъла вчера - съответно вече се  регистрирани и четем на тях. По въпросите на Ина за премигването, според мен си е ОК нейния киндъл. Вчера сравнявах ПУ 2015, Тъч 2014 и първият тъч който излезе. Всички си примигват при прелистване, като при ПУ при включена подсветка е най осезаемо. Аз лично не бих се притеснявала за това, защото ми е забивал киндъла заради изключено опресняване на страниците.
На мен сега ми остава да избера калъфи.

# 692
  • гр.Варна
И дъщеря ми вече е собственик на Киндъл 2014год.,но ще оставя тя да се оправя с калибрирането,понеже не знам английски.Отворих линка ,който сте дали и гледах умно 1 мин. EmbarassedДетето да се оправя.  Laughing

# 693
  • ... рееща се.
Хайде и моят четец дойде от Емаг.
Но.... четох първия пост и само си свалих речника. Регистирарх устройството в Амазон и до там. Моля да ми кажете какво да направя, за да започна да работя с Киндъла. Какво и как да сваля, за да си конвертирам книги от бг сайтовете.

Бях правила преди време едно упътване със снимки – Конвертиране с Calibre
Теглиш calibre от линка на Angel_Dust, конвертираш и си готова Simple Smile

# 694
  • София
Така и не се "научих" да ползвам Calibre. През нея съм конвертирала само 2-3 пъти, когато се е налагало да оправям и заглавие, в останалото време си ползвам онлайн конвертор.

# 695
  • София
Къде се озаглавява, понеже името на файла не го отчита.
Правя опити с една книга, но искам да я различавам някак.
Махнах празните редове, остана полупразните редове... Ще се пробвам да направя някоя снимка.

# 696
  • ... рееща се.
Така и не се "научих" да ползвам Calibre. През нея съм конвертирала само 2-3 пъти, когато се е налагало да оправям и заглавие, в останалото време си ползвам онлайн конвертор.
Ужасно лесно е! Въпрос на привикване според мен. И аз в началото конвертирах онлайн, но много ми беше втръснало да запаметявам, да отварям папките на киндъла, да провлачвам конвертирания файл – дълга и широка. Сега само зареждам книгата в програмата и натискам бутона Send to device Wink

@Starrydream, натискаш бутона Edit Metadata. Имаш възможност за промяна на заглавие, автор, да отбележиш като колекция, да добавяш корица и т.н.

# 697
  • гр.Варна
А как да инсталирам самата програма на компа? Embarassed

# 698
  • ... рееща се.
@pars, оттук избираш версия подходяща за твоята операционна система. Теглиш и инсталираш Simple Smile

# 699
  • София
Аз обаче го конв-м на харда...но е бавно, около 30сек за една книга  newsm78
С посл.версия съм.
В моби или azw3 е по-добре?

# 700
  • София
Ужасно лесно е! Въпрос на привикване според мен.
Това имах предвид. Може би и не съм привикнала, защото са малко книгите, които конвертирам, за да ми стане досадно. Повечето си ги тегля или получавам директно в mobi.

# 701
  • София
30 секунди за книга е направо убийствено бавно наистина, да остарее човек в това време Simple Smile

# 702
30 секунди за книга е направо убийствено бавно наистина, да остарее човек в това време Simple Smile
smile3521

На мен сега ми остава да избера калъфи.

преди няколко страници някой сложи линк от ebay, аз си поръчах също оттам

# 703
Здравейте,
получих поръчания Kindle Paperwhite от емаг, но останах неприятно изненадан от подсветката. Забелязвам неравномерна осветеност в долната част на екрана. По-осезаемо е когато осветеността е увеличена на максимума. В стаята не е толкова светло, но дори да я намаля на половина пак забелязвам лека разлика и ме дразни. Нормално ли е според вас или устройството има дефект?

# 704
sisku, благодаря за включването.
Сега като знам, че е нормално, не му обръщам толкова внимание.

Нещо не се оправям, т.е. не са ми ясни инструкциите за инсталиран на речника. Ако може да ми помогнете.

daywalker, незнам дали е нормално, че аз изписах форума да се жалвам че ми примигва, то било в рамките на нормалното, та реших че и това е нормално) При мен стои като леки по-тъмно осветени петънца на 2-3 места в долната част. В горната не се вижда така.

Общи условия

Активация на акаунт