Подготовка за ПЪРВА ГРУПА в детската градина

• 21 052
  • 180
  •   1
Отговори
# 90
За да не и се откъснат дръжките и да няма за какво да я държа, докато я нося! И двата ремъка и горната дръжка се измъкнаха от плата. Ремонта струваше колкото раницата! Въпрос на късмет е обаче!

# 91
Защо просто не я зашиеш собственоръчно? Излиза безплатно.

# 92
Защото плата е разнищен и грозен и ме дразни! Пък Wink!

# 93
Как върви подготовката? При нас адаптера за тоалетна със стълбичка вече се използва по предназначение - като му се доака, взима си играчка, отива в тоалетната, покатерва се, сяда и върши работата. Облича си перфектно сам слиповете и късите гащи. Имаме напредък! Много съм щастлива! Работим по обличането и събличането на блузи...не ми се мисли за чорапите... но има време и за тях...

# 94
Ние още не сме купили. Тя всичко може, ама сега е най-голяма в яслата и само се прави на бебе. Даже говори на бебешки постоянно.

# 95
  • shumen
Ние също още не сме купили стъпало,но адаптер имаме.За обличането и събличането със слиповете и панталонките се справя сам,но с блузките още не може.Обува си и си събува вече и обувките сам и навънка постоянно ме ядосва,защото се събува и тръгва бос.

# 96
Подготовката върви с пълна сила и при нас. С обличане няма проблем, само чорапите, ако са по-дълги, му се опъват, но ще го пускам с по-къси, за да няма проблем. Купих нови пантофи, че след два месеца почивка от яслата, старите май са омалели. С тоалетната също няма драма, само очаквам драма с адаптацията на новото място, с новите деца и учителки, още повече след два месеца почивка.

# 97
Ние скачаме от яслена група направо във втора, тъй като са родени в първите дни на януари месец, но на практика ще им е първа година в градина (3 год. и 8 мес.).

Единственото, за което май не са подготвени, и това го осъзнах тези дни, е, че не могат да бършат дупето след голямата работа. Досега или директно биват измивани с душа, както седят на тоалетната, или аз/баща им ги бършем с мокри кърпички.
Притеснява ме каква миризлива мацаница ще бъде, ако не им помагат... smile3506

# 98
  • shumen
Café con leche,и моя това не съм се замисляла,че сам не може да прави още.Все аз го бърша с мокри кърпички.

# 99
В градините ги бършат. Но да, научете ги. Иначе ще си ги бършете до първи клас. Лелите може и да не са толкова търпеливи.

# 100
Ххахаха, представям си какво мазало ще да е...  Joy

# 101
Баткото ми все още не може да се избърше хубаво. Никога не са го бърсали в градината, дори и в първа група, такъв ни бил късметът! Моите и без това не акат в градината. Стискат се. Масово децата не ползват тоалетните в градината за голямата работа. Може би не им е спокойно. Моите акат в повечето случаи вкъщи - сутрин или вечер, всеки ден, слава Богу! Така поне съм спокойна като мога да следя изакванията.

# 102
Масово децата не ползват тоалетните в градината за голямата работа.
Това не е вярно.
Моите акат в повечето случаи вкъщи - сутрин или вечер, всеки ден, слава Богу! Така поне съм спокойна като мога да следя изакванията.
Следиш акане? newsm78

# 103
Да! Веднъж се случи да не ака вкъщи и след 12 часово стискане, се беше запекъл и с адски болки. Уплаши ме тогава, понеже не бях запомнила кога е акал последно и докторката каза, че наистина го боли. Слагах свещичка на 6 годишно гърчещо се дете. И си го подканвам всеки ден. От нашата група много майки са споделяли, че децата им не акат в градината и това е факт, който дори и ти не можеш да оспориш!

# 104
  • Сливен
Колкото и да не е хубаво е факт, повечето деца се стискат за голямата нужда - и синът ми и дъщеря ми го правят. Това е първото нещо, което правят като се приберат. Дори и сега когато баткото е ученик се притеснява на училище затова.

Общи условия

Активация на акаунт