Подготовка за ПЪРВА ГРУПА в детската градина

• 21 050
  • 180
  •   1
Отговори
# 75
Тук когато дете отсъства 10 дена от ясла, се носи бележка от доктор, че детето е здраво.

# 76
  • София
Случайно попаднах на темата и се оказа доста полезна. Simple Smile

На каката ни й предстои да е в I група тази есен. Досега беше в яслата в същото ОДЗ и не ни е непозната обстановката. Благодаря за напомнянето, че в първа група вече ползват не гърнета, а малки тоалетни. Ще се заемем с приучването й към тоалетна, вчера поръчах адаптор със стълбичка.  Peace

Надявам се да имаме късмет и с госпожите, както имахме късмет със сестрите в яслата.  Praynig

# 77
Ние в яслата имаме и малки тоалетни. И аз мисля да вземам адаптер, но ни е малка тоалетната, та трябва другаде да стои...

# 78
  • shumen
При нас в яслата са на гърнета,а в ДГ са на малки тоалетни.

# 79
  • Варна
Питах в нашата градина за изследванията - правят се всичките и точка! За тях детето се водело новоприето Whistling

# 80
Какво ви притеснява в изследванията?
Аз до ден днешен пускам градинските изследвания всяка ранна есен на вече почти единадесетгодишното ми дете. Особено след летния сезон изследванията за чревни паразити, са препоръчителни, а кървната картина пък задължение да се пуска всяка година.

# 81
  • Варна
По принцип нищо, но се зачудих защо няма единни изисквания навсякъде. И друго се чудя, какъв показател и за какво точно са изследвания с валидност 1-2 седмици? Показват някакво моментно състояние, да. Но само толкова.

# 82
Момичета, кога най-рано могат да се направят изследванията, за да тръгне на градина на 15.09? Колко време важат?

# 83
При нас,ако няма прекъсване между ясла и градина,не се правят изследвания, а се носи бележка от яслата. Обаче нашата ясла ще почива през август, дъщеря ми няма да посещава сборна и така и не разбрах дали трябва да правим изследвания. Мисля преди да я пусна да отида с бележката от яслата при медицинската сестра в градината и ако я одобри- на другия ден тръгваме на градина, ако не- пускаме изследванията и когато станат готови, тогава. Но аз съм си планирала отпуск през първите седмици на септември и ще мога да реагирам според ситуацията.

За другите умения не се притеснявайте- когато се налага госпожите помагат и с храненето, и с обличането. Някои деца са по-самостоятелни, а и по-големи ( родените в началото на годината), други в началото имат нужда от помощ, госпожите са наясно с това. Моят син е роден в края на годината и доста късно се научи да се облича сам ( с храненето и тоалетната се оправяше). Неговите учителки никога не са ми споменавали, че това е проблем.

# 84
  • shumen
Супернова,кръвните и урината важат 7 дни,а чревните 3 мисля,че бяха.
Красавица,и при нас е както при вас,ако няма прекъсване.
На нас пък тази вечер ни казаха,че понеже ще са ваканция от 13 до 31 юли,че на 3.08.ще ги вземат с бележка,че нямат контакт с ОЗБ.

# 85
  • Пловдив
За детска ясла миналата година купих раница, дръжката на която се скъса още първия ден. Сега си търся по-здрав модел. Бихте ли препоръчали модел от който сте доволни онлайн или от магазин в Пловдив. По възможност под 50 лв и интересна картинка -Мики Маус или др. като за момче.

# 86
  • shumen
Аз купих най-обикновенна за 5 лева и още е здрава,но от Шумен.Тази година няма да купувам нова.

# 87
Купих най-обикновена з 10 лв и е здрава

# 88
  • Варна
И аз така Laughing
Иначе хубави раници съм виждала в Рая Тойс, мисля 20+ им беше цената.

# 89
За какво са ви "хубави раници"? Все едно някога детето ще я сложи на гърба си... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт