Подготовка за ПЪРВА ГРУПА в детската градина

• 21 049
  • 180
  •   1
Отговори
# 60
Моето като спеше все още в количка също спеше навън, дори и когато температурата беше -.Genni, ти си по-скоро за темата за яслите, не за градините, въпреки, че в нито едната няма да намериш съмишленици, защото тук и там нещата са съвсем различни.

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 11:07 от celika

# 61
  • У дома
Нямах идея, че са разграничени на ясли и градини, тук всичко е едно, та затова и посетих вашата тема, ние се водим "Детска градина-първа група", та затова, извинявам се за нахлуването. Относно спането и някои други неща, на който е интересно може да види:
Скрит текст:
тук няма спални помещения, ако някое хлапе иска да спи, има едно помещение като "кошара за овце" навън, залостваща севрата , слагат се спалните чували по земята и хлапета там, наредени като шишета лягат да спят Joy Ако е под -3 или -4 градуса, ги вкарват да спят в един салон за игра. Тук децата не спят наобед, в повечето случаи обикалят като "линейки" из града и горите, много са смешни, малки дребчовци със завързани балони с хелии за ръката на всяко детенце, и те самите завързани през кръста с въженце да не ги загубят и така обикалят hahaha Joy Групите тук са малки, 14 деца макс, с 4 учителя, ако са повече как ще им обърнат внимание newsm78 Като цяло е мноого различно от БГ.
Лек и усмихнат ден Hug

# 62
Genni, много ме развесели описанието ти.  Laughing Повечето от познатите ми чужденци не слагат децата си да спят следобед, но много рано вечерта - към 19-20 часа най-късно са заспали хлапетата. Но тук ако трябва да е така, значи родителите хич няма да си виждат децата...

# 63
  • София
С нищо особено не съм се подготвяла... Освен задължителните изследвания.

# 64
Аз моето дете го записах на градина и не знам да има някакви изисквания изобщо.

# 65
  • shumen
Целика,на нас ни казаха,че тези,който са ходили на ясла им искат само картона от там,а изследвания наново не им искат.

# 66
Целика,на нас ни казаха,че тези,който са ходили на ясла им искат само картона от там,а изследвания наново не им искат.
Ако няма прекъсване между яслата и градината, според мен. Ако детето е било вкъщи за месец или повече преди да тръгне на ДГ, ще трябват изследвания. Пак казвам, според мен.  Peace

# 67
  • София
Ако няма прекъсване между яслата и градината, според мен. Ако детето е било вкъщи за месец или повече преди да тръгне на ДГ, ще трябват изследвания. Пак казвам, според мен.  Peace

Да трябват, но само чревни Wink така ни обясниха на нас в градината.

# 68
  • shumen
Вили,точно така ни казаха и на нас.Ако няма прекъсване искат само картона от яслата.

# 69
  • Варна
Нас пък ни изюркаха за пълни изследвания Shocked Няма бил-не бил на ясла! Трябва да питам по-подробно, защото изобщо не ми се струва редно. Правилата би трябвало да са еднакви навсякъде.

# 70
  • shumen
Месечинке,и на нас на родителската среща директорката ни даде,че трябват пълни изследвания,но после като питахме мед.сестра на ДГ,в която ще са децата каза,че не е вярно.Искали само картона от яслата и нищо друго.

# 71
Загледах се в темата ,защото ми стана мило да си припомня за тогава.И видях ,че мога да бъда и полезна.
Аз прехвърлих детето от ясла на градина само с картона и някаква бележка от яслата,че е посещавал яслата до еди коя си дата.Не беше ходил реално около 4 дни между двете.
Желая бърза адаптация на децата,а на вас по-малко тревоги.
Излизам от темата.

# 72
Ние се прехвърляме от яслената група в одз в първа група  и ни казаха,че цялата медицинска документация те си я имат.Но деца ,които не се посещавали същото одз,а чиста ясла или за първи път ще са на градина-искат  им пълни изследвания.

# 73
На нашата родителска среща  за децата посещавали ясла казаха , че ако имат повече от 10 дни прекъсване между яслата и градината тогава изследвания. Иначе - НЕ.

# 74
  • Варна
И как пък го измислиха точно 10 дни... Явно навсякъде си решават както им хрумне.

Общи условия

Активация на акаунт