Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 337
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Miss_JT, коя е датата на последната ти редовна М и колко ти е дълъг цикълът горе-долу? Ако пък си изчислила О - още по-добре, кажи нея.

# 196
  • Телиш/Плевен
Мами сега идвам от доктора  видях бебчо  Hug  та въпроса ми е лекарката каза че емриона бил прекалено малък и не отговарял на седмицата си .. значи тя изчисли 8 г.с и 1 ден и 15,1 мм  ... нищо не разбирам ... някой да даде съвет  Cry
Не разбирам какво питаш.
Колко е разминаването? Ако си била с по-късна овулация е нормално ембрионът да е по-малък. Лекарите изчисляват седмиците според датата на ПРМ (последната редовна менструация) и изчислението няма как да е абсолютно точно, затова и се казва "вероятен термин на раждане". Кога е следващият преглед? На него би трябвало да ти дадат повече яснота, а и да се чуе сърдечен ритъм.

**Sisi**, ако вече се чувстваш добре, може и да не ходиш на лекар. Пази се повече от жегите и си почивай. Би могла да навредиш, ако системно прегряваш, но сега си мисля, че всичко е наред. Hug

# 197
извинявам се за тъпия въпрос... иначе мисълта ми беше трябвали да се притeснявам за нещо в смисъл че е по малко  ....

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 13:50 от Miss_JT

# 198
  • Телиш/Плевен
извинявам се за тъпия въпрос... иначе мисълта ми беше трябвали да се притуснявам за нещо в смисъл че е пом лако  ....
Трябва да говориш за това с лекаря си.
Предполагам, че щеше да ти каже, ако има нещо тревожно. Такива разминавания се случват при късна овулация, но дали твоята е била такава, няма как да знаем. Вероятно на следващия преглед ще се види как се развива ембрионът и ще се изчисли нов термин, ако продължава да "изостава" от първоначално определения.

# 199
извинявам се за тъпия въпрос... иначе мисълта ми беше трябвали да се притуснявам за нещо в смисъл че е пом лако  ....
Трябва да говориш за това с лекаря си.
Предполагам, че щеше да ти каже, ако има нещо тревожно. Такива разминавания се случват при късна овулация, но дали твоята е била такава, няма как да знаем. Вероятно на следващия преглед ще се види как се развива ембрионът и ще се изчисли нов термин, ако продължава да "изостава" от първоначално определения.

Благодаря ти и още веднъж извинявам се за тъпите въпроси но просто ми е за първи път а и аз съм голяма ''филмарка" и от най малкото почвам да правя проблем .... и така благодаря иначе пак съм на лекар след 2 седмици  Hug

# 200
Лале, благодаря ти, слава Богу вече съм добре.   bouquet

Момичета, наистина внимавайте много в жегите, особено бременните от вас, че навън е ад.

Miss_JT Какво точно ти каза докторката, просто че върви назад ли, колко назад? Моето от началото върви със седмица назад, но аз не се тревожа, защото цикъла ми не е рез 28 дни, а през 30+.
Дано всичко е наред с теб.  Praynig

# 201
Здравейте на всички ! Искам да попитам задължително ли е да ви се гади и да повръщате по време на бременност  ? Четох много и това е един от най-честите симптоми ... Аз съм бременна в 6 г.с. и до сега признаците ми са Поддути и болезнени напрегнати гърди, често посещение до тоалетната  и корема ми е издут за сега не ми е ставало лошо нито ми се е гадило  newsm78 Не знам какво да си мисля ..... Споделете и вашите симптоми !

# 202
Аз почнах да повръщам в средата на 8-мия месец и така до края. Даже почти повърнах по време на операцията ми. Иначе преди това ми се повдигаше само от някои определени миризми и храни.
Не е задължително да ти се гади и повръща, всеки организъм си е различен все пак.

# 203
Аз почнах да повръщам в средата на 8-мия месец и така до края. Даже почти повърнах по време на операцията ми. Иначе преди това ми се повдигаше само от някои определени миризми и храни.
Не е задължително да ти се гади и повръща, всеки организъм си е различен все пак.

Благодаря за отговора   bouquet

# 204
  • Телиш/Плевен
Нищо задължително няма. При всяка жена са различни симптомите, а при някои дори няма такива. Peace

# 205
Здравейте, бъдещи и настоящи мами Simple Smile
Да ви питам и аз един сходен с горните въпроси, че съм се ошашкала леко... В почти 8 седмица съм, последните двайсетина дни си имаше, както си трябва, силно гадене, липса на всякакъв апетит, спеше ми се през целия ден и едва вечер се освествах леко. Но от два дни всички симптоми почти отшумяха, единствено гърдите продължават да ме болят. Знам, че звучи малко налудничаво, но се притеснявам дали това не е признак за нещо неприятно? Не е ли малко рано тези симптоми да минават? Посъветвайте ме дали да звъня на лекарката си, или е излишно. До следващия ми  преглед има 11 дни и мисля, че ще изкукам  Blush

Не съм имала кървене, само леко жълтеникаво зацапване преди няколко дни.

# 206
Всичко е наред, симптомите понякога идват и пак отшумяват, някои жени изобщо нямат, други през цялата бременност са зле, при всеки е различно.

# 207
Всичко е наред, симптомите понякога идват и пак отшумяват, някои жени изобщо нямат, други през цялата бременност са зле, при всеки е различно.

Много, много благодаря   bouquet

# 208
  • Germany
Не се притеснявайте за симптомите, момичета.  Hug
При мен имаше умора, отпадналост (особено следобед), болезнени и подути гърди и непоносимост към миризми, което беше причина понякога да ми става леко лошо, но не ми се е гадело, не съм повръщала и т.н. Когато ми станеше лееко лошо пиех вода с лимон и това е. И всички симптоми си отшумяха задружно към 13 г.с. - станах по-енергична, миризмите не ме притесняват вече... Сега съм в 18 г.с. и единственото, което забелязвам е, че нямам апетит, но може и от жегите да е.

Дайте идеи какво хапвате през бремнността, защото ми е много трудно да измислям напоследък - нямам апетит, а не ми се яде и много много месо и ми е направо невъзможно да си изградя някакъв наистина здравословен режим.  Whistling

# 209
  • Телиш/Плевен
Дайте идеи какво хапвате през бремнността, защото ми е много трудно да измислям напоследък - нямам апетит, а не ми се яде и много много месо и ми е направо невъзможно да си изградя някакъв наистина здравословен режим.  Whistling
Аз си изкарах половината бременност на таратор и моркови. Blush Направо бях като пристрастена и само това ми се ядеше. Трябва да откриеш на теб какво ти е вкусно. С месото и аз имах проблеми и почти не съм яла. Но аз и по принцип не съм му голям почитател.

Общи условия

Активация на акаунт