Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 335
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • Germany
Bubolinka_, честито!   bouquet Да ти е жива и здрава малката принцеса и много да те радва!  passifier

За пушенето по време на бременност, аз също съм доста крайна... Пуших доста години по 5-6 цигари на ден, но още като решихме, че искаме бебче ги спрях от раз. На мен не ми беше трудно да ги откажа, но знам, че има хора, при които е доста трудно. И все пак здравето на бебето е на първо място и с много воля и желание има начин.  Peace

Аз имам един въпрос - в края на 17 г.с. усетих болка в долната лява част на корема, като че съм се осукала някак си, докато се мажех с олио за тяло. Намазах се аз, но докато изляза от банята и ида до спалнята, болката стана остра, сякаш силно се разтяга мускул и не мога да мръдна. Легнах на една страна и точно в една определена поза не ме болеше, а след 10-тина минути напълно изчезна. Повече не се е появявала. Мислите ли, че се дължи на разтежа на матката или има сериозна причина за притеснение?  Thinking

# 181
На мен ми се е случвало, когато матката ми притисне нещо в корема. (при определена поза, рязко ставане и др.)

# 182
Вярвам, че няма причина за притеснение. Аз също имах понякога странни еднократни болки, които много ме плашеха, понякога бяха като убождане с игла, но всичко си беше от нормално, по-нормално.

Естествено е да се плашим.

# 183
  • Germany
Много ви благодаря, момичета!  Hug По принцип не се шашкам, но напоследък взех от всяко нещо да се притеснявам. Трябва да внимавам повече за резки движения и т.н. За всеки случай все пак се обадих на лекарката ми, но днес не е в кабинета, та утре ще се обадя пак да й обясня и ще каже има ли нужда от преглед, защото контролният ми е чак на 22.
Преди няколко дни усетих бебчо за пръв път и сега все съм на тръни защо не мърда, кога ще го усетя пак... хем знам, че в началото е напълно нормално, но пак изперквам от време на време.  Crazy

Относно темата за купуване на бебешки неща, ние почти от началото се оглеждаме по магазините, но не мислим да купуваме преди 7-8 месец - просто не виждам смисъл да трупам от рано неща. Най-много, ако си струва, да вземем нещо от България, като се прибираме другия месец. И все пак всичко си е индивидуално, всеки усеща нещата по различен начин. Peace

# 184
Здравейте. Имах средният случай днес и много се изплаших.  От разходка, решихме да отидем да напазаруваме и от топло на студена в магазина, явно ми се вдигна много кръвното, защото ми прилоша и без малко да припадна, ако не беше мъжа ми.  В рамките на седмица това се случва за втори път... Принципно съм с ниско кръвно. При рязка смяна но температурите така се получава. Някой имал ли е такъв проблем? Какво прави в такива ситуации? На какво може да се дължи? Другата седмица съм на консултация и ще споделя с гинеколога ми.
Предварително Ви Благодаря.

# 185
  • Germany
На мен също ми се случва. Мисля, че не ти се вдига кръвното, а пада. Аз също съм с много ниско кръвно и сега през бременността - съвсем. Внимавай да не сменяш рязко температурата и пий много течности.  Peace

# 186
И на мен ми беше много ниско кръвното по време на бременността. Затова е и замайването, особено в това време.

# 187
  • Телиш/Плевен
Потвърждавам и аз. И на мен ми се случи два или три пъти, точно от ниското кръвно е. Първия път бях сама в магазина и просто зарязах покупките и тръгнах да изляза на въздух. Не ми хрумна друго, а и много се уплаших. Поседях 15-20 минути навън и всичко се оправи, след това се върнах и продължих да пазарувам. Следващите пъти си имах придружител и в момента, в който усещах прилошаването, веднага излизах и чаках отвън. Мисля, че последно ми се случи към 20-та г.с. След това не съм имала проблеми. Peace

# 188
Бременността се характеризира много често с ниско кръвно. При мен не беше изключение. Най-често ми се случваше в автобуса и тогава молех някой да ми отстъпи мястото си.

Доколкото знам е опасно, когато се вдига високо кръвно, защото има опасност от отлепяне на плацентата.

# 189
На мен също ми се случваше доста често, и аз мислех че е ниско кръвно, но при едно от прилошаванията имах възможност да си проверя кръвното и се оказа перфектно. в крайна сметка се оказа че съм била дехидратирана. от тогава се старая да пия по поне 2.5 литра вода на ден(сокчета,студени чайчета и т.н. са си отделно) и не съм имала повече неразположения вече почти месец, а преди на всеки два три дена едва не припадах. опитай да пиеш повече и мисля че дори смяната на температура няма да ти влияе зле,поне не толкова

# 190
Много Ви благодаря !!! Аз пия много вода, минимум 3л. на ден, не мисля, че е от това... Явно наистина е от ниско кръвно.. Ще избягвам резките промени в температурата. С първата бременност, нямах такива проблеми, за това и се уплаших. Още веднъж, Благодаря за бързите реакции!!!  Hug

# 191
снимка от 3д = 10 лв. с цената на 3д ехограф = 60 лв.
другото... ниско кръвно и/или нехапване на време.

# 192
аз попитах лекаря за айрян със сол хем вкусно,хем помага Naughty

# 193
Момичета, един съвет от мен - не излизайте в жегите, а само сутрин и вечер по хладно. Днес направо щях да умра от горещина навън, прилоша ми..едвам се прибрах. Вече съм добре. Бебето си рита, дано е добре. Как мислите, дали аз като съм прегряла влияе на него, да ходя ли на лекар се чудя?

# 194
Мами сега идвам от доктора  видях бебчо  Hug  та въпроса ми е лекарката каза че емриона бил прекалено малък и не отговарял на седмицата си .. значи тя изчисли 8 г.с и 1 ден и 15,1 мм  ... нищо не разбирам ... някой да даде съвет  Cry

Общи условия

Активация на акаунт