Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 64 063
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Микробиологията е много важна, нали трябва да се изчисти ако има нещо преди раждането, повече ме притеснява този преглед на шийката.
За мен и прегледите на шийката са важни, но познавам жени, които са отказвали всякакви вагинални прегледи (а също микробиология и цитонамазка). Всеки има право на избор. Не се настройвай негативно предварително наистина.  Hug Аз и за раждането съм слушала ужасии, но на мен не ми влияят такива приказки и отидох с толкова позитивна нагласа, че накрая даже не разбрах как излезе това бебе. Laughing

Hug
Права си. Реших да не отказвам прегледа. Wink

# 241
  • Germany
Моята лекарка всеки път ме преглежда вагинално, като не винаги взима микробиология. Прегледът не е като по принцип, а по-лек, ако мога така да се изразя, т.е. не ме "ръчка", както по принцип. Не съм имала нито болкки, нито оплаквания по време или след прегледа и се надявам така да си остане. Иначе аз пък даже гледам да ги избягвам тези истории, по-добре да не знам изобщо за такива неща, защото предизвикват само излишен стрес, въпреки че съм "за" пълната информираност, но всичко си има граници.  Peace

# 242
мами помагаите мн съм притеснена в 23 г с  седмица съм и ми откриха гъбична инфекция лечението вредно ли е за бебока и да се притеснявам ли  Cry

# 243
Не е вредно. Не се притеснявай.

Някой има ли опит с бременност и летен вирус? ММ го е хванал и ме е страх да не ме тръшне и мен.  Praynig

# 244
Здравейте, в 9г.с. съм и вчера за пръв път си позволих да изпитам оргазъм от началото на бременността (без пенетрация). Въпросът ми е дали има някакъв риск? Ще питам и доктора следващия път, но това ще е чак след седмица.

# 245
Здравейте, в 9г.с. съм и вчера за пръв път си позволих да изпитам оргазъм от началото на бременността (без пенетрация). Въпросът ми е дали има някакъв риск? Ще питам и доктора следващия път, но това ще е чак след седмица.
Аз знам, че ако не е рискова бременността, не се забранява половия живот. При мен беше така и до последния момент водехме полов живот с половинката.
Понеже по време на оргазъм се отделя хормона окситоцин, някои казват, че това може да доведе до родилна дейност. При мен не подейства, защото преносвах бебка и пробвах и това.

# 246
Здравейте!Какво давате при колики?Бебка е на 11 дни.Педиатърката ни изписа Colief.

# 247
Здравейте!Какво давате при колики?Бебка е на 11 дни.Педиатърката ни изписа Colief.

Въпросите ти са за тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=855155.0

# 248
Здравейте момичета,имам леки болки в корема като леки контракции,страхувам се какво да правя според вас в 17 седмица съм.Болките не са много големи,сега почти ги няма.

# 249
  • Germany
Petar Ani Zlatanovi , какви са болките и как разпознаваш, че са като контракции? И на мен ми се случва да ме понаболява от време на време леко корема, но не знам и аз от какво. В единия случай АГ каза, че е от разпъването, заради растежа на матката, но вчера пак ме заболя леко и по друг начин, та се чудя от какво да е.  Thinking Колкото повече напредва бременността, толкова повече се вглеждам във всяко нещо и се притеснявам... (18 г.с. съм).

# 250
Ами за втори път ми е,и болките ги определям като контракции,но са сравнително по-леки,за пръв път ме боли така.Болките са ниско в корема,като на цикъл и в кръста,но отминаха сега само ще си лежа и почивам.

# 251
  • Germany
Дано е нещо безобидно. Почивай си повече. Лека бременност ти желая!   bouquet

# 252
Благодаря Криси  Hug

# 253
Здравейте, не знам към кого да се обърна и затова пиша тук - за съвет. Бременна съм в 10-та седмица (2м. и половина) и при цитонамазката ми откриха гъбички. Генеколожката ми изписа свещички, които се поставят вагинално. Купих си ги и прочетох листовката, където пишеше да не се употребява при бременност. Не си ги сложих и на следващия ден се консултирах с една аптекарка и тя ми каза, че е опасно преди 3-ти месец (и след 7-ми) да се ползват, защото плодът не е закрепен и мога да изгубя бебето. Да изчакам ли до 4-ти месец и да приложа лечението или...нз какво да правя Sad

# 254
  • Germany
Бубе То, моят съвет е да идеш при друг лекар, ако трябва при други двама или трима, защото до колкото знам не е препоръчително и да не се лекуваш.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт