Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 240
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Все още не съм си правила БХС, след 1 седмица ще си направя ФМ и ше си помисля за БХС. Точно заради такива случаи като този /а той не е единичен/с твоята колежка, не виждам смисъл да си правя БХС, защото за моята възраст ще е вероятно около 50, това ми потвърди и акушер гинеколога при който си водя женската консултация. Ако наистина реша да си правя амниоцентеза, още повече се обезсмисля БХС-то.

# 526
Каквото и да решиш ти пожелавам здраво бебче на финала!

ПП Рискът е доста малък все пак, макар че го има.

# 527
Здравейте! Днес изпих една малка чашка домашно прясно мляко, но сега се страхувам да не би да съм се заразила с листерия. Confused Има ли място за притеснение? Confused

# 528
Шанс винаги има. Да се надяваме, че нищо ти няма, но повече не прави така.

Особено пък в тия горещини е толкова опасно с тези неповерени млека. Като бях малка щях в болница да влизам, поради домашно мляко..

# 529
  • София
Здравейте!

Към коя седмица се вижда, дали има жив ембрион и проблем ли е това с по-голямото жълто тяло?

Много благодаря!

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 09:31 от denizara

# 530
Все още не съм си правила БХС, след 1 седмица ще си направя ФМ и ше си помисля за БХС. Точно заради такива случаи като този /а той не е единичен/с твоята колежка, не виждам смисъл да си правя БХС, защото за моята възраст ще е вероятно около 50, това ми потвърди и акушер гинеколога при който си водя женската консултация. Ако наистина реша да си правя амниоцентеза, още повече се обезсмисля БХС-то.
Диксан не бъди толкова сигурна в това какво ще излезе БХС- то .Аз съм на 36 г. моя личен риск излезе 1/80 000 , ходя при двама лекари и бяха така  Shocked . Все още не съм родила, но се надявам бебето ми да е здраво , никой дори и за миг не е ми намеквал за амниоцинтеза заради възрастта.

# 531
Привет, настоящи и бъдещи мами! Имам въпрос:  от 8 г.с. ми се появи гаденето и повръщането, а след това и друг странен за мен симтом:  слюноотделяне. Вече съм в 13 г.с. Искам да ви попитам имала ли е някоя от вас подобна неприятност,  докога ви продължи и има ли някакви трикове за облекчение? Аз съм имала дни,когато е целодневно,но по принцип устата ми започва да се пълни (така най-деликатно да се изразя) привечер,  и заспиването ми е кошмарно. Четох,че ако гълтам слюнката ще ми се увеличат и без друго достатъчното позиви за повръщане и си е самата истина. За това предпочитам да го изплюя,но това е нон стоп, всяка минута. Четох съвети да си подлагаме хавлия на възглавницата,но все се надявам да има и други по-добри съвети. Благодаря ви предварително !

# 532
  • Телиш/Плевен
Към коя седмица се вижда, дали има жив ембрион и проблем ли е това с по-голямото жълто тяло?
Към 7-8 г.с - тогава се установява сърдечна дейност и се потвърждава наличието на бременност със съответния брой живи ембриони. По втория въпрос не мога да взема отношение. Peace

# 533
  • Parsberg
Аз съм с две ръце за Амниоцентезата. На 36 г. съм и сама пожелах да си я направя. Изобщо не съм си правила БХС защото за мен това е лото тото. В 16гс си направих Амниото а във 20гс орган скрининг. Ако имате финансова възможност може и Пренатест, аз имах парите, но при този тест се изследват в пъти по-малко аномалии докато при Амниото много повече. Да не говорим, че при лош резултат на Пренатест пак се стига до Амниоцентеза.

# 534
Привет, настоящи и бъдещи мами! Имам въпрос:  от 8 г.с. ми се появи гаденето и повръщането, а след това и друг странен за мен симтом:  слюноотделяне. Вече съм в 13 г.с. Искам да ви попитам имала ли е някоя от вас подобна неприятност,  докога ви продължи и има ли някакви трикове за облекчение? Аз съм имала дни,когато е целодневно,но по принцип устата ми започва да се пълни (така най-деликатно да се изразя) привечер,  и заспиването ми е кошмарно. Четох,че ако гълтам слюнката ще ми се увеличат и без друго достатъчното позиви за повръщане и си е самата истина. За това предпочитам да го изплюя,но това е нон стоп, всяка минута. Четох съвети да си подлагаме хавлия на възглавницата,но все се надявам да има и други по-добри съвети. Благодаря ви предварително !
Laughing Laughing И аз го имах г/д в същия период като теб. Сутрин възглавницата ми беше...все едно съм изсипала чаша вода отгоре й. Нищо не правих, изчезна от само себе си и продължи 3-4 седмици.

# 535
  • София
Здравейте Hug
в 36-та седмица съм и в стерилната урина ми излязоха ешерихия коли Sad
от ЖК ми каза веднага да започвам антибиотик - аугментин. Направих консултация с още един гинеколог - и той на мнение, че няма опасност за бебето от антибиотика - вече било напълно развито
Въпреки всичко съм много притеснена, моля за мнение или споделен опит, ако някой е прекарал такава инфекция, може ли да навреди по някакъв начин на бебето...
Нямам никакви симптоми или неразположение, откъде излезе тази бактерия....откъде може да съм се заразила Tired
благодаря предварително на всички за мненията

# 536
Искам да попитам нещо тъй като съм доста притеснена. По принцип съм с нередовен цикъл, миналия месец ми дойде на 5-ти , този месец на 3ти имах полов контакт, имах симптоми,че ще ми дойде, но сега уви... Приятеля ми успя да свърши един път и казва,че е 99% сигурен,че е било отвън, станах като ме предупреди. Моля ви, помогнете ми. Успокояват ме с нередовния цикъл ,но съм се побъркала. На този етап не искам бебета. Sad((( Вече се чудя към кой да се обърна.Благодаря ви, предварително !!!!!!

# 537
Здравейте, мамчета!!! Искам да попитам кога мога да разбера какъв ще е полът на бебчето? И друго, което ми е притеснително, че през 12 г.с. на консултацията пише без движение. А аз четох, че през това време започва да се движи. Имам ли защо да се притеснявам?

# 538
Здравейте момичета.Бременна съм в 3-тия месец,но нямам апетит и вече съм свалила 2-3кг.Искам да ви попитам това нормално ли е.имам час при генеколога но чак след седмица,а се притеснявам много.

# 539
Деси, спокойно за това. Аз също в началото свалях, заради гадене, ходене по улиците, а и е лято, така че ако нямаш разстройство или диария, а просто не ти се яде е напълно нормално. В тази жега на кой му се яде Simple Smile Сега съм средата на четвъртия и от 2 седмици си наваксах всичко, че и отгоре Simple Smile Леко бременеене Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт