Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 204
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Щом доктора е казал, че всичко е окей, не виждам какво те притеснява.
Мерят някои части и така преценяват дали всичко е наред или има аномалии. Ако нещо не беше в границата щяха да ти кажат естествено.

Скрит текст:
"Феталната морфология между 11-14 г.с. (оптимално около 12-13 г.с.) се използва за оценка на основните органи и структури на плода. На този ранен етап от развитието на бремнността се прави оценка на главата, орбитите,  предна коремна стена, стомаха, пикочния мехур, крайниците. Определя се локализацията на плацентата и броя на съдовете в пъпната връв.

Прегледът на феталната морфология между 11-14 г.с. позволява диагностицирането на някои големи структурни аномалии на плода. Ранното диагностициране на тежки и несъвместими с живота аномалии дава възможност за прекъсване на бременността в по-малък гестационен срок, което е свързано с по-нисък риск за бременната. В допълнение, специализираният ехографски преглед между 11-14 г.с. се използва и за измерване на дебелината на нухалната транслуценция, както и за оценка на феталната носна кост. Последните два ултразвукови маркера представляват ефективно средство за ехографски скрининг за хромозомни аномалии в ранните срокове на бременността, вкл. за синдром на Даун. Плодът обаче е твърде малък между 11-14 г.с., което налага повторна оценка на феталната морфология в по-късен срок на бременността."

"Нухалната транслуценция представлява колекция от течност, която се намира в тилната област на плода и се намира между кожата и меките тъкани, покриващи гръбначния стълб. Дебелината й може да бъде измерена ехографски и нормално не трябва да бъде повече от 3 мм (стойности между 2,5 и 3 мм се приемат за гранични и налагат внимателно прецизиране). Колкото по-голяма е дебелината на нухалната транслуценция, толкова рискът за асоциирана хромозомна аномалия (в т.ч. синдром на Даун) нараства. И обратното, малката дебелина на нухалната транслуценция е свързана с по-нисък риск. "

"Носната кост на плода е втория по-важен ултразвуков маркер, който се изследва между 11-14 г.с. Тя изглежда ехографски като малка бяла линийка в основата на носа, с размери около 1-2 мм. Липсата на носна кост между 11-14 г.с. е свързана с повишен риск за асоциирана хромозомна аномалия на плода, в т.ч. синдром на Даун. На първата снимка е показана нормална носна кост на плода, а на втората - случай с липса на носна кост и увеличена нухална транслуценция в 12 г.с."

http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 90&Itemid=157

# 556
Теодора, аз имам такъв и да ти кажа успокоява много наличието му. Купих си го за 50 лева от olx, но знам, че и под наем дават, трябва да видиш в нета. Иначе машинката е безобидна, това е просто усилвател. Мен като ме хванат параноите, вместо да вися пред лекарски кабинет си го пускам и се успокоявам Simple Smile

Благодаря ти много, Димана:) Днес търсих, но са се изчерпали,ще почакам:)

# 557
Преди месец правих микробиологично изследване и резултатите бяха чисти. Искам да попитам при микробиологията се изследва освен за кандида, а и за стрептококите, стафилококите и пр. или за тях се прави друго?

# 558
Иккам да попитам има ли на някой изписано Макмирор комплекс глобули за лечение на необичайно течение. Микробиологията ми идлезна чиста, но доктора прецени че трябва лечение и се притеснявям дали е удачно Thinking

# 559
Здравейте! Според вас може ли оргазмът да предизвика преждевременно раждане? Какво мислите по този въпрос? Simple Smile

# 560
Иккам да попитам има ли на някой изписано Макмирор комплекс глобули за лечение на необичайно течение. Микробиологията ми идлезна чиста, но доктора прецени че трябва лечение и се притеснявям дали е удачно Thinking

Безопасни са, аз ги слагах профилактично даже.

Здравейте! Според вас може ли оргазмът да предизвика преждевременно раждане? Какво мислите по този въпрос? Simple Smile

Може да предизвика контракции. Около термина някои правят секс за да родят по - скоро.
Това не значи, че не може цяла бременност да се прави секс.
За мен лично последните 1-2 месеца е по - рисково, но много хора правят до последно.

# 561
Благодаря **Sisi** за отговора, а в кой месеци си била, когато си ги слагала- аз сега в 26 г. с.

# 562
Мисля, че към края на 6 месец бях, но това надали има голямо значение.
Има схващане, че до 3-ти месец не било хубаво да се слагат, ама нз дали е вярно. Не се тревожи.

# 563

Аз съм ги ползвала. Ама при мен беше трагично микробиологията. И на мен ми каза докторицата - генеколог, че може и профилактично да се използват. Ама на мен ми е неудобно...

# 564
Здравейте мили бъдещи майки, искам да попитам откъде мога да си намеря Домашен Фетален Доплер, много оскъдна информация има в бг сайтовете, а бих искала и да си наема ако е възможно. Някой ползвал ли е? Laughing
Аз си закупих от ebay, но можеш да разгледаш и в aliexpres, има различни модели. Подкрепям, че е много успокояващ уред, заслужаващ инвестицията.

# 565
Здравейте ! По време на бременността имахте ли главоболие и взимали сте някакви лекарства ?

# 566
Все още е рано да усещам бебето едва в 13 - 14 г.с съм но от време на време ми се случва да у,сещам нещо като подръпване или все едно нещо се удря от вътре в коремчето ми  Laughing  въобразявам ли си или е възможно да усещам ? Thinking

ПП първа бременност ми е и не съм една от най слабите Grinning

# 567
Здравейте ! По време на бременността имахте ли главоболие и взимали сте някакви лекарства ?

Понякога съм имала, но не съм пила лекарства, т.е търпях. Ако е много силно вземи парацетамол.

Все още е рано да усещам бебето едва в 13 - 14 г.с съм но от време на време ми се случва да у,сещам нещо като подръпване или все едно нещо се удря от вътре в коремчето ми  Laughing  въобразявам ли си или е възможно да усещам ? Thinking

ПП първа бременност ми е и не съм една от най слабите Grinning

Мисля, че е рано още, но знае ли човек.  Wink

# 568

Често, да (преди много рядко ме е боляла глава). Не смея да пия никакви лекарства, полягам си и чакам да мине. Четох, че е свързано с притока на кръв към матката, която расте, за сметка на притока към главата, и оттам главоболието  Simple Smile

# 569

Често, да (преди много рядко ме е боляла глава). Не смея да пия никакви лекарства, полягам си и чакам да мине. Четох, че е свързано с притока на кръв към матката, която расте, за сметка на притока към главата, и оттам главоболието  Simple Smile

И аз така преди много рядко ме боляла глава,но сега 3 дена просто умирам от главоболие . На моменти толкова силно ме боли,че просто е нетърпимо . Отделно гадене и повръщане . . .

Общи условия

Активация на акаунт