Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 103
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
е това е много тъпо...все пак си е неговото дете,пък няма помощ.Някои ни казаха че имало....

# 61
Сигурна съм, че помощ има само за майки студентки. Ако решите все пак питайте в университета или социалното, но няма смисъл, според мен.

# 62
в 21 г с седмица съм и вечер имам чувството че доста често усещам малкия бебок да мърда нормално ли е и дали е така или ми се струва може и да е глупав въпрос но ми е 1 бременност и не знам какво да очаквам  Cry и всичко ме притеснява

# 63
Повечето бременни се притесняват, че рядко усещат бебче, а ти, че често го усещаш.  Wink Всичко е наред.  Hug

# 64
 Laughing да сигурно си права но всичко става на днешно време

# 65
в 21 г с седмица съм и вечер имам чувството че доста често усещам малкия бебок да мърда нормално ли е и дали е така или ми се струва може и да е глупав въпрос но ми е 1 бременност и не знам какво да очаквам  Cry и всичко ме притеснява
Това е много хубаво. Hug

# 66
Да ви питам, колко време след нормално раждане, ако всичко е наред, може да се започне с фитнес?

# 67
  • Пловдив
Да ви питам, колко време след нормално раждане, ако всичко е наред, може да се започне с фитнес?

Доки казва до 2 месеца, но зависи от фитнеса, ако е йога или нещо по- леко може и по- рано, ако е каланетика може повече време.

# 68
Момичета,дробчетата напълно ли се изключват от менюто по време на бременност,или сърчицата  Laughing

# 69
Не съм чувала, че не трябва да се ядат дреболии. Аз днес ядох свински пържен дроб Laughing За пилешките - не съм се сетила, не съм ги приготвила Sunglasses

# 70
Ами бях чела някъде,че не било хубаво да се яде дроб,суши,сърца май майонеза,яйца.Аз много обичам дробчета и почти всяка вечер излизаме семейно на вън,и ми се дояжда  Sad

# 71
Сушито е забранено заради суровата риба, майонеза заради яйцата в нея предполагам.
Яйцата обаче защо да са забранени, знам, че се препоръчват. Аз спокойно си ям на седмица или две по едно варено или пържено яйце. Пилешки дробчета и аз съм яла по заведения в началото на бременността, по-късно просто не понасях месото и затова ги позабравих.

# 72
Ах, че хубав въпрос за дробчетата!  Mr. Green

Заради притеснения относно токсоплазмоза не се препоръчват, ама ако си ги приготвиш добре (да не са сурови) вкъщи, и ако преди това са били замразявани поне веднъж (което по ресторантите, със сигурнст е), не би трябвало да има такава опасност. Но е препоръчително да не се прекалява с дробчетата, де. За сърчицата - същото. Да ядеш навънка си е рисковано, докато си бременна, според мен. Дюнери, пици... Ъ-ъ... Аз даже докато кърмя не ям нищо от вънка.

# 73
Значи и аз ще си хапна тази вечер дробчета или сърчица,с голямо удоволствие и спокойна. smile3508   bouquet

# 74
Сушито е забранено заради суровата риба, майонеза заради яйцата в нея предполагам.
Яйцата обаче защо да са забранени, знам, че се препоръчват. Аз спокойно си ям на седмица или две по едно варено или пържено яйце. Пилешки дробчета и аз съм яла по заведения в началото на бременността, по-късно просто не понасях месото и затова ги позабравих.

Яйцата са забранени заради опасността от салмонела. Демек, няма гаранция, че ще ти забъркат омлет от пресни яйца в ресторанта.  Wink

В жълтъка се съдържа желязо, което при бременните с нисък хемоглобин се явява доста полезно. Въпросът е да си сигурна, че са пресни яйцата.  Peace

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 17:06 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт