Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 220
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Добър ден! Здравейте на всички мами и бъдещи такива! Аз искам да попитам за фетална морфология (може и да не се пише така), 3D и 4D при доцент Карагьозова. Мнения? къде се нахожда това отделение, или по-скоро лаборатория? Ако може да ми кажете точна цена? Благодаря, милички!

# 646
Аз ходих при доц. Карагьозова и съм много доволна, печена лекарка е. Доколкото знам, прави такова изследване в Мед. център Фемина и в Майчин дом. Из нета го има телефона й, най добре й се обади и се разбери лично с нея къде и кога да те приеме  Simple Smile Хубаво е да се запишеш поне няколко седмици по рано

Цената е 90 лв

Успех

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 14:35 от falath

# 647
Момичета, някоя от вас вече да е била на ранна ФМ? Колко време продължи прегледа и при кой сте си я правили?

# 648
Аз бях на ранна, продължи 30 минути, направо ми се схвана всичко. И честно казано не знам какво толкова гледаше, при положение, че към 20-22 се вижда всичко идеално. Та дългичко беше, а аз се изнервям, особено като знам, че всичко е окей и това безцелно ровене и натискане по корема Simple Smile

# 649
Моята ранна морфология беше вчера.  Продължи около 20 минути.  Днес дадох и кръв за БХС, но  резултата ще е след 4-5 дни

# 650
  • София
Момичета, някоя от вас вече да е била на ранна ФМ? Колко време продължи прегледа и при кой сте си я правили?

Около 30-40 минути, при д-р Марков.

# 651
  • София

Около 30-40 минути, при д-р Марков.

А каква е цената при д-р Марков и много ли се чака за час?

Благодаря!

# 652
Аз бях при доц. Марков, ранната ФМ е 100лв, късната е 120лв, часовете не се спазват, около час-час и половина закъснение има.

# 653
Чудя се, няма ли тема за гинеколозите в София? Има такава за Варна, би трябвало да има и за София.

ПП Не се заяждам.  Hug

# 654
  • София
Знаете ли, дали е разрешено Омепразид за киселини в ранна бременност? Thinking

# 655
  • Телиш/Плевен
Знаете ли, дали е разрешено Омепразид за киселини в ранна бременност? Thinking
Хубаво е да се консултираш с лекар. Peace
Някои ще кажат, че е разрешено (от техния лекар), но всеки случай е различен и според мен не бива по такъв критерий да приемаш каквито и да било медикаменти и/или добавки.

# 656
Здравейте, какво означават стойностите: Плацентарен протеин (при мен 0,45 МоМ) и бета-хорионгонадотропин (при мен замерен 0,56 МоМ)? (при изследване БХС - остналите параметри са ОК)

Какво замерват и с какво се сравняват? При мен ниски ли са или нормални? Благодаря ви предварително  Hug

# 657
  • София
Джоли, според мен гледаш информацията за лекаря.
В горната част на изследването трябва да има резултати от Биохимични и УЗ показатели, където PAPP-A (плацентарен белтък), free bHCG (бета хорионгонадотропин) и NT(нухална транслуценция) са дадени с референтни стойности, а след това трябва да е дадена и оценка на риска.  Peace

# 658
Endira, гледам частта "биохимични и УЗ показатели", която е без референтни стойности и е след частта с референтните за лекаря. Това са конкретни замервания мисля  Peace

# 659
  • София
Ето едни примерни резултати тук.
За да ти се отговори правилно, напиши и стойността на НТ. Рисковете от различните болести сама ги виждаш. Изчисляват се по формула, ако едното е ниско, другото е високо, а третото е средно то риска от ХХ е ХХ%. Грубо обяснено.

Общи условия

Активация на акаунт