Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 191
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Джоли, тези показатели служат за определяне на рисковете чрез пресмятане по вдна много сложна формула. Ако искаш влез във форума, поддържан от професор Кременски и разгледай коментарите му. Мисля, че формулата е свързана с медиана, като тя се определя за 1, т.е. 1 е идеалния резултат. Зависимостта между двете също е от значение, а при теб е много добра. При голяма разлика излиза много по-голям риск. PAPPA- свързан е с плацентата и способността и да изхранва. При много ниски стойности се изписват прогестеронови препарати. 

# 661
  • Варна
Здравейте, какво означават стойностите: Плацентарен протеин (при мен 0,45 МоМ) и бета-хорионгонадотропин (при мен замерен 0,56 МоМ)? (при изследване БХС - остналите параметри са ОК)

Какво замерват и с какво се сравняват? При мен ниски ли са или нормални? Благодаря ви предварително  Hug

Това е форума на Националната генетична лаборатория. Професор Кременски отговаря на всички, аз съм се допитвала до него много пъти. Просто страхотен Човек.
Ако някоя бъдеща мама има притеснения или въпроси за БХС, спокойно може да пише тук http://lmpbg.org/new/forum/viewforum.php?f=6&sid=e9509017cdb … 2c0da65cd3577ea9c

# 662
Здравейте! Когато ми се втвърдява корема само от едната страна (буквално става като камък) само от ляво или от дясно на пъпа това контракция ли е или трябва целия да се втвърди? В 31 г.с. съм

# 663
Здравей възможно ли е бебо просто да се е наместил там ?  newsm78
На мен често ми се случва и винаги това е бебо , а когато получа контракции ми се втеърдява целия корем . Не мисля , че има нещо притеснително най -вероятно просто бебчо е акробат хихи   bouquet

# 664
  • Варна
Здравейте! Когато ми се втвърдява корема само от едната страна (буквално става като камък) само от ляво или от дясно на пъпа това контракция ли е или трябва целия да се втвърди? В 31 г.с. съм

Възможно е и на отделни места да се втърдява при контракции.

# 665
И аз точно това се чудя дали е бебо или са контракции, но като пипна втърденото място не усещам да мърда там в този момент  Confused

# 666
Калина, и аз понякога имам такива едностранни втвърдявания, но си мисля, че е бебка. Като погаля леко отгоре и след малко подутинката изчезва.
А при контракции се усеща само втвърдяване на корема или има и някакво по-различно усещане във влагалището или ниско в корема?

# 667
Калина, и аз понякога имам такива едностранни втвърдявания, но си мисля, че е бебка. Като погаля леко отгоре и след малко подутинката изчезва.
А при контракции се усеща само втвърдяване на корема или има и някакво по-различно усещане във влагалището или ниско в корема?

Аз досега усещах контракциите като леко стягане и напрежение ниско долу. Имала съм и леки пробождания във влагалището, но не знам дали бяха свързани с контракциите. Сега при тези едностранни втвърдявания нямам болка или друго усещане на друго място, но корема ми става като камък буквално за секунди. Притеснява ме и че са сравнително често през деня.
Другата седмица съм лекар и ще попитам, но се чудя да чакам ли до тогава или да ходя по - рано?

# 668
  • Варна
Това са си контракции. Ако са безболезнени няма проблеми. В кой месец си? На колко време са? Не се притеснявай, има си медикаменти, с които се котролират.

# 669
Бодежи във влагалището аз също имам понякога - основно, когато вървя и то силни, но без да имам втвърдяване на корема. Доколкото разбрах тези бодежи са вследствие разширяване на матката.

# 670
Записвам се с въпрос   bouquet
Колко трябва да бъде разстоянието между шийката на матката и ръба на плацентата, за да разрешат нормално раждане? Аз съм с 2.4см и искат секцио. На места в западни форуми чета 2см, на други 3см, а моята лекарка иска 4, което наистина няма да успея да постигна до края на бременността, дори и да се разшири още матката и да се повдигне плацентата.

# 671
  • Телиш/Плевен
Estlar, да се консултираш с друг лекар? Или държиш на този? Едва ли тук има специалист, който да ти отговори на въпроса, темата е много сериозна и изисква професионално мнение. Ти самата си чела на толкова места и си срещнала противоречива информация... Confused

# 672
Надявах се по-скоро на личен опит, ако някоя майка е родила нормално при ниска плацента. Ако и в другите болници практикуват секцио при тези сантиметри, то е ясно. Аз мога да се консултирам със 100 доктора докато намеря някой да ми се навие на акъла, въпросът е, че не съм лекар да знам действително колко е опасно и за мен, и за бебето.

# 673
Това са си контракции. Ако са безболезнени няма проблеми. В кой месец си? На колко време са? Не се притеснявай, има си медикаменти, с които се котролират.

Безболезнени са, но са чести. Предните дни бяха по - нарядко, но днес например до сега са били поне 10, може и повече, а от сутринта основно лежа заради тях. Всеки път като стана и се появяват. След 2 дни влизам в 8 ми месец, иначе пия Магнерот 3 * 2 и папаверин 3 *2. Аз ги пия от 4 месец с малки прекъсвания, бях ги намалила, но сега от няколко дни ги увеличих заради тези втвърдявания, но нещо явно нямат ефект.

# 674
  • Варна
Мисля,че в края на бремеността подготвителните контракции са си чести. Поне при мен бяха-и двата пъти. Въпреки тях първата бременност преносих,втората не тряб ваше да позволяваме контракции заради предходното секцио,но въпреки медикаментите към края бяха чести. Така че спокойствие,ако много се притесняваш отиди утре на преглед. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт