СЕДМИ КЛАС -тема 68

• 81 227
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 1 275
  • На черешата
Извинявайте, но нещо ви изпуснах, а нямам време да чета много назад.  Embarassed Дали вече се появи прогнозен бал за второ класиране?

# 1 276
Да,разбирам,че има училища с частен прием и те не участват в общото класиране,но на фона на примерно 10 000 места за София,това ми се вижда нищо... Rolling Eyes При положение,че балът спада с 0,2~0,4,бая деца трябва да решат след първо класиране да заминат в чужбина...
Сърдечно пожелавам успех на дечурлигата и спокойствие на майките им!  Praynig

# 1 277
И при нас делемата продължава Sad
За медицина ли да се стяга или езикова?
Моля,ако знае някой да подскаже в трета как е нивото на езика?

# 1 278
  • софия
Приети сме в 31 СУЧЕМ, и се чудим дали да продължим на второ класиране, където реално можем да влезем в 133.Въпросът ми е дали си заслужава? 133 или 31  newsm78

# 1 279
  • Варна

Това са толкова различни неща ,че дилемата зависи от детето. Медицината не е ей така като езика !  Simple Smile 
Нивото на езика ,извън езикова, е едно и също навсякъде сигурно.  Simple Smile Курсове и уроци няма да избягат (както не бягат и  в езиковата де,за една голяма част от децата ) 

# 1 280
Дали ще може да подам заявлението за второ класиране без детето? Понеже видях, че има подпис на ученика....т.е. ще трябва да го подпиша аз...

# 1 281
Приети сме в 31 СУЧЕМ, и се чудим дали да продължим на второ класиране, където реално можем да влезем в 133.Въпросът ми е дали си заслужава? 133 или 31  newsm78
Пробвайте се.Колкото по-висок бал,толкова по-добра среда.
Иначе и двете училища са ни препоръчани от организацията,в която дъщеря ми ходеше на подготовка за канд.,с тази разлика,че 133-то са ни го препоръчали за АЕ и ФЕ,а 31-во за АЕ,НЕ и ИЕ.И вече зависи кое ви е по-удобно като локация,де...

# 1 282
  • На черешата

И ние сме в дилема, приети сме точно във вашата паралелка. Детето иска да се запише, защото не му се учело руски. Но отзивите, които чувам за 31-во са в двете крайности и се чудя.  newsm78

# 1 283
Записахме се , беше първото момиче с немски.Цвете носих ,зарадваха се много.Изключително хубаво впечатление ми направи учителката по немски (Шпрингоб ) тя ни прие документите.Дано да ни е на късмет.

# 1 284
Момичета, имам нужда от помощ...

Вчера изненадващо ми предложиха работа в София, а девойката е кандидатствала само в Пловдив и е приета на 1-во желание...
Не че съм решила да приемам, но все пак - някой занае ли какви са ни опциите, ако от този момент нататък решим да търсим училище в София? Да останем на трето/четвърто класиране ми се струва единствената възможност, но пък е много рисковано, а и какво точно трябва да се направи...

Моля, ако някой е бил в подобна ситуация, да сподели.
Благодаря!
  bouquet

# 1 285
  • софия
31 СУЧЕМ си е нашето училище, до сега бяхме там,дет се вика,,кварталното" LaughingЩе ми се да смени малко средата...Иначе зрелостниците се представиха повече от добре на матурите-на 10 място в София. .

# 1 286
  • Монтана

Вчера изненадващо ми предложиха работа в София, а девойката е кандидатствала само в Пловдив и е приета на 1-во желание...
Не че съм решила да приемам, но все пак - някой занае ли какви са ни опциите, ако от този момент нататък решим да търсим училище в София? Да останем на трето/четвърто класиране ми се струва единствената възможност, но пък е много рисковано, а и какво точно трябва да се направи...

Благодаря!
  bouquet

Сега трябва да се запишете в Пловдив по 1-во желание  и после на 3-то класиране да подадете документи за свободните места в София. Ако ви приемат в София на място където ви удовлетворява теглите документите в Пловдив и се записвате в София.

# 1 287
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Благодаря!
  bouquet

Сега трябва да се запишете в Пловдив по 1-во желание  и после на 3-то класиране да подадете документи за свободните места в София. Ако ви приемат в София на място където ви удовлетворява теглите документите в Пловдив и се записвате в София.

Това няма как да стане, защото, за да подаде документи за 3-то класиране в София трябва да представи Удостоверение за 7-ми клас, което ще е дадено вече в Пловдив, за да се запише детето ...

Единственото, което ми хрумва е ... Записвате детето ... Когато/Ако се преместите в София чреч РИО Пловдив да се свържете с РИО София и да ви се издаде заповед за преместване в конкретно училище ... Това е много рисково, когато нямате познати инспектори ..., но ако имате такива или пък сте убедителни с аргументите си (казвам го като + ... т.е детето е с високи оценки, има отличия различни и добра характеристика) и попаднете на инспекто, който да вземе случая Ви присърце ... Може и да се получи ... Другия вариант: не записвате в Пловдив; подавате за 3-то класиране ... и божа работа ...

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 10:08 от Почти безобидн@

# 1 288

Езиковата не изключва следване за медицина.Лично наблюдение-доста голяма част от учещите в езикови гимназии продължават след тях следване-медицина,фармация или стоматология.Допълвач,че при записване в езикови гимнации обикновено тези ученици са били с ясна преспектива за следтова.Така,че една солидна цялостна подготовка е най-удачния вариант-пък след 12 клас каквото се реши.

# 1 289
Е,стига де  Laughing Laughing Екстра си е "Бастилията" 

Общи условия

Активация на акаунт