СЕДМИ КЛАС -тема 68

• 81 224
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 1 290
Аз много се интересувах от 133, защото евентуално само за там ще ни стигне бала след 2 класиране. Разпитвах и хора от МОН, защото в нета не мога да намеря кой знае каква информация. Това което ми казаха е, че английски не се знае колко ще научи (според зависи при кой учител ще се падне), но за останалите предмети можете да разчитате, че нивото ще бъде добро. За руския ми казаха, че се научава до съвършенство, както и че дипломите им се признават в Русия. Дисциплината също е била на ниво. С едни курсове по западния език, това училище е един много добър извбор (като оставим настрана езиковите гимназии и СМГ, разбира се).

# 1 291
  • Монтана
Момичета, имам нужда от помощ...

Вчера изненадващо ми предложиха работа в София, а девойката е кандидатствала само в Пловдив и е приета на 1-во желание...
Не че съм решила да приемам, но все пак - някой занае ли какви са ни опциите, ако от този момент нататък решим да търсим училище в София? Да останем на трето/четвърто класиране ми се струва единствената възможност, но пък е много рисковано, а и какво точно трябва да се направи...

Моля, ако някой е бил в подобна ситуация, да сподели.
Благодаря!
  bouquet

Сега трябва да се запишете в Пловдив по 1-во желание  и после на 3-то класиране да подадете документи за свободните места в София. Ако ви приемат в София на място където ви удовлетворява теглите документите в Пловдив и се записвате в София.

Това няма как да стане, защото, за да подаде документи за 3-то класиране в София трябва да представи Удостоверение за 7-ми клас, което ще е дадено вече в Пловдив, за да се запише детето ...
Приемам грешката!!!
Трябва да се изтеглят документите от училището където е записано детето и тогава се подава за 3-то класиране. т.е то губи мястото си

# 1 292

Вчера изненадващо ми предложиха работа в София, а девойката е кандидатствала само в Пловдив и е приета на 1-во желание...
Не че съм решила да приемам, но все пак - някой занае ли какви са ни опциите, ако от този момент нататък решим да търсим училище в София? Да останем на трето/четвърто класиране ми се струва единствената възможност, но пък е много рисковано, а и какво точно трябва да се направи...

Благодаря!
  bouquet

Сега трябва да се запишете в Пловдив по 1-во желание  и после на 3-то класиране да подадете документи за свободните места в София. Ако ви приемат в София на място където ви удовлетворява теглите документите в Пловдив и се записвате в София.

Това няма как да стане, защото, за да подаде документи за 3-то класиране в София трябва да представи Удостоверение за 7-ми клас, което ще е дадено вече в Пловдив, за да се запише детето ...
Съгласна съм с  Почти безобидн@.
Запишете си детето по първо желание в Пловдив.Когато се изясни напълно въпроса с работата ви в София-консултирайте се в РИО София ,къде е най-удачно да преместите детето и каква е точно процедурата.Най-вероятно ще го прехвърлят в училище със същия учебен план,какъвто има паралелката ви по първо желание.Ето това е един елегантен и легитимен начин за увеличаване бройката в паралелките-т.е."парашутисти".

# 1 293
  • На черешата
Аз много се интересувах от 133, защото евентуално само за там ще ни стигне бала след 2 класиране. Разпитвах и хора от МОН, защото в нета не мога да намеря кой знае каква информация. Това което ми казаха е, че английски не се знае колко ще научи (според зависи при кой учител ще се падне), но за останалите предмети можете да разчитате, че нивото ще бъде добро. За руския ми казаха, че се научава до съвършенство, както и че дипломите им се признават в Русия. Дисциплината също е била на ниво. С едни курсове по западния език, това училище е един много добър извбор (като оставим настрана езиковите гимназии и СМГ, разбира се).

Гледайки класациите, спрямо резултатите от ДЗИ, 31-во изпреварва 133-о.  Peace  От друга страна и за двете чувам противоречиви неща.  Rolling Eyes

# 1 294
за медицина ли да се стяга или за езикова?

при подготовката за кандидатстване за медицина ще я пращате ли на уроци, независимо къде ще учи? защото ако ще разчитате само на училището по- добре да учи биология и химия. Но ако ще ходи на уроци , по-добре да запишете езикова, защото може да отиде да следва и/или работи в чужбина и тогава този език ще й бъде от голяма полза

# 1 295
  • София
чакайте малко, има кандидатстване в друга област! Да проучат как стои въпросът.

# 1 296
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Анди,те вече са изпуснали тази опция ... За да кандидатстват в две области е трябвало да подадат заявление за първо класиране в София ... За 2-ро не се подава такова заявление ... Опцията в момента и е рискуват с 3-то класиране ... или септември чрез РИО ...

# 1 297
чакайте малко, има кандидатстване в друга област! Да проучат как стои въпросът.
Хубаво ,но стартът вече е отминал-опцията да се кандидатства в няколко области е невъзможна.
Съветът ,който дадох е от почти личен опит,да уточня и то двукратен.

# 1 298
  • София
ааа, да, така излиза. Остава им другата опция - детето се записва в Пловдив, вижда се дали родителите ще се местят в София, а после, наесен, местят детето тук.

# 1 299
Благодаря за коментарите!

Оказа се, че приятелка на моя приятелка работи в РИО Пловдив, така че ще обсъдя с нея какви са възможностите...

Хубав ден на всички!

# 1 300
ааа, да, така излиза. Остава им другата опция - детето се записва в Пловдив, вижда се дали родителите ще се местят в София, а после, наесен, местят детето тук.
Това е Hug
Успех и на детето и на родителите.
Остава само да пишат къде е прието детето Hug
Дори и да нямате познати в РИО пловдив или София-задължително ще ви се наложи да опрете и до двете.

# 1 301
Между другото и ПМГ Бургас работят и в събота и неделя!! Доволна съм!

# 1 302
  • Пловдив

Благодаря!
  bouquet

Записваш си детето в Пловдив. Ако решите да се местите в София детето може да бъде преместено в училище със същия профил в София поради смяна на местожителството и работата на родителите. Хич не се лъжете с това трето класиране.  Peace

# 1 303
Торнадо, аз всички сме чели какви ли не статистики за този един месец от матурите насам. Мога да кажа, че съм виждала какви ли не училища на предни позиции, защото едно дете от шестте им паралелки е изкарало най-висока оценка на ДЗИ (най-вероятно заслугата за тази оценка на е на самото училище, а на таланта на детето, допълнителни уроци, голяма амбиция и помощ от родители и т.н.). Не казвам, че 133 е по-добро от 31, а че не трябва да се ръководиш само от статистика. най-добре да питаш мами, които имат ученици в някое от двете училища. Какво им харесва, какво не им харесва в училище и т.н. Другият фактор е местоположението на училището.
И да не забравяме старата истина "ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ КАКВО ГУБИ, КОГАТО ПЕЧЕЛИ И КАКВО ПЕЧЕЛИ, КОГАТО ГУБИ"  Grinning Както казват в турските сапунки "ДАНО Е ЗА ДОБРО". Peace

# 1 304
  • Ланкър, планините Овнерог
При подаване за второ класиране редно ли е да дадат входящ номер? Сестра ми е подала тази сутрин в Ломоносов, но не са й дали  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт