Моля , подкрепете дечицата ни със ДИАБЕТ , като подпишете подписката .

• 9 354
  • 15
  •   1
Отговори
Много ви моля , родители -- подкрепете ни със подписите си във петицията , с която се борим за едно нормално лечение на нашите ЗАХАРЧЕТА , лечение , което се използва от 20 години във останалите държави . Моля ви - нека дечицата понасят по- малко болка , диабетът е за цял живот и няма имунизация против него.......
http://www.peticiq.com/118143

# 1
Аз съм майка на дете със новооткрит диабет . Синът ми е само на 5,5 годинки, а има толкова много по- малки дечица от нас , има дори и бебета. Постъпихме във болница и на фона на стреса при произнасяне на диагнозата , проведеното обучение за три дни , някак си профуча през ушите ми. Дадоха ни писалки , инсулин и глюкагон ....и ни изписаха.
Следва още по- голям стрес – четене , четене , звънене на лекарите ни ,на родители със по- голям стаж , страх от това да загубиш контрол над болестта.....и най- важното ДА ГЛЕДАШ ПИТАЩИТЕ ,ПЛАЧЕЩИ ДЕТСКИ ОЧИЧКИ – МАМО , ЗАЩО МЕ БОЦКАШ – БОЛИ МЕ , НЕИСКАМ ПОВЕЧЕ ....Да , казват ДЕЦАТА БЪРЗО СВИКВАТ - аз питам обаче КАК СЕ СВИКВА НА БОЛКА И КОЙ РОДИТЕЛ Е СВИКНАЛ ДА ПРИЧИНЯВА ТАКАВА .......
Как да обясниш на толкова малко дете , че му причиняваш болка по 4 – 5 пъти на ден , за да живее . Как да обясниш , че броиш хапките и го ограничаваш , за да жиее, как да отговориш на въпросите на детето си – МАМО КОЛКО ДА ИЗЯМ И ТОВА МОЖЕ ЛИ , гледайки връстниците му .....
Как да обясниш , че му прекъсваш игрите , защото идва часът за проверка на кръвната захар , пак боцкане , което се прави по минимум 8 пъти на ден ,и което във всички останали страни се следи от сензор и също е напълно безплатно за родителите . ......
Как да го натъпчеш буквално със захарчета , когато има ниска захар / хипогликемия/ – опасна за живота му , защото писалката не пуска по- малка доза от ½ .......ИЛИ допълнително му инжектираш инсулин , защото кръвната захар се е покачила , защото същата тази писалка е пуснала повече инсулин , дозата неможе да се раздроби на по- малко от тези единици , отговарящи на нуждите на детето ти...........
И как да утешиш детето си когато , плачейки ти казва МАМО , ПИСНА МИ ВЕЧЕ , МОЛЯ ТИ СПРИ .....
Как да го чуят и видят всичко това нашите управници от МЗ , от НЗОК ,от всички институций , от които зависи живота на нашите сладки деца . Нима е толкова трудно да се провежда същото лечение както по цял Свят – лечение със инсулинова помпа ....Една инсулинова помпа , която работи като изкуствен панкреас и сензор, който да следи постоянно нивото на кръвната захар ,би дали свобода на децата ни, и би сложили край на целият този стрес и болка , които са ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ ежеминутна борба .
Неможе да има глупаво оправдание от страна на държавата , че няма средства за нас , след като се подновява автопарка им почти ежегодно. Кое е по- важно -- здравето на децата ни или луксозното пътуване на ТЕЗИ КОИТО СМЕ ИЗБРАЛИ . Не може държавата да ме принуждава да ходя на работа , след като едно 2,3 ,5 или дори 10 годишно дете неможе само да прецени колко инсулин да си инжектира , да си изчисли само хлебните единици и се нуждае ежеминутно от контрол и грижи .Не може във детските градини да ни отказват присъствие или във най- добрият случай
ограничено такова , защото не са обучени ......
НО ВЪВ БЪЛГАРИЯ , САМО ВЪВ БЪЛГАРИЯ ТОВА Е ВЪЗМОЖНО .....
И НЯМА НИКОЙ ИМУНИЗИРАН ПРОТИВ ДИАБЕТ

# 2
Здравейте, подписах се, дано да имате успех.  bouquet
Каква е цената на тези помпи и въобще внасят ли се?

# 3
Подписах, успех!

# 4
  • Burgas, Bulgaria
Успех ,момичета .
Племенника ми е с диабет , зная какво е ежедневно това заболяване ....

# 5
Подпис от мен. Успех .

# 6
Цитирам една майка ------Защото искам да направя всичко възможно моето дете да има весело, пълноценно детство, да играе без постоянен страх и да се храни без кански ограничения, да можем да имаме по-спокойни нощи, знаейки, че ако нивото на кръвната му захар няма да спадне рязко под нормалните нива, което може да има тежки последствия, докато спи, или се вдигне също рязко, ще мога да реагирам на момента адекватно. Защото искам веднъж завинаги да спрем да следваме порочната практика всеки да се спасява поединично, разказвам тук един ден и една нощ на дете с диабет тип 1 и неговото семейство.
- Сутрин, в най-добрия случай ставане в 6.30 и измерване.
- Подготовка на закуска и инсулинова доза - 8.00 часа.
- Водене на детска градина в 9.00
- Посещение в градината в 10.00 и измерване (2 часа след храна).
- Вземане от детска градина в 12.00 часа, измерване и поставяне на инсулин - заедно с обяд.
- Измерване на кръвна захар в 14,00 часа (периодически, поради различни фактори има хипогликемия - рекацията е моментална - подава се храна с цел овладяване на спада), измерване след 20 минути с цел проверка на процеса по балансиране;
-16.00 часа - измерване и следобедна закуска с инсулинова доза,
- 17.00 часа - Игра навън, постоянно наблюдение и следене на състоянието, при нужда и съмнение - измерване. Следене да не се яде въглехидратна храна покрай някое от другите деца.
- 20.00 часа - измерване - инсулин и вечеря.
- в 22.00 часа - измерване след храна.
- 22.00 - 22.30 - Поставяне на базален инсулин (бавнодействащ нощен).
- През нощта - 2.00 - 3.00 часа - измерване на кръвна зхар. При хипогликемия - храна с въглехидрати - бързи с цел постигане на нормални нива.
.........и така всеки ден. И този пример е стандартен без сериозни отклонения. Когато има вирус ситуацията се променя на 180 градуса. Борбата е голяма. Когато нивото на кръвната захар спадне под 4 ммол става опасно и ако не се реагира на момента, диабетикът може да изпадне в безсъзнание. Когато поради една или друга причина се изпусне проверка на нивата на кръвна захар през нощта и се стигне до хипогликемия (спад под нормалните за здравия човек нива), организмът реагира със своите защитни механизми и се получава обратна рекация, последва повишаване - хипергликемия. Своевременно трябва да се постави инсулинова доза, което автоматично означава край на съня ми. Сега, след като поставих доза за корекция на висока кръвна захар в 4,30, трябва да съм будна, за да следя и внимавам да не спадне отново. Така е поне 5-10 пъти на месец. И така, скъпи приятели от ноември 2014 г. нощите са също толкова разчетени както дните. Възможността всеки човек с диабет тип 1 да разполага със съвременно лечение посредством инсулинова помпа и сензор за следене на нивата на кръвните захари на всеки 5 минути облекчава изключително много процеса и води до един много добър баланс - като на здравия човек. Когато нивото на кръвната захара започне да спада и разполагате с класическия метод на измерване посредством глюкомер, освен неудобството от често убождане с цел измерване има и друг недостатък, самото измерване дава моментно състояние, но не знаете с каква скорост спада или се увеличава кръвната захар и е въпрос на рутина, мисъл, анализи и много проверки да държите нещата под контрол. Затова във вторник в 8,00 часа ще бъдем на посоченото място, за да разберем причните, поради които решението за реимбурсация на инсулиновите помпи и консумативите за тях се бави.
Цената на една инсулинова помпа е от 8 до 10 000 лева, средномесечният разход за консумативи е 250 - 300 лева. Сметнете колко родители и диабетици могат да си позволят това.

# 7
Аз също се подписах и Ви подкрапям. Hug

# 8
Благодаря ви за подкрепата .....

# 9
Подписах.Това е най-малкото,което можем да направим. Hug

# 10
  • StZ
Желая успех на начинанието - имате и моя подпис  Hug

# 11
  • София
И аз ви подкрепих. Успех в борбата.

# 12
БЛАГОДАРЯ   bouquet

# 13
Подписах.
Успех!

# 14
  • Калифорния, САЩ
   С вашите ЗАХАРЧЕТА съм, късмет, сила и кураж на вас и всички родители. Подписах.

Общи условия

Активация на акаунт