Детската градина- всичко, което ни вълнува- 13

• 45 490
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
  • shumen
Тарти,има и в градовете по някои филиали такива групи.

# 166
В нашата градина сборните групи приключват на 31.8
Всяка 1-ва група започва да се приема на 1.09 независимо колко деца ще тръгнат 2 или 22 деца.

Нещо ме тревожи задължителния английски в учебната програма от тази година.
Все си мисля, че не сме готови (имахме проблеми с говоренето).

Нашите картони са при сестрата, само попълваме декларации всяка година за извеждане, снимане...кой има право да взема детето от градина.

# 167
  • София
Главната причина, поради която не бих предпочела смесена група, е подготовката в ПУ. Няма как да е качествена такава подготовка, ако на същия учител му се налага да преподава материал и на 3-4 годишни.

Между другото, къде има такива групи  newsm78 Освен по селата.
Когато най-малкият ми син беше на ясла, двете яслени групи бяха разделени не по възраст, а на случаен принцип. Било, защото се имитирал семеен модел - по-малки и по-големи деца заедно. Не знам как е в ДГ в същото ОДЗ, защото преместих детето другаде след яслата. Говоря за 37 ОДЗ в София (Павлово).

# 168
  • София
Яслените групи (2 бр.) и при нас са смесени по възраст (ОДЗ 68, Сф). Градинските са си по набори.

# 169
  • Варна
Здравейте!

Търся съвет, тъй като не знам как трябва да реагирам в подобна ситуация...
Става въпрос за следното: дъщеря ми е на почти 4 години, 2-ра група в ДГ. Миналата година дойде една нова госпожа. Усмихната, лъчезарна, в началото я харесаха децата. Чувала съм я много пъти как крещи на децата истерично /не преувеличавам/. Една сутрин я чух да нарича едно детенце цирей. Когато се показах на вратата да види, че съм я чула се усмихана широко и ме поздрави. Нищо не казах тогава, останах в ступор. От онзи ден отново се върнаха госпожите ни след ваканцията. Тази сутрин без да я питам дъщеря ми ми каза: "мамо пък в градината ми казват глупачка" аз я питам кой мамо те нарича така, тя: госпожата. Като казах, че ще я питам дъщеря ми отвърна мамо моля те недей, ще ти се скара. После баща и докато я карал към градината са си говорили и му казала, че не и е казала така госпожата.
Знаете някои ще кажат децата лъжат. Понякога дъщеря ми послъгва, но никога когато реши да ми казва нещо сама. И така... кажете моля как да реагирам и вобще да го правя ли. Не мисля, че е редно деца да се "озаптяват" с обиди.

Хуабв ден на всички   bouquet

# 170
  • София
Не знам, как да реагираш ти, ще ти кажа, как бих реагирала аз.

Мил и любезен разговор с госпожата, при който й казвам нещо от сорта - дъщеря ми твърди, че в градината я наричат глупачка, дали сте забелязала такова нещо, кой може да го е казал, моля Ви ако забележите да направите забележка, защото детето ми е много чувствително и бла бла, в нашето семейство подобни епитети не се използват, държа да се опазва достойнството на детето и т.н. Естествено, възможно е да си фантазира, но Ви моля, Вие като нейна учителка, да обърнете внимание, ако има подобно нещо.

Това би трябвало да е достатъчно, за да се спре. Ако не се спре, ще минавам нагоре  Peace

# 171
  • Варна
Дзвер, благодаря   bouquet
 Още утре ще говоря с нея.

# 172
  • shumen
И аз мисля като дзвер,че разговор с госпожата най-културно би бил достатъчен.

# 173
И аз се съгласявам с Дзвер  Peace

Ох,аз днес звънях до ДГ пак , в крайна сметка се оказа ,че децата ще са си по групите от понеделник още , а не от 14-ти  ,както ми бяха казали.
Сега съм в чуденка да я пускам ли ,че много топло в тяхната група.

# 174
  • shumen
Лисе,от Понеделник го дават да захлади и да паднат Т до 25 градуса.

# 175
О,да и аз сега гледах при нас ,от неделя захлаждане  Peace

Ще реша днес ще пускам ли,че трябва да взимам бележка  Mr. Green

# 176
  • shumen
Да,ако решиш да я пускаш трябва да взимаш бележка.

# 177
  • София
Главната причина, поради която не бих предпочела смесена група, е подготовката в ПУ. Няма как да е качествена такава подготовка, ако на същия учител му се налага да преподава материал и на 3-4 годишни.

Между другото, къде има такива групи  newsm78 Освен по селата.
Намират се, не е като да няма Wink
Поне в нашия квартал, има филиал на едната градина и там групата е само една и е сборна 3-7г.
Синът ми е в логопедична група и там са 4-7г.

При нас всяка година пък искат документ за семейно положение + копия от актовете за раждане на децата, за да се ползват намаленията.
Аз ще видя как ще се случат нещата при нас.  Баткото ще тръгне септември и ще подам документите. Но малката като тръгне зимата по някое време на ясла - не ми се иска пак да вадя нов документ от общината. Ще ми е интересно дали за нея ще приемат копие от документа, изваден септември месец. И дали изобщо ще искат такъв документ, де.

# 178
  • София
При нас всяка година пък искат документ за семейно положение + копия от актовете за раждане на децата, за да се ползват намаленията.
Аз ще видя как ще се случат нещата при нас.  Баткото ще тръгне септември и ще подам документите. Но малката като тръгне зимата по някое време на ясла - не ми се иска пак да вадя нов документ от общината. Ще ми е интересно дали за нея ще приемат копие от документа, изваден септември месец. И дали изобщо ще искат такъв документ, де.

Декларациите и заявленията са индивидуални, за всяко дете, така че аз залагам, че ще изискат нов комплект документи за новопостъпилото дете. При нас искат само фотокопия от актовете за брак и раждане (не оригинали) Peace

# 179
Мисля, че документите от общината имаха 6-месечен срок на валидност, В_Спасова. За да си спестиш двойно вадене, помоли още при това, което ти се налага сега, да ти го издадат два екземпляра. И питай ГРАО-то за срока им на валидност.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт