Детската градина- всичко, което ни вълнува- 13

• 45 236
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
  • shumen
Зелено човече,при нас в яслата също бяха забранени бодита и чоропогащници.Сега в ДГ е същото.

# 556
И ние с парно и в градината и вкъщи, но е без чорапогащник. И без това все тича и не се спира, но не съм чувала да са забранени в ДГ Peace

Аз имам друга болка- карам го да пее песни вкъщи, но казва, че не са учили. Само две стихчета повтаря вече 3 месеца ooooh! и вчера докато си играе го слушам как пее новата песен на Криско Shocked лятото пееше пак една негова и си замълчах, ама сега втора песен. Питам откъде я знае, ми някакво дете я пеело и госпожата го карала да я пее/ явно за шоу/ но е факт, че я е научил, а коледни песни ТЦ Naughty

# 557
  • София
Аз имах предвид дълъг клин (до глезена) като заместител на чорапогащника при момковците. Просто е по-лесно - съдя по дъщеря ми.

Моят син го обличам с плътен анцуг без нищо отдолу, а отгоре от вчера слагаме грейката за навън. Вътре е топло и блузата му е тънка, но е с дълъг ръкав.

Дъщеря ми сама си избира какво да облече - там никой не се бърка, само са й дадени опции според сезона. За зимата - надолу клин до глезена или чорапогащник, нагоре дълъг ръкав или къс + жилетка. Чорапогащник обува трудно и продължително, но го прави сама. Панталони/дънки въобще не носи - само рокли и поли. Отгоре слагаме грейка за навън.

При нас бодитата не са забранени, но не помагат на децата да си ги закопчаят сами и още от яслата не слагаме такава дреха. Ползваме потник.

# 558
Голямо навличане, голямо нещо. После се чудим защо децата боледуват толкова!

# 559
Е,какво сега трябва и да се обяснявам ли...Долнищата му не са дебели и съм решила отдолу да има нещо.Понякога се надигат нагоре и крака се оголва,а все пак не е чак толкова топло.И моето лежи на земята,така че....Госпожите им са си с плътни бузи сутрин като ги гледам,значи не е чак баня.

Детето да се вари в собствен сос, защото мама иска да е с чорапогащник или да зъзне, защото мама е решила да е с тънко тричетвърто клинче? Да, бе, да.

И какъв е оптималния вариант  Thinking

# 560
Няма оптимален вариант тук. Градините са различни, както и децата.

При нас госпожите са с дълги ръкави и с дебели елеци. На моето обувам средно ватирано долнище, отгоре е със суитчер, когато прецени, го маха.

# 561
  • София
И какъв е оптималния вариант  Thinking

Според мен, ако се чудиш, слушай какво ти казват за облеклото госпожите във вашата градина. Те са там постоянно. Освен това са възрастни хора, могат да преценят и да те предупредят.

Давам пример - в градината на една позната, която е в къща, са предупредили децата да са по-плътно облечени надолу, защото подът е студен, нищо че иначе е топло. Нейната дъщеря никога не е само по клинче. В нашата градина предупредиха обратното - въобще да не се навличаме. Толкова е индивидуално, че няма как всички да са еднакво облечени.

# 562
Ами госпожите не са ми казвали,че му е прекалено топло с чорапогащник,а и както казах долнищата му са тънки...не от най-тънките,но не са ватирани.
За отгоре пък е по потник и средно дебела блуза-не е ватирана,но и не е от трико и не слагам елече....стои му в шкафчето за всеки случай  Peace

# 563
  • Варна
Купила съм 3/4 чорапи и ходи с тях под тънък клин. За навън обува подплатен панталон.
Госпожите са с дебели полота или пуловери и ботуши до коленете, а децата са съвсем тънки блузки с дълъг ръкав и тънки клинове или панталони. Не се е оплаквала да и е студено.

# 564
Какво значи "оптимален вариант", Яни? Оптимален вариант за масата няма, има такъв за конкретната градина, група, дете, ситуация. Това че, мама иска детето да е с пет ката дрехи или с летни през зимата, аз не съм длъжна да се съобразя с нея.

# 565
Има си деца, които са свикнали да се обличат повече, който и да каже, че детето е много облечено, ако на него му е добре, не виждам проблем. Моето дете не носи чорапогащи, вечер вкъщи лежи на гранитогреса без чорапи и с панталони вдигнати над коленете. На мен ми е студено, на него не. Не мога да разчитам на моята преценка как евентуално му е добре на детето в градината, при все, че не съм стъпвала вътре.

# 566
Какво значи "оптимален вариант", Яни? Оптимален вариант за масата няма, има такъв за конкретната градина, група, дете, ситуация. Това че, мама иска детето да е с пет ката дрехи или с летни през зимата, аз не съм длъжна да се съобразя с нея.

Е,ако ти си госпожата на детето ми ще му събуеш чорапогащника,защото според теб ще му е топло или ще го наблюдаваш и ще предприемеш нещо(ще ме предупредиш да не му го слагам повече или ще го накараш да го махне)  Thinking

Не са ми казвали нищо,понякога като го взема,понеже е само по чорапогащник,без чорапи,краката му не са много топли(ходилата) т.е. не му е топло чак толкова колкото мислите....

# 567
Потно дете вероятно е потно от студ? Дете с ледени ръце, крака и нос е такова от жега?

Изстива се от краката и от главата. Второто трудно ще ти се случи в ДГ, но първото- да, особено ако си с дебели пантофи и два чифта чорапи. Защото имам и такива родители, които обуват и чорапогащник, и чорапи след това, плюс дебелите пантофи.
В градината съм и за това- да преценя и съобразя облеклото на детето.

# 568
Нали са обути с пантофи децата. Това, че краката му не са топли, не винаги значи, че на детето му е студено.

# 569
Нещо не се разбираме, май? А стотици пъти написах, че идват деца с летни клинчета- тънки, 3/4, 7/8. Това означава студени крака.
Стъпалата не проверявам като цяло, но видя ли дете с два чифта чорапи, не пропускам да пипна колко са му потни краката.

Общи условия

Активация на акаунт