Детската градина- всичко, което ни вълнува- 13

• 45 243
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
При нас децата са в отделна сграда,където няма парно и се отопляват на климатик.Сутрин не е чак толкова топло, почти всички деца влизат с жилетки или суитчери, следобед като вземам детето явно е по-топло, защото повечето деца са вече само по блузки.Болшинството ходят с тънки памучни блузки и отдолу потник или тениска.Моята дъщеря също я обличам така за градината - потник, памучна блузка / рокля / и отгоре сутрин има прим. суитчер, който като ѝ стане топло съблича.Надолу е с тънко клинче или чорапогащник / не дебел/.Не знам колко градуса е вътре, но сякаш не е прекалено горещо.Проветряват, виждала съм.
В основната сграда, където има парно е доста по-топло сякаш, но пак масово децата са с такива памучни блузки с дълго ръкавче.
Аз потна дъщеря ми единствено след танци съм я вземала.Не ги преобличат, тя сама по свое желание сменя потните дрешки.Иска ми се да им искат прим. тениска за танците, но .....те не искат.

# 541
  • shumen
Мимиту,при нас за танците пък искат тениска,защото се потят и няма кой да ги преоблича.За чоропогащници при нас изрично предупредиха на родителската среща,че не е желателно да им обличаме.В яслата дори го бях оставила един-два дена със и вечерта на втория ден като си го вземах ми казаха да съм му го сваляла като го пускам вътре сутрин.Сега в ДГ не съм пробвала да го остаевям,защото знам какво ще последва.

# 542
  • Варна
Аз имам предвид чорапогащник с рокля или с пола, не под панталон.Моята дъщеря много обича да носи рокли и поли и често ходи така на градина. Peace

# 543
За чоропогащници при нас изрично предупредиха на родителската среща,че не е желателно да им обличаме.В яслата дори го бях оставила един-два дена със и вечерта на втория ден като си го вземах ми казаха да съм му го сваляла като го пускам вътре сутрин.Сега в ДГ не съм пробвала да го остаевям,защото знам какво ще последва.

Много ми е интересно какво ще последва?Не се заяждам,Дани,но наистина ми е любопитно от каква гледна точка-много е топло или не им се занимава да му го обличат след сън?
При нас нищо не са казвали по този въпрос...Как пък не ще ми казват как да си облека детето.Аз знам как му е окей и го обличам както сметна за редно.Ако няма наредба,която да забранява обличане на определен вид дреха не смятам,че някой може да каже нещо.

# 544
  • shumen
Яни,ами ще започнат както в яслата,че е много топло и да не им слагаме.Защо не искат-ами уж е много топло вътре,а и според мен не им се занимава след сън да му го обличат.Те доскоро мърмореха,че не иска да се облича само моето,а чака да го облекат и ако му сложа и чоропогащник ще им дойде в повече.Сега вече се оправя сам,но чоропогащника не може да си облече все още.

# 545
Аз в яслата му обувах едни като клинове мъжки отдолу под панталона. От Лидл съм ги купувала. Лесно се обуват, не са тесни като чорапогащите - нещо като мъжките донови /така ли се пише Rolling Eyes/

Там е имало мухал в спалното помещение, аз разбрах доста късно, когато вече се махнахме оттам, та затова прозорците постояннно бяха отворени и проветряваха заради миризмата на мухъл. Съответно беше студено и затова така го понавличах тогава...

Даже казвах, да го слагат да ляга с тях, ако им е по-удобно.

# 546
Аз на моя му обувам пък...Само ми казаха като е с чорапогащник да не му обувам чорапи,защото му се спарват много крачетата с два ката и изстивали.Моето не го иска и твърди,че другите нямали и му казали мама да не обува чорапогащи(не разбрах госпожите,лелите или децата са казали),ама аз си го държа и вкъщи така(и ние сме на парно като ДГ) и не съм забелязала да му е топло.Отделно,че там са често на земята,а тя едва ли е много топла.И не може да си го обува сам-то ясно...много малко деца могат,ама какво да направя.

# 547
  • София
Може да пробвате с момичешки клинчета - има тъмно сиви, светло сиви, бежави. Никой няма да познае, че е момичешко. В същото време са тънки и удобни за обуване. Чорапогащник е много по-трудно да се обуе.

# 548
  • shumen
Яни,и аз в нас му обувам,а сме на парно.Но,там не иска и той сам и казва,че никой няма със и му се смеят.А и знам,че след сън госпожите няма да му го облекат,а той сам не може.Аз затова го обличам с по плътен анцунг за там,а отгоре му слагам още един поларен или гащеризон и там му го събувам горния.
Ашиа,виж,за тези клинчета не съм сещала.Може да потърся и да видя дали ще намеря някъде и да пробвам и с тях.

# 549
За мен чорапогащник под панталона не е нужен, но всеки си облича децата различно. Аз като цяло терлици, елеци, шалове и други подобни не ползвам. Не си представям да стоя в къщи с чорапогащник под панталон/клин/.

# 550
Ааа,при нас му го обуват...Те не смеят много на своя глава да действат.Веднъж съседката,която беше на стаж в групата на сина ми разказа,че на моето му пречел етикета на блузата и тя (съседката) решила да му го отреже,но госпожата я спряла с думите:"Ама майка му може да се разсърди",но тя нали ме познава и го клъцнала...Та може би се съобразяват с желанието на родителите долу-горе.
Ще проверя утре тия клинчета  Thinking

# 551
Детето да се вари в собствен сос, защото мама иска да е с чорапогащник или да зъзне, защото мама е решила да е с тънко тричетвърто клинче? Да, бе, да.

# 552
  • shumen
Каси,моето не се вари нищо,че в нас е със чоропогащник.Той по цяла вечер е по Земята седнал или лежи и не е чак толкова топло.

# 553
При нас не мога да преценя колко е топло, но госпожите обикновено са по къси ръкави. Моята дъщеря обличам с клинче, потник и тънка неватирана блузка. Чорапогащник не обувам.

# 554
  • София
В нашата ясла (ОДЗ) бодита и чорапогащници са забранени. В градината дават чорапогащник, ако детето може самичко да се справя с него. Моята мома предпочита клинчета.

Общи условия

Активация на акаунт