Детската градина- всичко, което ни вълнува- 13

• 45 244
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
  • София
А иначе дори и с вентили, по мои впечатления в градините е безумно горещо зимата. Имало норми, толкоз. Искам да видя къде ги тия 23 градуса, щото според мен са 25+ навсякъде...

Аз също смятам, че в нашата градина става много топло. Нормата е до 24 гр. при централно отопление (има такава наредба за всички градини - частни или държавни в БГ). В нашата, като питам госпожите за Т, те казват, че е 22 - 23 гр. Моето усещане е за повече, макар че персоналът вероятно знае със сигурност каква е Т в помещенията, тъй като там е задължително да има термометър.

Както и да е - ако разбереш, че Т е 25+ градуса, може да питаш сестрата защо са над нормата (или директорката или госпожите - не мога да преценя кой е по-подходящ за случая). Аз още не съм питала, защото нямам основание - при нас се твърди, че Т не надвишава 22 - 23 гр.

# 526
  • shumen
Ашиа,на нас на РС ни предупредиха,че се топлят на конвекторни печки понеже сме филиал и ставало доста топло и да не сме навличали децата.В яслата обаче бяха на парно и пак беше такава жега.Там питах сестрата според тях на тия градуси как може да не се потят децата и тя ми каза,че нормата е до 25,но не и повече.Аз обаче съм сигурна,че бяха повече.

# 527
  • Перник
За мен и 23 е лудост. При положение, че навън зимата са минусови Т ми се струва прекалено голяма разликата. В нашата ясла също е много горещо, детето се поти, преобличат го минимум 3 пъти.

# 528
  • София
Когато градината е на локално отопление, нормата е до 25 гр. За централно отопление - до 24 гр. Това е по Наредбата 3 за здравните изисквания към детските градини.

Следователно, може любезно да се преговаря на законово основание, ако температурата в помещенията е по-висока от позволената.

# 529
  • Пловдив
Незнам колко градуса е в нашата, но ги събличат по тениски

# 530
Незнам колко градуса е в нашата, но ги събличат по тениски
В нашата не разрешават. На детето ми винаги му е топло, с изключение на улицата зимата, естествено, къпе се с леко хладка вода, абе- морж. Но в градината не можело с къс ръкав и елече отгоре. Те си знаят. Но вечер го вземам с толкова сплъстена коса, все едно седмица не е мита- от жегата вътре, много е топло.

# 531
Всякакви вариации на облечени деца имам- от такива по тениски до такива с плетени пуловери и вълнени елеци.
Т се регулира автоматично.

# 532
  • Варна
На мен и 23 градуса ми се вижда страшно много. Въпреки, че във Варна все пак температурите не падат чак толкова. Никак не го обичам тоя период с купищата дрехи, шапки, ботуши за преобличане. Докато я разсъблека или облека ставам цялат мокра и после като изляза навън изстивам и цяла зима влача някакви хреми.

# 533
  • shumen
Деспина,и аз съм като теб.Затова първо оправям него като ще излизаме и после себе си,че ставам вир вода иначе и се разболявам.
При нас също не съм видяла дете с тениска в това време,но пък за танците в ДГ им искаха тениска,че се изпотявали много.Моето му занесох една,но тази седмица не се върна за пране и му я нямаше в шкафчето и явно е забравил някъде вътре или си е сменила собственика.В Понеделник като го заведа мисля да питам госпожите дали не са я виждали някъде.

# 534
  • Варна
Стига де, как ще е много 23 градуса. Съвсем нормално си е. И ето, различни мнения имат различните родители по темата, очевидно няма как да се угоди на всички. Приети са някакви средни норми и те се спазват. Толкова.
А колкото до това, че според вас е по-топло според мен това усещане идва от факта, че винаги влезеш ли от студено на по-топло ти се струва, че е горещо. Усещането обаче е измамно.

# 535
  • в огледалото на живота
Стига де, как ще е много 23 градуса. Съвсем нормално си е. И ето, различни мнения имат различните родители по темата, очевидно няма как да се угоди на всички. Приети са някакви средни норми и те се спазват. Толкова.
А колкото до това, че според вас е по-топло според мен това усещане идва от факта, че винаги влезеш ли от студено на по-топло ти се струва, че е горещо. Усещането обаче е измамно.
Месечинке,зависи..... Rolling Eyes

В малки блокови филиали,стая 2/3 и 30 деца вътре познай каква Т става в това помещение особено и като се отоплява...... Crazy
Но,разбира се всеки има различна гледна точка  Peace

Нашата занималния е сравнително просторна,а са и малко на брой деца/23/ и пак е жега.......

# 536
Децата през повечето време са на пода, където е по-студено.
Вие мерите само Т, важна е и влажността. При нас това много се гледа. Дори повече от самото ниво на Т в помещенията за храна, игра и учене и за спалнята.

# 537
При нас като напалят парното сутринта, и следобеда вече далеч не е толкова топло, колкото сутринта.
Гори там, колкото гори и това е за деня. Вечер радиаторите са почти  студени.

Даже като бяхме на открит урок миналата седмица, вътре в занималнята с якетата ни беше много добре. В 17.15ч това.

Касита, каква влажност поддържате?

# 538
  • shumen
Дев,права си.Моето дете е точно в такъв филиал и са конвекторни печки.При нас обаче са 20 деца и това им е пълния капацитет на филиала.Няма как да са 30 деца,защото няма толкова легла.

# 539
  • София
В нашата група пък не съм виждала температура над 20 градуса, може би защото постоянно има отворени прозорци. Като вляза ми се струва топло, но всъщност не е.

Общи условия

Активация на акаунт