Детската градина- всичко, което ни вълнува- 13

• 45 261
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
Аз още преди шкафчетата съм по чорапи,там събувам и детето,а като го оставям се показвам на вратата на групата-нямам никакъв досег с килима им...А и чорапите ми не са мръсни!

# 511
  • София
Аз още преди шкафчетата съм по чорапи,там събувам и детето,а като го оставям се показвам на вратата на групата-нямам никакъв досег с килима им...А и чорапите ми не са мръсни!

Яни, при вас "звучи" по-чисто.

Последна редакция: чт, 26 ное 2015, 15:34 от Ashia

# 512
Децата ви основно живеят на пода.

# 513
Не думай, аз пък мислех, че стоят на стол, в поза, достойна за аристократска фамилия.
Изобщо не разбирам защо е тръшкането за калцуните, спестяваме на децата си безброй микроби.

# 514
  • Варна
Ми не знам, моят на площадката сигурно гълта стотици пъти повече микроби, отколкото ще прехвърчат от моите обувки, стъпващи в коридора до тяхната стая, до която не припарвам Laughing Просто ми идва в повече всяко втелясване на тема микроби, естествено, не говоря за настъпани акота, но в общия случай по обувките няма нещо повече от това, което се намира по телефона да речем.
Интересно ми е просто, имаше навремето тема в клюкарника ли, къде беше, където поне половината потребителки смятаха за супер неучтиво и едва ли не просташко да караш гостите си да се събуват, а тук мненията са наобратно и то когато говорим за общи коридори и стълбища.

Последна редакция: чт, 26 ное 2015, 14:43 от Месечинка виторога

# 515
  • shumen
При нас преобуваме децата в коридора и ги пускаме в групата.Ние не се преобуваме обаче.

# 516
  • София
Въпрос на организация на градината е.
...родителите, които държат да отидат до шкафчето на децата си, както и тези, родители, чиито деца не могат да се справят сами...

При нас е задължително родителят лично да предаде и съответно да си вземе детето на/от учителката. Категорично е забранено да го остави при входа или на стълбите. Всяка година изрично го подчертават по родителските срещи.  Така че отиваме до стаята при всички положения. Сутрин и вечер пътеките по коридорите са вдигнати, стъпваме по мозайката всички - и родители, и деца. 8,30 ч. заключват вратите, мият, постилат. 16 ч. пак махат пътеките. Въпрос на организация, именно.

А иначе дори и с вентили, по мои впечатления в градините е безумно горещо зимата. Имало норми, толкоз. Искам да видя къде ги тия 23 градуса, щото според мен са 25+ навсякъде... Съдейки по хората в метрото обаче, изглежда аз съм тотално дефектна относно усещанията си за температури...

iani87, безсмислено ми се струва това упражнение. Разболяването е обикновено от вируси, много хора с малко помещение, липсва на свеж въздух, не-извеждане, а не от седене гол преди преобличане... Моят личен опит и с тримата категорично сочи, че децата срвн бързо свикват на рутината. Ако детето е със средно прилично здраве, след първоначалното свикване с новата флора и фауна често разболяванията се минимизират и стигат до нивото си от преди посещението на градина  Peace

# 517
Говорим за различни неща, зелено човече. За да стигнеш до гардеробите при мен, минаваш покрай вратата на групата, съответно преди това си ме уведомил чрез позвъняване за пристигането си.
Работя в една от най-модерните детски градини в страна и спазваме изисквания, които се спазват и там, от където са взети добрите практики за създаване й.

# 518
  • Mediterraneo
Голяма драма с тези калцуни! От една страна считам, че престараването е излишно- обувки в коридора, прах се нанасял вътре в групата, че попадал по килима, че... Голяма работа. Ако искате децата да са в стерилна среда, няма как да стане просто.
От друга страна, ако има наложени такива изисквания в съответната градина, се спазват без усливоия и толкова.
В двете градини, където сме били, не сме слагали калцуни. В едната се събувахме пред вратата на групата; в коридорчето с шкафчетата на децата всички бяхме по чорапи. В другата градина влизахме до шкафовете с обувки. Няма драма- не съм прибирала детето омърляно от праха, който евентуално се е нанесъл по мокета вътре  Rolling Eyes В яслата пък всички се събувахме на входната врата- отвратителна практика.

# 519
  • София
Не съм прибирала детето омърляно от праха, който евентуално се е нанесъл по мокета вътре  Rolling Eyes 

Може би затова за тебе няма драма. Градините са различни.

# 520
  • Варна
В нашата градина децата ги водим по групите, пред всяка група има помещение с шкафчета и пейки, където децата се преобуват с пантофки, оставят връхните дрешки / по-малките родителите им помагат/ и така ги предаваме на учителя в групата.Самата група / спални и игрални помещения/ са отделени със стъклена врата и стена от гардеробната.Калцуни нямаме, не се ползват.Като мине 8.30 вратата се заключва и доколкото знам се чисти още веднъж.
В тази градина съм била и аз като дете, същото си беше.Всъщност не съм чувала във Варна за градина, в която се влиза с калцуни или пък такава, в която децата се оставят долу на главния вход.

За чорапките, при нас не е забранено, ако някой иска си носи отделни за сън, които си стоят в леглото при пижамките.По избор е.

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 16:44 от mmilityy

# 521
  • София
Говорим за различни неща, зелено човече. За да стигнеш до гардеробите при мен, минаваш покрай вратата на групата, съответно преди това си ме уведомил чрез позвъняване за пристигането си.
Работя в една от най-модерните детски градини в страна и спазваме изисквания, които се спазват и там, от където са взети добрите практики за създаване й.

Моите деца пък ходят в обикновена държавна градина, както вероятно и масата пишещи в темата. Не звъним на учителката, ако идваме във времето за оставяне/вземане на деца. Влизаме през вратата на сградата, отиваме до шкафчето, преобува се детето, преоблича се, предавам го на учителката на вратата на групата. С обувки в групата не се влиза. Такова е доста често положението и на други места  Peace

# 522
При нас с калцуни се влиза след зоната, в която децата са обули пантофите. Ходя доста, не развозвам смърфиетата с кола и дамската ми чанта е раница. Винаги има място за още нещо вътре. Преди месец и половина, когато бяхме с нея в болница и имах спомен от преди две години от същата болница, че в отделението се влизаше с калцуни (седяха им до вратата), та и този път при уреждането на болничен и епикриза, вече обута с външните ми вседеходи, влизам и си търся калцуните. Вече нямало подобно изискване. Навън обаче беше време като днешното - кал и гняс. Извадих си от моите, които съм си заскладила заради плувния басейн, посещаван от дребната, обух си ги и тогава влязох. Никой не ме е карал. Преценила съм, че е редно да го направя, направила съм го.   

# 523
Мило, зелено, прозърта желанието за някакво заяждане с мен, но не ти се получава.  Hug Нищо.
Аз също работя в държавна градина, такава държавна, каквато децата ти посещават. Десетки пъти ти обясних, че правилата в различните градини са различни, най-малкото защото архитектурните им планове са устроени различно. Има градини с големи фоайета-съблекални за поне четири групи, има градини с малки коридори и съблекални в групите, има градини без съблекални в групите и дълги коридори, навътре в самата градина, където са наредени гардеробите. Да си говорим наизуст не става, защото нещата са различни, затова са и различни правилата- повтарям за сто и пети път.
Звънят ми на звънеца на групата, защото аз няма как от 7 до 8,30- часовете за прием, да вися като генерален директор на вратата на групата, за да чакам всяко едно дете, а другите 20 да седят сами и/или с помощник-възпитателката в занималнята. Поради това родителите влизат, преобуват децата си (а защо те го правят изобщо  Wink) оставят се връхните им дрехи в гардеробите, раниците или там каквото си носят, звънят и аз излизам да взема детето.
Аз пък съм обиколила милион и една градини и всяка ме посреща със собствените си правила.

# 524
  • shumen
Зелено човече,и при нас в ДГ е като при вас.Влиза се до коридора,там се преобуват и преобличат децата и се оставят на персонала в групата.Аз понеже го водя моето първо или второ в 7-7.15 и ми се налага на два пъти да издирвам лелята,за да и го оставя.Учителките са уж от 7 на работа,но понякога закъсняват.В групата и при нас не се влиза с обувки.На род.среща беше точно такова времето като сега и ни помолиха най-учтиво да се събуем още в коридора.

Общи условия

Активация на акаунт