Детската градина- всичко, което ни вълнува- 13

• 45 211
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Аз пък честно казано бих предпочела ако детето ми пие вода от чешмата тя да е порядъчно източена, а не застоялата в тръбите. С топла от бойлер/ ТЕЦ пък в никакъв случай не бих я смесвала.
Сега като чета ми прави впечатление, че някои от вас носят страшно много резервни дрехи, някъде в градината ги искат, което ми е абсурдно. В раницата на моя има точно 1 блузка /тънка/, един потник, 1 панталон, слипчета и чорапи. Плюс тъничко елече. И естествено якето и шапката, с които е дошъл. И досега не се е случило да ми го върнат преоблечен, с каквото е тръгнал сутринта с това се е прибрал.

# 601
Аз пък честно казано бих предпочела ако детето ми пие вода от чешмата тя да е порядъчно източена, а не застоялата в тръбите. С топла от бойлер/ ТЕЦ пък в никакъв случай не бих я смесвала.

За съжаление родителите,които разсъждават като вас(това с най-добри чувства го казвам) са рядкост  Rolling Eyes

# 602
И при нас не искат толкова много дрехи ,аз слагам за всеки случай по два чифта от всичко де Simple Smile
Всичко се случва ,дори и да не си Мъник , ей днес например се олях порядъчно с кафенце във фитнеса ,добре ,че носех резервна блуза  Joy

# 603
И аз предпочитам източена, а не застоялата в тръбите. Знам колко студена може да стане и не мисля, че е проблем. Но много зависи явно от детето. Моето спокойно яде храна от хладилника и не иска да я топля, пие и вода от хладилника извадена, не е имал проблеми, така че не бих се притеснявала от температурата на водата. Комплект дрехи има само 1, както казах, не очаквам някой да решава вместо мен как да го облече. Освен това все още навън температурите са положителни, не е някакъв страшен студ.

# 604
Аз се дразня повече на това,че госпожата не прави това,което уж се е разбрала с родителите,иначе не знам как му влияе студената вода...разболява се главно от вируси там,но пък гърлото винаги е червено,което пак не е гаранция,че е от студена вода,но все пак....Зависи от детето,разбира се!

# 605
  • Куциндрел
С тези чорапогащници и смесване не-даване на студена вода само разкеквате децата. Tired

В градината е толкова топло, че няма нужда от чорапогащник.
Моето го обличам като лук - панталон за градина, гледам да не е дебел, а отгоре има шушляков подплатен панталон, който се маха като отиде в градината. Ако е много студено, има и суичър над блузата, който също маха като отиде там. Нещо ми мърмори, че другите деца ходели с потник под тениската и той искал, но аз му обясних, че не съм му баба, а майка. Whistling

В нашата група има една майка, която мърмори, че проветрявали. Добре, че не получи подкрепа. Crazy

В момента ме вълнува друго - аджеба, каква е точно здравната профилактика в градината, защото трябваше да станат около 10-на случая на скарлатина в нашата група, за да се размърдат да вземат секрет от децата. И дали има някъде написано, че при n случая на скарлатина, трябва да се обезпаразити това помещение?

# 606
Ceca, да не си в нашата група. И ние имахме скарлатина. Случаите бяха два, но още първия имаше залепена бележка, че трябва консултация с ЛЛ и гърлен секрет. Веднага ми дадоха направление за гърлен секрет и на другия ден на гладно и жадно в микробиологията. Беше ОК ама знам ли кой видял бележка, кой не видял, кой имал време да ходи на лекар и т.н. Има доста нехайни родители.

# 607
  • Варна
Момичета,
знаете ли как точно се наричат тези картони за ръст и тегло, които искат от градината в края на годината? ММ не разбрал точно, а обещал за утре да го занесем. Трябва след работа да мина през педиатърката, тя дали ще знае какво точно ми трябва?

# 608
Профилактична карта.

# 609
  • Варна
Много благодаря!

# 610
На нас също ни искат, а съм 100 % сигурна, че го подадохме преди започване на гадината, в края на август.

# 611
  • София
Теодоранка, кой беше залепил бележката - сестрата, Риокоз?
Това предписание нали не е пожелателно, а задължително?
Имаш ли информация какви са санкциите при неспазване?
Това вълнува много родители в момента. Аз питах ЛЛ - тя ми каза, че тя специално не може да задължи никой да пусне секрет на другите деца в групата в градината, с които нейно пациентче е контактно. Знам, че в частните градини родителите се разбират помежду си и пускат за изследване такива секрети в интерес на децата, но за държавните не зная как стои въпросът, а ме интересува. Става въпрос за бета хемолитичния стрептокок А пиогенес.

# 612
  • Куциндрел
Ceca, да не си в нашата група. И ние имахме скарлатина. Случаите бяха два, но още първия имаше залепена бележка, че трябва консултация с ЛЛ и гърлен секрет. Веднага ми дадоха направление за гърлен секрет и на другия ден на гладно и жадно в микробиологията. Беше ОК ама знам ли кой видял бележка, кой не видял, кой имал време да ходи на лекар и т.н. Има доста нехайни родители.
Мне, в нашата група ги преброихме 7-10 деца с доказан скарлатинен бацил за 1 седмица. Crazy
А преди да дойде в нашата група, мина през по-горната и през ясленската.
Уж карантина се слага и т.н. обаче при нас пламна групата.
Накрая се наканиха да вземат секрет от децата, обаче казаха, че мед. сестра в групата е вземала. ХЕИ не знам дали е идвало или ще идва и дали трябва да обезпаразити помещението.

Ashia, докато не станат 3 доказани случая, т.е. с бързо известие от ЛЛ на децата, то секрета е пожелателен.

# 613
  • София
Ceca, аз рових по разните закони и наредби, но не намерих нищо конкретно за обезпаразитяване при скарлатина Sad

# 614
  • Куциндрел
Ceca, аз рових по разните закони и наредби, но не намерих нищо конкретно за обезпаразитяване при скарлатина Sad
И аз не можах да намеря.

Общи условия

Активация на акаунт