Детската градина- всичко, което ни вълнува- 13

• 45 230
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
  • Mediterraneo
моята в дг все я навличат. все повтарям, че ние от бебе не я навличаме така, свикнала е по-леко облечена, но не и не, другите деца не ходели така.
сварвала съм я на 5 градуса навън с панталон с подплата (от резервните ѝ дрехи), обут върху термочорапогащник, отгоре с потник, памучна блуза, ватиран суичър, зимно пухено яке и дъждобрана върху якето (който целогодишно стои там), захлупена със зимната шапка с ватираната подплата (оставяме по два варианта - “зимни“ и по-тънки) и апрески.  Crazy плувнала в пот, разбира се. след като занесох ски екипчето ѝ и помолих под него да е само с чорапогащник и памучна блуза, отново я сварих с чорапогащник и термоклин и блуза + плюшен елек под екипа, пак потна.
тази година започнах още със застудяването да напомням, че не я навличаме много.

Не разбрах. Откъде имат в ДГ всичките тези дрехи, та да я навлекат така?! И ски ли карат в градината, че има ски екип там?
В най- големите студове и снегове детето е облечено с чорапогащник, термо панталон; потник, блуза и яке. И да искат, няма как да я навлекат. В резервните дрехи има клинче, чорапки, блуза и бельо.

# 586
Някой заговори за желанията на родителите и съобразяването с тях. Съобразявам се само с приемливите и не крайни желания. Деца по 3/4-ти клинчета или с три чифта чорапи няма да има в групата ми. Най-малкото, защото минавайки да погледне децата, старшата сестра ще ми отправи сериозна критика.

# 587
Някой заговори за желанията на родителите и съобразяването с тях. Съобразявам се само с приемливите и не крайни желания. Деца по 3/4-ти клинчета или с три чифта чорапи няма да има в групата ми. Най-малкото, защото минавайки да погледне децата, старшата сестра ще ми отправи сериозна критика.

Този някой си има име...Аз заговорих и си държа на мнението!Според теб съм крайна,че искам детето ми да носи чорап през зимата ли  #Crazy Обясних хиляда пъти,че на ходилото си освен чорапогащника(нормално тънко памучен без никакви подсилвания откъм материя) и пантофи(без никаква вата и подплата) друго няма....Дали ще е чорап,стигащ до глезена,коляното или до дупето му(кръста) не виждам в случая кое му е навлеченото.
Съобразяване изисквам само до там,че искам детето ми да е с чорапогащник,а не с чорап,защото така е свикнало...Не му е топло така,добре му е и това може и той да го потвърди-не е малък вече.Да не говорим,че ако е само по чорапи няма да са памучни,а по-плътни  Peace

За водата-нашите ги поят от чешмата,та от там и смесването...Още мин.година на родителската казаха,че с големите шишета от мин.вода с ония помпи към тях няма как да стане,защото не можели да се дезинфекцират хубаво.За машина никой не е отварял дума и стигнахме до това велико решение  Rolling Eyes

# 588
Вие помежду си като родители не можете да се разберете и да постигнете приемлив компромис в името на децата ви, а се очаква да ви разбере персонал, на който освен родители във вратовете им диша и директор, и инспекторат, и ХЕИ. Не мисля, че ще ви се получи, Яни.
А ако разбера, че някой подгрява на детето ми водата по този начин, сериозно бих си поговорила по веригата. Ужасявам се от тръби на незнайно колко години, по които се е насложила всевъзможна гняс в нейния подгрят вид. Непоносим вкус има ТЕЦ водата.

# 589
Именно, една шепа хора пишем тук и всеки е с различно мнение. Ами то горките учителки.

# 590
Тарталета, искат ни да има постоянно в дг дъждобран и гумени ботуши, а зимата при сняг ги заменяме със ски екип и апрески. отделно от това, сега децата трябва да имат и 2 броя шапки - по-тънка и зимна. излизат всеки ден навън, независимо от условията.
наред с това носим и комплект резервни дрехи от-до.
имат и “служебен гардероб“ и ако на някое дете му е студено или е изцапало и резервните си дрешки, взимат от него - имат чорапи, бельо, пантофи, панталони, блузки, суичъри и якенца всякакви размери.

# 591

Този някой си има име...Аз заговорих и си държа на мнението!Според теб съм крайна,че искам детето ми да носи чорап през зимата ли  #Crazy Обясних хиляда пъти,че на ходилото си освен чорапогащника(нормално тънко памучен без никакви подсилвания откъм материя) и пантофи(без никаква вата и подплата) друго няма....Дали ще е чорап,стигащ до глезена,коляното или до дупето му(кръста) не виждам в случая кое му е навлеченото.
Съобразяване изисквам само до там,че искам детето ми да е с чорапогащник,а не с чорап,защото така е свикнало...Не му е топло така,добре му е и това може и той да го потвърди-не е малък вече.Да не говорим,че ако е само по чорапи няма да са памучни,а по-плътни  Peace

За водата-нашите ги поят от чешмата,та от там и смесването...Още мин.година на родителската казаха,че с големите шишета от мин.вода с ония помпи към тях няма как да стане,защото не можели да се дезинфекцират хубаво.За машина никой не е отварял дума и стигнахме до това велико решение  Rolling Eyes
Е значи водата не е съвсем студена, а нормална. Аз също не бих пила топла вода от топлфикация. Не знам какво толкова трябва да се дезинфекцират автоматите за вода. Другият вариант за мен звучи по-зле.
Редактирам се, говорите явно за тези, които ръчно се натискат отгоре. Другият вариант е по- добър. Обикновено предоставят автомат при условие за определена месечна консумация.

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 19:08 от wixi

# 592
Да,за тези,които се натискат отгоре говоря.Обяснението е,че при дезинфекцията може да остане някъде по тая джаджа дето се натиска и изпомпва водата нещо,което да навреди на децата.Но щом другите родители са съгласни коя съм аз да противореча-един срещу двайсет!Една птичка пролет не прави...
А водата хич не е нормална като се има предвид,че като пуснеш студената докато се изредят 10-15 парчета тя се е източила даволно...Щом детето я определя като студена значи наистина е такава  ooooh!

# 593
Яни, така и не разбрах два чифта чорапи и пантофи ли носи детето ти през зимата в ДГ?  Rolling Eyes
И, ако е само по един чифт чорапи и пантофи, нима мислиш, че моите деца седят с пантофи, обути на бос крак, когато аз реша, че им е топло?

Всякакви автомати за вода са доказано абсолютни бациларници. Да не говоря, че при вида на гнусните баки, в които се налива водата, ми се отпива за вечни времена.

# 594
  • shumen
Съни,ами той си беше с тениска и са го преоблекли,защото се е изпотил.А това,че не са я намерили си беше чисто оправдание,защото резервната беше най-отгоре в раницата.
Ашиа,и аз това си мисля.Само,че ще трябва да купя още една-две тениски,за да има поне две резервни там,и две от нас да му обличам.То днеска се заприказвахме и с другата госпожа и тя вика-ами той само по нея игра на танците.Викам браво,а искахте блузка с къс ръкав,за да им обличате.

# 595
Яни, така и не разбрах два чифта чорапи и пантофи ли носи детето ти през зимата в ДГ?  Rolling Eyes

само по един чифт чорапи и пантофи

като замениш чорапа с чорапогащник си отговорила сама на въпроса  Wink

# 596
  • София
Сериозно ли, студена вода - от чешмата  newsm78 Да я смесват с топлата? Мислех, че се шегувате, а то било наистина  Rolling Eyes Съчувствам на учителките, честно...

# 597
Съни,ами той си беше с тениска и са го преоблекли,защото се е изпотил.А това,че не са я намерили си беше чисто оправдание,защото резервната беше най-отгоре в раницата.
Ашиа,и аз това си мисля.Само,че ще трябва да купя още една-две тениски,за да има поне две резервни там,и две от нас да му обличам.То днеска се заприказвахме и с другата госпожа и тя вика-ами той само по нея игра на танците.Викам браво,а искахте блузка с къс ръкав,за да им обличате.

Ами може пък наистина да не е видяла госпожата не смятам че това трябва да е повод за нападения.Както родителите винаги си намират оправдания когато са постъпили не коректно така и учителите няма идеални хора Peace

# 598
А какъв е проблемът който не иска детето му да пие вода от чешмата, да дава шишенце 0,5л минерална вода  newsm78 При нас е така, нямаме атомати, а посмъртно няма да се съглася детето ми да пие вода от ръчна помпа, ако съм разбрала правилно за какво иде реч тук  Blush

# 599
Сериозно ли, студена вода - от чешмата  newsm78 Да я смесват с топлата? Мислех, че се шегувате, а то било наистина  Rolling Eyes Съчувствам на учителките, честно...

Ох,горките те....  Crazy

А какъв е проблемът който не иска детето му да пие вода от чешмата, да дава шишенце 0,5л минерална вода  newsm78 При нас е така, нямаме атомати, а посмъртно няма да се съглася детето ми да пие вода от ръчна помпа, ако съм разбрала правилно за какво иде реч тук  Blush

Имаше такъв вариант миналата година  Peace Тая година не дават да се внася абсолютно нищо за консумация отвън  Rolling Eyes

Съседната група са с ръчна помпа,мъкнат бутилки,на всяко пиене еднократна чаша за всяко дете...ами чак толкова не искам,ама да пуснеш чешмяната вода и докато се изредят 10-15 деца да пият тя става студена,защото се източва,не ми се нрави много,пък който иска да ги съжалява учителките.Дечицата са за съжаление  Confused

Общи условия

Активация на акаунт