Детската градина- всичко, което ни вълнува- 13

• 45 232
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
На мен сестрата една сутрин ми се скара. Оставих го от първите и си беше леко хладно сутринта вътре- нямал ли елече да му облека. Ами, не бях занесла, и се почувствах като една кофти майка, оставяща детето едва ли не да умре от студ. Занесох елече- ами седи като паметник в гардеробчето, без да иска да го облече.

Сега се сетих, че сутрин и вечер настава великото преобличане на госпожиците. Водят ги с дънки, примерно, но задължително се обличат роклите след това. Вечерта- обратното. Топло си е.

# 571
Стъпалата не проверявам като цяло, но видя ли дете с два чифта чорапи, не пропускам да пипна колко са му потни краката.

Именно,затова са ми казали да е само по чорапогащник,без чорап върху него,защото краката се изпотяват и така изстиват  Peace И да не му обувам чорапогащник все ще има някакъв чорап на крака си,което не гарантира,че краката му винаги ще са топли...Зависи и от пантофите.Нашите са съвсем обикновени на беко със мрежичка на свода,без никаква вата т.е. не са дебели.На чорапогащника държа обаче,защото и аз нося...за по нататък,в следващите групи може и да помисля за махане  Thinking

# 572
моята в дг все я навличат. все повтарям, че ние от бебе не я навличаме така, свикнала е по-леко облечена, но не и не, другите деца не ходели така.
сварвала съм я на 5 градуса навън с панталон с подплата (от резервните ѝ дрехи), обут върху термочорапогащник, отгоре с потник, памучна блуза, ватиран суичър, зимно пухено яке и дъждобрана върху якето (който целогодишно стои там), захлупена със зимната шапка с ватираната подплата (оставяме по два варианта - “зимни“ и по-тънки) и апрески.  Crazy плувнала в пот, разбира се. след като занесох ски екипчето ѝ и помолих под него да е само с чорапогащник и памучна блуза, отново я сварих с чорапогащник и термоклин и блуза + плюшен елек под екипа, пак потна.
тази година започнах още със застудяването да напомням, че не я навличаме много.

# 573
Моето го пускам не с пантофи, защото всякакви такива му спарват краката, а с летни сандали. Нови са, само за вътре са предвидени. Имам ужас от потни крака, защото наистина така се изстива.

# 574
  • София
Оптимален вариант за масата няма, има такъв за конкретната градина, група, дете, ситуация. Това че, мама иска детето да е с пет ката дрехи или с летни през зимата, аз не съм длъжна да се съобразя с нея.

Има в нашата група дете, което седи навлечено. Родителите не дават да се съблича и след няколко скандала учителките вече не го пипат. Толкоз...

# 575
  • shumen
Аз моето не го навличам.В ДГ е плътно панталонче,чорапи,а нагоре е спотник и тънка блузка и тези дни откакто захладня с елече,което той сам сваля като му стане топло.Днеска ми се видя по студено навънка и му облякох тениска вместо потника,но имали танци и се бил изпотил и познайте дали като са го преоблекли са му сложили другата.Ами не,вместо нея му бяха сложили потник и доста си поговорихме тази вечер с едната госпожа.Утре ще последва същото и с другата и се надявам вече да не го намирам по потник и блузка.

# 576
Извинявайте, но ми се струва прекалено да изисквате от учителките да ви обличат децата така, както вие сте преценили. Намерили потник, сложили му, нали е преоблечено детето?

# 577
При нас се съобразяват с желанията на родителите.
Дани, освен да не слагаш потник в раницата, само тениски...така ще му обличат тениска. Wink

# 578
Извинявайте, но ми се струва прекалено да изисквате от учителките да ви обличат децата така, както вие сте преценили. Намерили потник, сложили му, нали е преоблечено детето?

Тук не съм съгласна...Това си е едно уважение към желанието на родителя и съобразяване,както повечето от нас се съобразяват с едно или друго нещо в тоя живот,без значение дали ни харесва или не,дали сме на същото мнение или срещуположното.Компромис му викат,ако на някого представлява чак такава трудност.
Значи аз трябва да си затворя очите (и го правя) когато детето ми разказва,че госпожа еди си коя пускала само студената вода за пиене,при положение,че на родителската сме се разбрали всички родители водата в по-студените месеци да се смесва с топла,а на нея й представлява голяма трудност да му облече или съблече нещо...Аз си мълча за водата,но детето упорито твърди,че конкретната госпожа пускала студена вода.Казвам му да си иска смесена и толкова.Ясно ми е,че няма да си поиска,но разчитам да се кали така  Mr. Green

# 579
Лесно е, в раницата има само дрехи, които в конкретния ден и аз бих облякла. Ако детето има и потник, и тениска в раницата, не бих тръгнала да размишлявам кое от двете би предпочела майката да му облека. Защото едната ще предпочете потник, а другата - тениска. Та учителката все ще е виновна. Не може и изрично да се каже на учителките сутрин, защото 25 деца едва ли някой може да запомни на кое да му съблече чорапогащника, на кое да му сложи тениска и т.н.

# 580
  • София
Дани, махни потника от раницата и дръж само тениски, душа. Хората за къде по-важни неща забравят, колкото и пъти да им се повтаря, пък те и госпожите са хора - забравили са за това нещо или са се объркали, според мен. Нали говориш за единичен случай? Виж - да не пият студена вода, а смесена - според мен това не бива да го забравят (това към Яни).

# 581
Е,това със студената вода ме уби  Shocked

# 582
  • Варна
А защо изобщо се пуска машината на изстудяване през зимата?

# 583
И аз се чудя колко може да е студена водата, ако не се пуска копчето за допълнително изстудяване.

# 584
  • Варна
При нас водата не се изстудява.Понякога като вземам дъщера ми, тя се сеща да си налее точно тогава вода.Пипала съм водата, не е изстудена.
Не виждам защо си усложняват живота да смесват води, след като може просто да не изстудяват водата.

Общи условия

Активация на акаунт