Game of thrones тема 17 - The night is dark and full of terrors

• 43 221
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Добре,  представете си , че мъжа ви е..военен  да речем.
 Жените се, забременяваш и той отива на мисия..
Точно когато си родила, той си идва и води друго бебе, на същата възраст като вашето и заявява, че е негово.. (На всичкото отгоре му е одрало кожата  Mr. Green )Ще си го гледа у вас.  Без обяснения. И ви забранява да задавате въпроси.
Когато чувате клюки за другата жена и подпитвате мъжа си, той ви скръцва със зъби,  да не си врете носа..

От обида едва ли ще ви мине през ум, че детето всъщност не е негово, а на сестра му. НО той явно толкова ви няма доверие, че дори и вас не казва. Което е още по-обидно.. Crossing Arms

Та явно Кат е предпочела да вярва в обидното, а не в още по-обидното.. Laughing

# 421
Обаче:
1.Бебето е видимо по-голямо от Роб - значи е възможно да е заченато преди сватбата.
2.Кат е трябвало да се омъжи за друг,не за Едард.Защо да се ядосва,че той е имал връзка с друга жена преди сватбата им.Не са били обещани един на друг.
3.С времето тя го е опознала - логично е да се усъмни,че има нещо нередно - защото е умна жена.
4.Струва ми се невъзможно Кат да не  е знаела за Лиана и Регар.
 Naughty Grinning
И от тук гадното отношение на Кейтлин към Джон на мен ми идва като съшито с бели конци.И ме дразни.

# 422
Стигнах до извода,че на Мартин му е трябвало точно определени нейни решения и постъпки,за да върви действието,обаче сякаш е претупал характера й.Много алогичност при нея.Като сериалните герои.Другото обяснение е,че аз не мога да я схвана  Grinning Joy
Всичко друго в поредицата обаче е брилянтно.

И аз съм на това мнение. Кат е толкова смайващо интуитивна, чак настръхвам при препрочит на главите и. И издънката с Кутрето и Джон вадят очите.

Упражнението на Хексе ми хареса.
Значи, връща се военния с бебе, което е видимо доста по-едро, и ковчег със сестра си, която била влюбена да глупост (или отвлечена от красив принц Crazy) преди около 12 месеца.
Въпросният мъж от раждането на всичките деца ги пази като квачка, и винаги първия му въпрос е "Къде са децата." Силно е разтърсен от убийството на децата на Регар.
Ашара не е проблем. Била е бременна по друго време, и не може детето да е нейно. Времевата линия не пасва.
Аз се смятам за досетлива, и все бих се сетила, за толкова години. Поне така си мисля.

Я! Ирена ме е изпреварила.

# 423
  • Варна
Никъде не се споменава, че Джон е по-голям от Роб. Напомнете ми, ако греша.
Защо Нед не е казал, че детето е отпреди брака в такъв случай?

# 424
  • Варна
После.. Нед е пратил костите на Лиана в ЗХ, едва ли ги е занесъл лично.
И пак не ми пасва, защо Джон би могъл да бъде по-голям от Роб? От какво умира Лиана?

П.П. да се местим в темата за книгите?

# 425
  • Вестерос
От кръвоизлив сигурно

# 426
  • Варна

Какъв кръвоизлив, ако е родила Джон няколко месеца преди това.
(Всъщност е имала треска, вероятно причинена от сепсис.) Просто засичам хронологията и защо АКО Джон е  по-голям от Роб, Лиана е умряла толкова късно?

П.П. Ама довечера ще имам повече време. Ако някой все пак си спомня,  да каже колко време след смъртта на Лиана Нед се появява при Кат. В ЗХ ли е първата им среща след като се връща от войната (тя ражда Роб в Речен пад.)

# 427
  • Вестерос
Ааа не съм смятала така, аз мислех, че при раждането е умряла, нали Нед си спомня колко много кръв има  Confused

# 428
  • Варна
Ааа не съм смятала така, аз мислех, че при раждането е умряла, нали Нед си спомня колко много кръв има  Confused

Колко?
Споменава, че по леглото е имало кръв. Тогава между другото много болести са ги лекували с кръвопускане.

# 429
  • Вестерос
Честно казано точния цитат не го помня, с такова впечатление съм за доста кръв, на няколко пъти сякаш си спомняше за кръвта.

# 430
В Игра на Тронове Лувин казва на Кат, че копелетата растат по-едри от законните деца. Явно Джон е бил видимо по-едро бебе. (Лувин не е глупав, загрял е.)
Мартин е казал, че Джон е с три седмици по-голям от Роб. Беше в SSM:
http://www.westeros.org/Citadel/SSM/

# 431
После.. Нед е пратил костите на Лиана в ЗХ, едва ли ги е занесъл лично.
И пак не ми пасва, защо Джон би могъл да бъде по-голям от Роб? От какво умира Лиана?

П.П. да се местим в темата за книгите?
Лейди Барбри Дъстин свидетелства,че лично ги е пренасял.Нали изказваше негодувание,че не е донесъл тези на съпруга й,но на скъпоценната му Лиана ги е прибрал в Зимен хребет.
Скрит текст:
— Нед Старк върна коня ми на връщане към Зимен хребет — продължи тя. — Каза ми, че милорд съпругът ми е умрял достойно, че тялото му е положено да почива под червените планини на Дорн. Върна костите на сестра си в Севера обаче и тя почива там… но те уверявам, костите на лорд Едард никога няма да почиват до нейните. Смятам да нахраня с тях псетата си.
Някой по-вещ да изкара точната хронология,но аз съм останала с впечатлението,че Нед е при сестра си малко след раждането на Джон.Склонна съм да вярвам,че тя умира от кръвоизлив.За съжаление и в наши дни се случва така да си отиват родилки поради нескопосана родилна помощ.Бебето Джон смятам,че наистина е кърмено от дойката на Нед Дейн и той разказа на Аря истина.Доста време му е коствало на Нед да се добере до Зимен хребет - Кулата на радостта нали е в Дорн.Така че и Джон е имал време да "отфръкне" и да пристигне като едно добре сложено бебе.   newsm32
Защо Нед не е казал на Кейтлин?В началото е ясно защо -не може да й се довери,защото реално  те не се познават добре ,женени са едва ли не  по спешност,по-късно с времето се появява обичта и уважението между тях.
Защо после обаче не го е направил?Може би,защото тайната е много опасна,страхувал се е.Или е обещал пред Лиана да запази тайната само за себе си.  newsm78

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 19:38 от irena681

# 432
Явно това е едно от обещанията, които преследват Нед до последните му дни в Черните килии. Помни умиращата Лиана, която му повтаря "Обещай ми, Нед." И си дава сметка колко му е коствало да изпълни обещанията в мн.ч.
Това се случва след Битката на Тризъбеца, след превземането на Чертога, след избиването на Елия и децата. Нед ги е видял мъртви, и препуснал побеснял към Дорн, не е искал да има нищо общо с участниците.

Едва ли е било нещо тривиално, като да прибере тялото и например, за сметка на тялото на лорд Дъстин. Защо ще го преследват тези мисли в Черните килии, ако не видя с какъв бяс крал Боб иска да изтреби Таргариенските "изчадия", защото те не били деца, а попови лъжички. Робърт се уплаши като разбра, че Денерис е бременна. Ако разбере, че синът на Регар му е бил под носа....лошо за всички. Дори Джон да е копеле, пак Робърт ще се чувства застрашен. Ще поиска главата му, а Нед не би му я дал. И ето му нова война. Откъдето и да го погледнеш, единственото решение е било да представи бебето за свое.

В сериала, си пролича как Шон Бийн се разчувства като се разделяше с ДЖон. Личеше си колко силно е обичал майка му. Къде ти време за любов със случайна жена по време на война. Абсурд. Няма време.

# 433
  • Варна
Мотивите на Нед да скрие произхода на Джон са ясни, но е можел да измисли по-приемливо обяснение за пред жена си. Още повече, че Джон е бил по-голям от Роб, т.е. заченат е преди  брака.

Лиана е имала треска преди да умре, имало е и кръв по леглото:
Скрит текст:
Цитат
Понякога все още я чуваше. „Обещай ми“, беше изплакала в онази стая с мирис на кръв и рози. „Обещай ми, Нед.“ Треската й бе отнела силата и гласът й излизаше почти в шепот, но когато той и даде думата си, страхът изчезна от очите й. Нед още помнеше как му се беше усмихнала, как пръстите й бяха стиснали здраво неговите в мига, когато се предаде на смъртта.

Цитат
„Обещай ми, Нед“, бе прошепнала сестра му в кървавата си постеля. Тя бе обичала мириса на зимните рози.

Според мен това е сепсис (лекуван с кръвопускане), а не кръвоизлив след раждане, т.е. Джон спокойно може да е бил вече на 2-3 седмици и да е бил отглеждан у семейство Дейн.
Още една подробност -  Нед първо е завел Джон в ЗХ, а след това е пристигнала Кат с Роб.(Още по-обидно  Mr. Green)

# 434
  • Варна
Само да върна няколко поста назад. Някой попита какво е търсела с бебето си девойката Старк в криптите. А Теон каза на лейди Дънстин (?), че има нива, на които никой не е слизал от години. Какво пречи да има и проход накъде на долните нива, който излиза някъде си - към Вала, под Вала, в Черен замък или другаде??? Много стари замъци са имали такива проходи, та при превземане да се изниже домочадието и да се спаси. По същия начин може и въпросната Старк да се е върнала в ЗХ. Тия крипти мн често се споменават и едва ли е случайно. А и Джонито го викат. Хм?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт