Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 35 100
  • 613
  •   1
Отговори
# 300
panika22, много съжалявам за това което ти се е случило. Но всяко зло за добро както се казва.
Отговори си на един въпрос. Нужно ли е да ти пука, да се нервираш, да плачеш за човек, който директно ти казва такива грозни неща? Аз мисля че не.
И не бива да обръщаш внимание на чуждото мнение. Да не ти пука. С този вече не би трябвало да имаш нищо общо.
Това, че си била дебела е оправдание просто, а не причина, щом като сте се запознали си била такава. Много е повърхностно да ти говори така, при положение, че и той е бил дебел.

# 301
Поредната силна жена, и поредният Муньо.
Ще се справиш!

# 302
И аз като Popule  ще си замълча. Нали се развежда, ликувайте.

Бъркате даването на кураж на човек, който е зарязан с ликуване.
Но ако смятате, че ще й е по-полезно да й обясните, че тя е виновна, а не човекът, който нито децата иска да си гледа, нито му пука за семейството - давайте...

# 303
.... Всеки да си носи кръста и последствията от действията или бездействията си.  Wink

казваш го, като че ли само мъки и нещастия я очакват, а всъщност според мен съвсем не е така. Мисля, че тепърва я очаква добрият живот, не е глупава, стара или бедна, децата не са съвсем малки, лесно ще се справи.
На последната сбирка със съучениците ми 75% бяха разведени поне по веднъж и си бяха чудесни. Това е много остаряло и закостеняло мнение, а също и съвършено невярно, че който не е женен или е разведен е нещастен или е второ качество...

# 304
Въпросът е, че човек трябва да погледне нещата обективно. Ако има желание от двете страни каквито и да са проблемите ще ги решат. Но когато единият не иска насила не можеш да го накараш.

# 305
Аз, като една защитничка, не ми се подхваща темата, че ще стане мазало и ще има доста наранени, а на жената и без това й е тежко. Затова няма да коментирам. Всеки да си носи кръста и последствията от действията или бездействията си.  Wink

И аз като Popule  ще си замълча. Нали се развежда, ликувайте.

А да плачем ли?
За какво? За нещо ценно, което губи?

Не виждам някой да ликува, просто ѝ даваме съвети за неща, които предстоят.

# 306
още на 2-ра страница ти написах- за мен има трети човек
този човек те лъже през всичките години,в които сте заедно,ти го виждащ,обаче си го искащ
Защо?

# 307
  • София
Абсолютно има трети човек, до седмица-две ще се чуе. Хем ще ти е още по-зле, хем шокът ще ти помогне да продължиш напред.
Впрочем, само хубави неща те чакат без изневеряващ воденичен камък на шията, ще видиш.
И аз иначе ги слушах тия как съм дебела и грозна, през едното да влиза, през другото да излиза. Разбира му главата проста.

# 308
Абсолютно има трети човек, до седмица-две ще се чуе.

С това съм напълно съгласна. Рядко мъж сам решава колко му е непоносимо семейното положение.  Някой му го подсказва и това не са приятелите.

# 309
Толкова ли е важно дали има или няма трети човек?
И ако няма, значи е ОК да има такова поведение, или му се намалява вината?

# 310
Може би момичетата искат да я подготвят, за да приеме шока, ако се окаже, че има друга жена. Аз не бих го твърдяла със сигурност. Историята познава доста случаи, в които близки приятели /необвързани или разведени/, с които се споделят семейни проблеми, да причина за подобно поведение на мъжете. Съпругът на авторката може да бъде оправдан само ако е болен.

# 311
Човекът е доста лабилен и несигурен в себе си и всеки във всякакъв момент би могъл да му повлияе.
Дали е друга или приятели, болест, няма значение. Важното е, че съпругата му не може да разчита на него, след като й съобщава, че го задушава с някакви измислени недостатъци.

# 312
Дали са измислени? Не говоря за килограми.

# 313
Не знам защо, ама аз мисля, че няма друга. Може пък наистина да не се е чувствал добре и по - хубаво, че са се разделили. Да, неприятен е начинът, но сигурно от доста отдавна е събирал и сега му е прикипяло и е изригнал. Не го оправдавам, да не се разбира така. Аз също съм чувствала, че се задушавам, при положение, че погледнато отвън не е имало причина. Явно нещата са тръгнали още при първата изневяра и оттогава е потискал, потискал. Колегите не са виновни и едва ли обсъждат авторката. По - скоро ако той е споделил, обсъждат неговата версия, естествено я подкрепят напълно.

# 314
  • София
Толкова ли е важно дали има или няма трети човек?
И ако няма, значи е ОК да има такова поведение, или му се намалява вината?

Важно е само дотолкова, че на авторката ще й се наместят нещата и ненормалното му поведение ще си има обяснение - иначе за виновен, до ушите е виновен.

Общи условия

Активация на акаунт