Работа, CV-та, HR-и, съвети - 45-та тема

• 78 488
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
Е, не всички си пускат предизвестие, и чак след това започват да си търсят работа все пак...
Аз пък не знам защо е необходимо да казвам на работодателя си, че съм на интервю за работа, вместо, че съм до банката примерно?  Rolling Eyes Ще му звънне евентуалният ми бъдещ работодател, за да ме "наклевети", че съм на интервю ли? Айде стига, то пък големи моралисти значи. Без да дам отчет, че имам желание за смяна на работата, или да си пусна предизвестието - да нямам право на интервюта?!

# 76
Aко работодателят даде предизвестие на служителя/работника, тогава вторият има право да си тръгва час по-рано с цел намиране на нова работа. И това важи ако си на не по-малко от 8 часов раб.ден по принцип.

# 77
  • Сф
Защо трябва да измисляте причини и да се оправдавате? Просто питате/ уведомявате, че еди кога се налага да излезете, или ще закъснеете и толкова. Не е негова работа защо. Peace

# 78
  • София
Славейче е писала, че е била в предизвестие.
Нищо морализаторско не виждам, а точно това питам защо в такава ситуация е необходимо да се плетат плетки и обяснения. За мен това е усложняване на живота. И не, работодателят няма да се обади и да наклевети някого...

А, Мираж е перефразирала много точно въпроса ми.

# 79
Аз например гледам интервютата ми да са или в края или в началото на работния ден и съответно казвам, че ще си тръгна по-рано или ще закъснея за работа, и това е. Но чак пък да ходя да се обяснявам на работодателя ми, че ще съм на интервю за работа ми се струва прекалена честност /глупост/, която е напълно излишна.
А да си организирам интервю в извънработно време ми се струва нереалистично - това значи, че служителите от човешки ресурси трябва да стоят и те допълнително. Не ми се струва особено възпитано да искам такова нещо от тях. Ако сами го предложат - ОК, но в противен случай - твърдо не.

# 80
  • София
Аз например гледам интервютата ми да са или в края или в началото на работния ден и съответно казвам, че ще си тръгна по-рано или ще закъснея за работа, и това е. Но чак пък да ходя да се обяснявам на работодателя ми, че ще съм на интервю за работа ми се струва прекалена честност /глупост/, която е напълно излишна.

Аз в никакъв случай нямах предвид без да са попитали някого да ходи да дава отчет какво прави или не прави. Личен ангажимент. Толкова.

# 81
  • София
Съжалявам ако звучи грубо, но аз лично ако съм решила да напускам то има причина за това ми желание и най-често съм обсъдила проблема с настоящия ми работодател. Ако той не желае да промени условията, които мен ме притесняват, то е ясно какво следва.
Напускала съм 4 работни места до момента. Първото си беше срочен договор, така че всички бяхме наясно кога е последният ми работен ден. Второ напускане - предупредих два месеца по-рано и си дадох едномесечното предизвестие. Третото отново - предупредих ги, че планирам да напусна няколко месеца преди да си дам предизвестието. А последното ми напускане беше леко принудително, така че изобщо не изпитвах никакво притеснение да си ходя по интервюта.
Съгласна съм, че не е удачно да се лъже и бих казала, че съм била долу-горе коректна при всичките си напускания...
Въобще не уведомявам предварително, че ще пускам предизвестие, нали за това е предизвестие месец по-рано.

# 82
Аз споделих как са се стекли обстоятелствата при мен. Била съм в такива взаимоотношения с работодателя ми, че съм преценила, че искам да ги информирам предварително.
Не толерирам лъжите и подмолните действия, но ако ми се наложи да се скатавам бих избрала политически коректна причина - лекар, зъболекар, майстори ремонтиращи нещо удома или отпуска. Не бих се изправила пред шефа и да му кажа, че отивам на интервю  Mr. Green

И за да разведря малко обстановката да разкажа, че (вече) бивш колега използваше най-жестоките оправдания, за да ходи по интервюта - в рамките на месец двама близки роднини починаха (по неговите думи) и синът му претърпя тежка операция (по думите му). Той изчезна яко дим веднага след като ни платиха заплатите - нито се обади, нито каза, че не му се работи при нас вече. По-късно разбрахме, че човекът си е ходил по интервюта за работа точно по времето, по което ние си мислехме, че е на погребение  ooooh! До ден днешен с колегите недоумяваме как може да използва такъв тип оправдания, за да извини отсъствията си, но хора всякакви...

# 83
Все още нямам оферта, но имам надежда
, за работа събота и неделя говорихме защото се налага извънредно тъй като в момента има работа и се подготвят документи за участие в конкурс за обществена поръчка - а за работата писане на оферти, превод на статии, подготовка на документи за обществените поръчки, такива неща   bouquet

Последна редакция: чт, 25 юни 2015, 19:27 от Анонимен

# 84
  • Другата България
За какво заплащане, Дадос?

# 85
200 е по обява  Confused

Последна редакция: чт, 25 юни 2015, 19:32 от Анонимен

# 86
  • Другата България
Тоест, само събота и неделя, за 200? По колко часа?

# 87
не, събота и неделя ако се наложи само, иначе през  седмицата всеки ден по 4 часа  Rolling Eyes

# 88
  • Другата България
И това за 200? Малко ми се струват на мен, това си е подигравка. #Cussing out

# 89
200 лв? Някои работодатели съвсем откачиха!

Общи условия

Активация на акаунт