Работа, CV-та, HR-и, съвети - 45-та тема

• 78 866
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
Дадос, само на английски ли ще пишеш?

# 91
Селика, май специално заради теб посочих горе долу какво ще правя, а за превода на статии росто ми казаха че може да се наложи , не знам за превод от български на английски, по скоро от английски  ooooh!

# 92
  • София
`Ко, не!

# 93
200 лв.?? И вероятност за работа събота и неделя?? Това е някакъв майтап  Shocked
Дадос, нали за София ставаше въпрос?
Ще имаш ли разходи за път?

# 94
Разходи за път-да, но реално нека да видя какво ще се случи, ще стигна ли до започване, и тогава ще видим  Rolling Eyes

# 95
Но ако имаш разходи за път, какво ще остане накрая  Rolling Eyes

# 96
Nenna, писах ти Лс, на всички останали успех! Когато имам сили ще пиша пак!

# 97
Дадос, не разбирам какво повече ти харесва това предложение от твоята работа, но все пак искам да ти обърна внимание, че трябва да внимаваш повече и да поправя няколко грешки, защото имаш желание да работиш с писане на български език. Аз не казвам, че съм много грамотна, но работата ми не го е изисквала. Опитай се да пишеш по-кратки и ясни изречения!

Вчера ми  се обажда някакъв мъж , а аз съм тръгнала да се прибирам. Беше покана за интервю в Трансгаз Комерс , за който открих много малко. Нямат и сайт. Човека вчера ми беше звънял 3 пъти като ми падна батерията , а днес сутринта и 4-ти път, но проведохме среща .  Rolling Eyes
Странно място, малка стара сграда, бивш склад , на 1 етаж, офисът се състои от една стая , на входа има надпис "Строителна компания АД". Има и тоалетна де. Както и да е. Чакам го да ми изпрати граждански договор и описание на бъдещи евентуални мои задължения и възнаграждение, всичко, защото иска и работа събота и неделя по 8 часа, но аз казах че искам заплащане и коректност. Договорихме се за първи 10 дена, ако всичко е наред и всичко е описано както трябва  ooooh!
Харесал ме е макар(пред "че" не винаги се пише запетая) че смущаващото е,(тук не съм сигурна) че този човек  на 80...   Shocked

Каква коректност очакваш от човек, който ти предлага договор за 4 часа, а иска да работиш на 8 + извънредно?

# 98
Изобщо не е ясно дали изобщо ще започна там, вчера господина ми звъня - заминал за командировка спешно! Имам чувството, че това е един вид отбиване на номера. Никой не е съвършен и има вероятност нищо да не стане!   Ако все пак получа някакви документи като договор, ще пиша пак!   bouquet

# 99
Dados, и според мен трябва да настояваш по възможност за трудов договор. Принципно няма как в гражданския да имаш определено работно време или място на изпълнение на работата (в повечето случаи), случвало ми се е да го прави работодател, за да спести от осигуровки. По-късно разбрах, че съм била подведена с т.нар. скрит трудов договор, което не е много редно. Относно парите - всеки си знае какво, защо и дали приема, но и моето мнение е, че са твърде малко. Работила съм на 4-часов ТД, в провинцията, и пак основната заплата беше 240 лв., отделно 60 лв. ваучери. И става въпрос за 2007 г.
Стискам ти палци нещата да се наредят скоро по най-добрия за теб начин!

# 100
Точно това щях да кажа и аз. При граждански май няма работно време.

# 101
  • София
Гражданският договор е за определена работа, която да се извърши, разбира се, в някакви срокове, които са изрично посочени. Възможно е и да има някакво работно време, но ако е пряко свързано с изпълнението на задачата, но това е някаква много голяма рядкост. Не виждам Дадос, защо се колебаеш за такова интервю и условия. За отказ е отвякъде.

# 102
Защото си мисли, че ако започне нова работа, малко ще се посъвземе.

# 103
  • София
Не е лоша тази мисъл по принцип и има нещо вярно, че промените в повечето случаи влияят тобре, но точно така описано - със сигурност не. Такъв тип условия водят до повече проблеми.

# 104
Аз също не бих приела подобна смяна на работата.

Общи условия

Активация на акаунт