Работа, CV-та, HR-и, съвети - 45-та тема

• 78 869
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
  • Другата България
И аз не бих, но не е коректно да обсъждаме Дадос тук при все, че тя не участва в разговора. Каквото имахме, казахме ѝ, нека си прецени сама.

# 106
  • София
Много внимавайте с гражданските договори!
Повечето работодатели ви дават една хартийка, да и се радвате, а никакви осигуровки не плащат.
Не ви ли дадат служебна бележка на първото плащане, значи всичко е лъжа.

Аз изчислих, че юли месец ще взема към 500 лв от часове /някои вече съм изработила/, така че няма да съм много активна в търсенето.

# 107
Тук съм , но вероятно нищо няма и да стане, продължавам с търсенето така или иначе, още вчера когато говорихме по телефона се усъмних в тази изведнъж възникнала служебна командировка  Thinking
За трудов договор нямаше възможност, търси се човек на граждански договор с уговорка кога се взимат 4 часа сутрин или следобед , за сега нямам никакви документи за да видя какво ми предлагат и ме съмнява, че ще имам  newsm78
За сега съм го отписала ако имам възможност ще преговарям.  Sunglasses

# 108
  • София
На мен ми се е случвало на граждански да не ми платят дължимите данъци, които са ми удържали. осигуровки нямаше, защото сумата беше ниска. Много се бях ядосала, защото бях в общината да се разправям за други данъци, дължими от мен (заради последното тримесечие). Служителите видяха, че няма платено нищо, аз имах служебна бележка и всичко необходимо, но такова нещо като самосезиране не съществува. Все още се надявам след като напуснах да са им направили проверка. Ставаше дума за данъци - 3 месеца по около 16 лева за хонорар от 220 лева, които на мен са ми удържани все пак и не са ги извадили от джоба си.

# 109
Последните 2-3 години /не помня точно кога се промени законът/ за последното тримесечие не се удържа в края на годината, а се плаща от служителя при подаване на данъчната декларация. Т.е би трябвало да са ви удържали само за осигуровки, в случай че по трудови взаимоотношения не надвишавате максималния осигурителен праг. А данъците не ги внася работодателя и съответно не ви го удържат.
Не претендирам да съм компетентна в тази сфера, но миналата година имах един граждански за кратък период и така ми обясниха от счетоводството на съответната фирма. Всъщност работата я бях свършила лятото, но ми изплатиха хонорара ноември.

# 110
  • София
Момичета, предстои ми да се явявам на интервю по скайп. И тъй като до сега не съм го правила нито по този начин, нито по телефон, а само в стандартния вариант - лице в лице с интервюиращия, искам да помоля, ако някой е с по - богат опит от моя да ми даде насоки. И Ви благодаря предварително   bouquet

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 13:26 от Hellsun

# 111
Ако стигнем до някакъв договор и видя някакъв договор съм решила да откажа, продължавам да търся  Rolling Eyes
Съвсем на скоро получих отказ от една много желана за мен платена стажантска позиция, което ме срина още повече , който търси намира  Confused

# 112
  • София
Дадос, не се ядосвай за стажантските толкова. Първо, искат само много млади хора.  На повечето места обаче искат да са без опит, за да могат да ги будалкат, да ги товарят с работа и да не им плащат.

# 113
Е те стажантските по принцип са за незавършили и току що завършили. Аз дори и не съм си помислила да кндидатствам за такава.

Dados, ти тук беше ли кандидатствла? http://www.jobs.bg/f2812218

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 13:52 от celika

# 114
  • София
Последните 2-3 години /не помня точно кога се промени законът/ за последното тримесечие не се удържа в края на годината, а се плаща от служителя при подаване на данъчната декларация. Т.е би трябвало да са ви удържали само за осигуровки, в случай че по трудови взаимоотношения не надвишавате максималния осигурителен праг. А данъците не ги внася работодателя и съответно не ви го удържат.
Не претендирам да съм компетентна в тази сфера, но миналата година имах един граждански за кратък период и така ми обясниха от счетоводството на съответната фирма. Всъщност работата я бях свършила лятото, но ми изплатиха хонорара ноември.

Знам го това в детайли, говоря за данък, който не е за хонорари през последното тримесечие и който ми е удържан.

# 115
  • Сф
Момичета, предстои ми да се явявам на интервю по скайп. И тъй като до сега не съм го правила нито по този начин, нито по телефон, а само в стандартния вариант - лице в лице с интервюиращия, искам да помоля, ако някой е с по - богат опит от моя да ми даде насоки. И Ви благодаря предварително   bouquet

Пост 284 и следващите няколко страници.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=842952.270;topicrefid=20

# 116
Аз този коментар съм го пропуснала. Моето интервю по скайп беше без камера.

# 117
  • София

Пост 284 и следващите няколко страници.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=842952.270;topicrefid=20

Благодаря сърдечно Мираж   bouquet

# 118
Днес бях на първото си интервю. Със смесени чувства съм  Thinking не знам дали ми харесва или не.   

Много се надявам и други да ме поканят на интервю.

# 119
Вероярно има неща, които не ти харесват. Въпроса е да прецениш плюсовете и минусите.

Общи условия

Активация на акаунт