БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 260
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
  • София
еликсир, и на теб голямо благодарско ! Изясни ми се за картата - и във Венеция така се валидират, но са за 1 човек и n-дни.

# 481
Hospital Sant Pau има ли такса за вход , и ако има , то каква е тя ? Чисто информативно питам , защото никъде не намирам отговор . Реших , че след Guell ще отидем до там . Четох много интересни отзиви за нея .

# 482
Hospital Sant Pau има ли такса за вход , и ако има , то каква е тя ? Чисто информативно питам , защото никъде не намирам отговор . Реших , че след Guell ще отидем до там . Четох много интересни отзиви за нея .

Има вход за хоспитал Сан Пау и Санта Креу - нищо ми се върти 9 евро в главата.

# 483
  • София

http://www.barcelona.de/en/barcelona-hospital-santa-creu.html  - 10 евро за възрастен и 5 евро за деца до 18 г. и над 65  г.

# 484
Искам да попитам, ако някой е разглеждал Hospital Sant Pau, колко време горе-долу  отнема разходката, защото след това смятам да посетим Саграда, а за там билетите са с час.

# 485
Искам да попитам, ако някой е разглеждал Hospital Sant Pau, колко време горе-долу  отнема разходката, защото след това смятам да посетим Саграда, а за там билетите са с час.
30 минути. Ако решите да се поснимате повече или да поседнете на пейка и да се насладите на гледката може и повече.
То и за 10-15 минути може да обиколите болницата всъщност. Отворени са само 3 помещения и там няма нищо особено. Време се губи/ ама то не се губи реално, защото е прелестно/ в двора.

Пеша сте за 10 минути до Саградата. Има и рейс/ метро. Ако пътувате от по- далече с транспорта може да отидете до болницата, да я разгледате и със същия чек, защото няма да са минали 75 минути да отидете до Саграда фамилия.

Поздравления за избора. Hospital Sant Pau ме впечатли изключително много. В тази връзка погледни и The Palau de la Música Catalana .Намира се в Бари Готик. Има турове,платени, но ако не ви се влиза поне от вън го вижте. Фан-та-сти-чен!!! Двете сгради са на 1 и същи архитект: Луис Доменик и Монтанер .

# 486
Искам да попитам, ако някой е разглеждал Hospital Sant Pau, колко време горе-долу  отнема разходката, защото след това смятам да посетим Саграда, а за там билетите са с час.
30 минути. Ако решите да се поснимате повече или да поседнете на пейка и да се насладите на гледката може и повече.
То и за 10-15 минути може да обиколите болницата всъщност. Отворени са само 3 помещения и там няма нищо особено. Време се губи/ ама то не се губи реално, защото е прелестно/ в двора.

Пеша сте за 10 минути до Саградата. Има и рейс/ метро. Ако пътувате от по- далече с транспорта може да отидете до болницата, да я разгледате и със същия чек, защото няма да са минали 75 минути да отидете до Саграда фамилия.

Поздравления за избора. Hospital Sant Pau ме впечатли изключително много. В тази връзка погледни и The Palau de la Música Catalana .Намира се в Бари Готик. Има турове,платени, но ако не ви се влиза поне от вън го вижте. Фан-та-сти-чен!!! Двете сгради са на 1 и същи архитект: Луис Доменик и Монтанер .
Благодаря много!
The Palau de la Música Catalana също е в програмата  Simple Smile, но той е близо до нашия апартамент и предполагам, че ще го видим много пъти.
Сигурно ще досаждам още доста - нещо съм се отпуснала с програмата, но ще пътуваме в края на юни и все си мисля, че ще се справя.

# 487
В нашата програма /началото на април/ включих The Palau de la Música Catalanа, като влезем да гледаме спектакъл с фламенко. С билетите можем да влезем 1 час по-рано и да разгледаме самата сграда.
Дано да е добро решение.

# 488
  • София
zhorchy, точно това гледам сега - фламенко спектаклите в The Palau de la Música Catalanа. Ти кой избра? Откъде купи билети?

ПП Аз разглеждам възможностите за фламенко вечери тук - http://www.flamencotickets.com/barcelona-flamenco-shows
За времето, през което ще сме в Барселона, в The Palau de la Música Catalanа единствената възможност е тази - http://www.flamencotickets.com/arte-flamenco-barcelona?type_1=video
Може ли да ме насочите към друг сайт, където да разгледам за билети?

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 22:38 от Vivi

# 489
Аз си ги взех от оригиналния сайт http://www.palaumusica.cat/en/programme_314
От програмата видях в кои дни има спектакъл и си купих билети, които са на цени 20/35/40/50 евро в зависимост от местото. Има много добър план на залата и понеже ми се струва ,че бях първа си купих билет за 20евро, съседни места на тези от 40 евро.

# 490
  • София
Благодаря ти!
Ние ще пътуваме след доста време - за нашия месец няма обявени още никакви представления. Ще следя. Simple Smile

# 491
  • софия
Фламенкото е неповторимо изживяване. Има възможност за купуване на билети с отстъпка

# 492
Здравейте, момичета,

първо да благодаря за всичко, което сте сътворили. Макар да ми е второ посещение в Барселона изчетох всички теми, всички коментари и си копирах важните моменти в един файл, който сега погледнах е набъбнал на 37 страници Simple Smile Луда работа, ама аз съм си така - зареждам се емоционално.

Детето ми  (а и аз частично) е луд фен на Барса и Меси и екскурзията е белязана от този факт - планираме и посещение на мач, дано се получи. Имам следните въпроси:

1. Някой знае ли къде живее Меси около Барселона? Намирам все много стара информация. Добрах се до някакъв град Castelldefels - http://virtualglobetrotting.com/map/lionel-messis-house-1/view/google/, но по-новите информации сочат, че още от началото на 2014 година, си строи нова къща на ново място, та си мисля, че може и да се е преместил вече. Няма да му ходя на гости, но знам колко е важно да възпитаваш в детето си дух, че няма невъзможни неща, че с труд и желание всичко се постига, а и самото вълнение от търсенето, (не)намирането, пътуването и дай Боже пристигането в града, където живее Меси и да видиш, макар и отдалеч, си струва. Обичам трудни приключения Simple Smile

2. Вторият ми въпрос пак е свързан с Меси Simple Smile Знаете ли къде е тренировъчната база на Барселона, пак някъде извън града? Има ли достъп до там, където разтоварват футболистите от автомобилите? Възможно ли е да се вземе автограф там или да се присъства на тренировка? Презумпцията ми е, че там би било доста по-ненаселено с фенове, отколкото на самия стадион.

3. Някой получавал ли е автограф от Маси по официален път - чрез сайта на Барса или друг фен-сайт? Колко време отнема и каква е процедурата?

Благодаря на всички отзовали се.
Пожелавам ви една безметежна и усмихната Барселона Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 22:03 от mimimost

# 493
Съжалявам, но никъде не срещнах цена на такситата повечето с метро и бусове, но аз ще имам багаж и искам да знам колко ще ми струва таксито от порта/пристанището/ където спират круизните кораби до площад Испания, където ще нощувам в хотел. Благодаря предварително за бързият и точен отговор.

# 494
  • София
mimimost, моят син също е фен на Барса. Каза ми, че новата тренировъчна база (новата Ла Масиа) е това - http://www.fcbarcelona.com/club/facilites-and-services/detail/ca … ts-city-in-detail

https://en.wikipedia.org/wiki/Ciutat_Esportiva_Joan_Gamper

Общи условия

Активация на акаунт