БАРСЕЛОНА - тема 6

• 104 971
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
Този вариант също е много добър.
 Ако ползвате туристическия бус с книжката към билета имате отстъпки при закупуване на билети за забележителностите на място.

# 76
  • Хасково
Здравейте, имам питане към ходилите в Барселона- как ще бъде най-добре да се оползотворят около 5 часа свободно време. Да обясня- ще бъдем на организирана екскурзия
Скрит текст:
Панорамна обиколка на Барселона:  площад “Испания”, Побле Еспаньол, хълма Монджуик, Олимпийския стадион, площад “Колумб”, пристанището, емблематичната улица “Ла Рамбла”, стадиона “Камп Ноу” ,Посещение на парка “Гюел”- паметник на културата под егидата на ЮНЕСКО, Катедралата “Саграда Фамилия”- най-завладяващия архитектурен проект и символ на Барселона.. Пешеходна разходка по “Пасео де Грасия” до къщата “Каса Мила”,позната още с името “Ла Педрера”/ което означава каменоломна / и причудливата къща “Каса Батло” )
Ще бъдем с две деца и ми се иска да видим нещо интересно за всички.

# 77
Някой посещавал ли е Националния дворец, интересни ли са вътре експозициите? Знам, че харесването на картини, скулптури и т.н. е относително, но, все пак.... Ограничена съм със времето, иначе ще отидем до него, но едно посещение е може би поне 2 ч., мисля че на терасата може да се качиш само отвътре, или?

# 78
Здравейте, имам питане към ходилите в Барселона- как ще бъде най-добре да се оползотворят около 5 часа свободно време. Да обясня- ще бъдем на организирана екскурзия
Скрит текст:
Панорамна обиколка на Барселона:  площад “Испания”, Побле Еспаньол, хълма Монджуик, Олимпийския стадион, площад “Колумб”, пристанището, емблематичната улица “Ла Рамбла”, стадиона “Камп Ноу” ,Посещение на парка “Гюел”- паметник на културата под егидата на ЮНЕСКО, Катедралата “Саграда Фамилия”- най-завладяващия архитектурен проект и символ на Барселона.. Пешеходна разходка по “Пасео де Грасия” до къщата “Каса Мила”,позната още с името “Ла Педрера”/ което означава каменоломна / и причудливата къща “Каса Батло” )
Ще бъдем с две деца и ми се иска да видим нещо интересно за всички.

От Каза Батьо можете да тръгнете в посока пл. Каталуня и да си изберете - разходка в парк Ситадела - там е и зоопарка. Друг вариянт - Барселонета и аквариума . Трети вариант Бари готик, можете да се отбиете и на пазара Букерия.
Някой посещавал ли е Националния дворец, интересни ли са вътре експозициите? Знам, че харесването на картини, скулптури и т.н. е относително, но, все пак.... Ограничена съм със времето, иначе ще отидем до него, но едно посещение е може би поне 2 ч., мисля че на терасата може да се качиш само отвътре, или?
Не е нищо особено експозицията. Не бих препоръчала. За терасата , не знам коя тераса имаш предвид. Ако искате можете да се качите до входа на музея, има много хубава гледка.

# 79
Ами и аз не знам коя тераса имам предвид - може и да е покрива... Изчетох толкова информация за това и онова -  транспорт, билети, турове, кули, покриви, че може и нещо да не съм разбрала, а да е ставало въпрос за гледката отвън... Както и да е, благодаря за мнението относно експозицията, защото имах доста големи колебания, тези 2 часа мога да ги "запълня" с нещо друго..

В този ден имаме около 5 часа. Мисля да отидем до Плаца Испания, да го разгледаме, да минем през фонтаните /ние не държим на вечерното шоу/ и да отидем до Музея. След това - може би обратно до "Испания", "Арената" - заслужава ли си влизането вътре? Аз не съм голяма почитателка на пазаруване в молове, но, все пак си е изкушаващо....

Или пък просто да направим "Испания" - фонтаните - "Испания" - и с метро до Арката и Северната част на Ситаделата с каскадата?

# 80
Влезте в МОЛ-а, качете се с ескалаторите до последния етаж и излезте на покрива. Той е тераса със заведения. Има прекрасна гледка към пл. Еспаня и наоколо на 360 градуса. За пазаруване, аз съм  антишопинг маниячка, така, че съм пас.  Simple Smile

# 81
Цлете, благодаря! Нещо такова ми се въртеше и на мен в главата, знаех за екскалатора и терасата...

А, Бари Готик за колко време може да обиколим? Предвидила съм един ден за посещение на Музея на музиката с тур, след това Катедралата, още няколко площади и църкви /ние сме любители на старинната архитектура/, Палас Гюел, монумента на Колумб, по Ларамба  - Букерията - площад Каталуния. Мисля, че е осъществимо, но все пак "времево" не мога да си го представя много...

# 82
Напълно изпълнимо е. Бари готик ... не знам, аз мога да се мотая много време там. Laughing И друго. Не се стремете да влизате във всички забележителности. Идва много в един момент. А Барселона е прекрасна за обиколки из улици и булеварди, ядене и пиене. И аз ще й се насладя скоро. Приятно изкарване!

# 83
Цлете, благодаря и за съветите и за пожеланията! Ние също обичаме "външната страна" на сградите, дворчета, площади, атмосферата на архитектурата.... Ние сме от 5-ти там /и наоколо/, надявам се в планираните дни за Барселона да имаме хубави /недъждовни/ дни, но, както дойде. Само единият ни ден ще бъде фиксиран заради часовете за посещение /Саграда, Парка Гюел и Каса Батийо, а другите ще ги напасвам съобразно прогнозата, тъй като за момента е малко "смесена"  Sunglasses

# 84
  • Варна
Здравейте,
ние се прибрахме от Барселона. Беше невероятно. Имахме шест дни на разположение и успяхме да обиколим основните забележителности без да си даваме зор. Единствено не успяхме да се качим на кулата Рождество, защото беше валяло и беше затворена.
Ако обичате да ходите пеш и имате достатъчно време е напълно възможно да разгледате забележителностите без транспорт. Ние така предпочетохме и останахме много доволни. Усеща се духът на града, като се ''изгубиш'' из малките улички.
Единственото, което можехме да си спестим е Побле Еспаньол (испанското село) - пълна бутафория (лично мнение).
Ако има интерес, мога да опиша подробно нашия пешеходен маршрут по дни Simple Smile
И да попитам колко време важи картата Т10? Останаха ни няколко пътувания.
И най-вече да благодаря за прекрасната тема, благодарение на която пътуването и организацията ни бяха перфектни Simple Smile

# 85
Здравейте,
ние се прибрахме от Барселона. Беше невероятно. Имахме шест дни на разположение и успяхме да обиколим основните забележителности без да си даваме зор. Единствено не успяхме да се качим на кулата Рождество, защото беше валяло и беше затворена.
Ако обичате да ходите пеш и имате достатъчно време е напълно възможно да разгледате забележителностите без транспорт. Ние така предпочетохме и останахме много доволни. Усеща се духът на града, като се ''изгубиш'' из малките улички.
Единственото, което можехме да си спестим е Побле Еспаньол (испанското село) - пълна бутафория (лично мнение).
Ако има интерес, мога да опиша подробно нашия пешеходен маршрут по дни Simple Smile
И да попитам колко време важи картата Т10? Останаха ни няколко пътувания.
И най-вече да благодаря за прекрасната тема, благодарение на която пътуването и организацията ни бяха перфектни Simple Smile
Dedi,моля за маршрута и на нас ни предстоят шест дни,ще ми е интересно,че все не ми остава време да ги планирам.

# 86
  • София
Записвам се и аз тук, че ме чака организация, от 14-18.9 сме там. Интересува ме какви детски атракциони могат да се видят? На първо място ще посетим Камп Ноу и музея на ФК Барселона, че детето и мъжа ми са големи фенове. Синът ми е на 8 г. Ние сме от Бургас и плажовете не са ни приоритет. Посетихме миналата година Дисниленд и детето беше възхитено. Не си падаме много по галерии и църкви. Ще се радвам да споделите идеи,а ще чета междувременно темите.

# 87
  • София
 С интерес следя темата . Заминавам за Барселона другата седмица. Simple Smile

# 88
Имам нужда от помощ относно Парк Гюуел. Знам, че има платена и неплатена част. Билетът е за платената, а посочения час за посещение - например 12 ч., означава ли, че трябва да бъда в 12 ч. на този вход, или 12 ч. е просто за влизането в парка, или неплатената част си е без вход?

Ако ползваме метрото до спирка Vallcarca и оттам с ескалаторите до единия от входовете /задния пише?/, това в близост ли е до платената част?

Ние преди това планираме разни други неща да видим - ако свършим по-бързо и сме по-рано в Парка, може ли да използваме това време за неплатената част...

Изведнъж много се обърках с тези входове, платени, неплатени части... В коя, какво има да се види...

# 89
Аз като бях преди две години безплатната част беше след 19;00 майтам някъде, но препоръчвам да си влезете на платеното преди това, т.к. на светло е по-готино, пък пак може да останете до залеза.

Общи условия

Активация на акаунт