БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 239
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Домино, три пъти ходим в Барселона покрай круиз, и трите пъти сме спали на Рамбла - пешеходно е до круизния терминал /ходи се до паметника на Колумб и от там рейсчето до кораба, 2 евро в посока, три евро, ако е двупосочен билета/. Площад Каталуния - също спират Аеробусите, това даже е последната/първата им спирка. Та от площад Каталуния на Рамбла каквото и да хванеш е удобно /поне за нас/. Такситата от круизния терминал до летището са на твърда тарифа и струват 39 евро. Предполагам откъдето и от Барселона да се хване, все ще е тази цена, щом е до летището.  Peace

На мен Барселона ми е крайно пристанище, но реших да остана с една нощувка да разгледам градчето, пък и полета на Уиз е чак в 21.30 и не ми се обикаля с багаж или да плащам гардероб. За това реших да остана с една нощувка, но видях в Гугъл, че не е толкова близко от круизният терминал до рамбала да речем. Сега от теб разбирам, че когато слезем от кораба ще можем да вземе автобус до паметника на Колумб и от там вече всичко е лесно. Е лесно, лесно, колко да е лесно като гледам цените на хубавите хотели. Препоръчай ми нещо изпитано все пак, да не се хвърлям ей така ....

# 526
Пак аз с моите питанки  Blush
Да попитам пак за картите за транспорта . Тук често коментирате Т 10 , но ние като пътуваме 6 човека , една такава карта ще ни е за едно возене . Обмислях варианти Т 70/30 или HOLA BCN за определен брой дни , ще е по-удачна ? Ако вземем Т 70 / 30 ще е по-евтино , но пък това подаване от човек на човек ще е супер тъпо според мен . Та реших да взема на всеки по една HOLA за 4дни . Не ми е съвсем ясно обаче , като я поръчам през сайта , как ще пристигне при мен ? Най-вероятно на мейл и ще трябва да я изпринтя . Но тогава ще може ли да се чекира ? Машинките на които ще я чеквам , дали ще разпознава бар кода ѝ ?
Това не ми е съвсем ясно . Помагайте , моля !

# 527
  • sofia
Домино, в темата за круизите многократно сме писали за блу бус от порта, много е удобен.

# 528
Сис, според мен програмата ти е добра. Ние ще го даваме лежерно и сме с подобна програма. Основните ми бележки са:

1. В ден първи няма да имате сили за казите. След хостел, ще сте си в хостел Simple Smile освен краката, и душите, и очите имат нужда от почивка.
2. След тибидабо може един Козмо каиша?
3.В някои дни си натъпкала много, в други нищо. Например, зоо-то и аквариума са близо, така и така ще стена темата "животно" може да са заедно?

Казвам, като ходила и ще ходеща с дете Simple Smile

# 529
Сис, според мен програмата ти е добра. Ние ще го даваме лежерно и сме с подобна програма. Основните ми бележки са:

1. В ден първи няма да имате сили за казите. След хостел, ще сте си в хостел Simple Smile освен краката, и душите, и очите имат нужда от почивка.А бе някоя от вечерите ще са . Ако не първата , то до четвъртата все ще им време и за тях
2. След тибидабо може един Козмо каиша? Вече го добавих в програмата Grinning
3.В някои дни си натъпкала много, в други нищо. Например, зоо-то и аквариума са близо, така и така ще стена темата "животно" може да са заедно? Да , близо са едно до друго , но не ми се иска в края на обиколката , на всички да им се гади от животни ! Пък и за малките нещата да са по лъжичка всеки ден   Wink

Казвам, като ходила и ще ходеща с дете Simple Smile

Иначе пак да попитам за картите за градски транспорт . В предния си пост питах , ама отговор не получих !  newsm78

# 530
Карти не сме ползвали. Още повече, ако ползвате туристическите бусчета. Купуваш на всеки Т10, по-удобно е, отколкото да си го прехвърляте 5 човека и си решаваш проблема.

# 531
Не ме кефят тези туристическите автобуси !
Кажете , моля , като поръчам HOLA BCN он-лайн , тя ще пристигне на мейла и трябва да я изпринтя. Няма да имам проблем при чекирането ѝ после , нали ?! Щом се продава през нета , то не би трябвало да има проблеми ?! Ако някой е купувал така , моля да сподели !
Закупени он-лайн ми излизат с почти 20 Е по-евтини / това е почти една карта безплатно / , което не е за подценяване , предвид това , че сме повече хора . Сега правих груба сметка и за нещата , които съм набелязала , сметката ми излиза към 1000 Е . Само за посещения , без транспорта и храната . Сумата си е сериозна и всяко евро намаление ми е добре дошло !  Mr. Green

# 532
Сисссс,почти всички билети купени предварително по нета са по евтини,само за сравнение-за Саградата онлайн билет с кулите/червен/ онлайн е 29Е,а на място 35Е,така че освен опашката за билет на място се спестява и някое евро.За Аквариума не съм убенена,че има намаление,но може да улучите някакво. Wink

За картата за транспорта мисля,че няма да имаш никакъв проблем-щом ще пристигне на мейла ти ще има и указания,ще си ги прочетеш и ако трябва ще  я изпринтираш,те хората така добре са го измислили и им работи перфектно цялата система-и с транспорт и с атракции,страхотно организирано е всичко,като отидете сама ще се увериш. Simple Smile
Ние ползвахме Т10,но бяхме 3-ма.

За парк Гюел препоръчвам варианта с ескалаторите/ние основно метрото използвахме/-това обаче е лично мнение и не е задължително и другите да го харесат,но на мен така ми се видя много удобно и интересно.Влязохме откъм метростанция Vallcarca и после  с ескалаторите нагоре първо в безплатната част и имахме много време да разглеждаме вървейки надолу,като дойде часа за нашите билети влязохме в платената част и там стояхме колкото ни беше интересно и излязохме от централния вход посока станция Lesseps/има 1220 м вървене пеш до нея,но е само по надолнище и покрай магазини за сувенири и е много приятно/.

# 533
Нали направих плана , та вече стигнах до калкулиране на билетите за посещения . Събира ми се сума от около 973 Е . На тях имам 54 Е отстъпки ! Че това си е едно качване на Монтжуик кабле за всички дружно ! Хахаха ... Аз, широкопръстата , съм станала спестовна ! Не ми се смейте много ! Wink

# 534
За Аквариума не съм убенена,че има намаление,но може да улучите някакво. Wink
За аквариума има 2 евро намаление - от 20 на 18 евро. Около касите има безжичен интернет и билети могат да се купят със смартфон непосредствено преди самото влизане. После показвате само QR кода и влизате.

# 535
Аз пак да питам за Саграда и кулите - билета от 29Е включва и двете кули ли, защото w сайта им пише, че едната не работи сега?! Мога ли да купя само за вътре билети и ако решим на място да вземем за работещата кула?

# 536
Аз пак да питам за Саграда и кулите - билета от 29Е включва и двете кули ли, защото w сайта им пише, че едната не работи сега?! Мога ли да купя само за вътре билети и ако решим на място да вземем за работещата кула?
В сайта на Саграда фамилия като отидеш на билетите, до цената на съответния билет има един знак "+". Щракаш на него и ти показва какво включва. Та билета от 29 евро пише, че вкл. посещение на една от двете кули.
Купуване на място мисля, че не е оферта, защото трябва да се редиш на касата, където опашката е много голяма.

# 537
Има ли удобни и изгодни полети до Барселона. Гледах на уиз, през септември,  но никак не ми се виждат удобни, особено връщането е в 2 през нощта, а не сме от София. ...

# 538
  • София
Има ли удобни и изгодни полети до Барселона. Гледах на уиз, през септември,  но никак не ми се виждат удобни, особено връщането е в 2 през нощта, а не сме от София. ...

По-удобен от този няма към момента. България еър имат по-удочбен часоте на пристигане, но с прекачване и става пътуване от 7 до 15 часа, а е и по-скъпо.
Чакаме Райън от ноември - те ще са 6.15-8.15 София (тук пък ще ви трябва хотел преди полета сигурно) - Барселона и 8.50- 12.40 Барселона- София. Към момента опциите ти са хотел , близо до летището на връщане или чакате Раян и летите напролет ...догодина Simple Smile

# 539
Ние ще летим с България еър и сме без прикачване. Пристигаме в Барселона в 15,40, а в София ще се върнем в 20,20ч. По-скъпи са билетите, но часовете за нас са  по-удобни.

Общи условия

Активация на акаунт