БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 028
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря и аз, мисля че се ориентирах.

В крайна сметка новото L9 на метрото, ходи в посока различна от централните части и за да стигне човек до Каталуня, Еспаня и пр. трябва прехвърляне.
Така че оставаме на вече планирания вариант за директна връзка, която при нас до Каталуня е влакът.

# 571
  • Пловдив
Здравейте,предстои ми пътуване началото на м.април.Мъжа ми има рожден ден и реших да го изненадам,като основно искам да го съчетая с мача Барселона-Реал Мадрид,ноооооооооо се оказа голям проблем с билетите! (намерих някакви цени по 1000€ на човек!!!).
Аз съм била в Барселона,но в командировка и не успях да обиколя много.Спомням си,че едната вечер вечеряхме в много хубав ресторант с гледка към града-моля за идеи???Знам че е много общо,но помня,че след това ходихме да гледаме пеещите фонтани и не беше много далеч (ако това е ориентир).
Също така понеже в неделя не работи почти нищо,а заради мача ще сме там от събота,мисля да посетим La Roca-разбрах,че е на около 50 км. от града и си струвало много ходенето -имало страхотни стоки на ниски цени.
Въпроса ми е колко горе-долу ще ни излезе с Rent-a-car?

# 572
Здравейте!Как ви се струва следната програма за два дни в Барселона и възможно ли е да се реализира?Ще пътуваме аз съпругата и 8 год. ми дъщеря. 

Ден 1 Пинеда де Мар
7:57 Влак R1 за Барселона
9:09 Пристигане на Pl. Catalunya
9:20 Пътуване с метро L3 към Trinitat Nova (5 спирки-слизане на спирка  Vallcarca) или с автобус №24(15 спирки-45 мин.)-КОЙ ОТ ДВАТА ВАРИАНТА Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ?
9:30 Пеша от метростанцията до Парк Гюел
10:00-13:00 Разглеждане на Парк Гюел и обяд
13:30-13:50 Пътуване с метро L3 към Zona Universitària за Pl.Espanya(10 спирки-слизане на спирка  Espanya)
14:00-16:30 Pl.Espanya,МОЛ Арена, Parc de Joan Miró/Dona i Ocell/
16:30-17:00 Пътуване с метро линия L3 към Trinitat Nova (5 спирки-слизане на спирка  Catalunya)до Pl. Catalunya
17:00-18:30  Rambla de Canaletes(до площад Каталуня),Teatre Coliseum, Casa Lleó Morera, Casa Batlló
18:47-20:02 Влак R1 до Пинеда де Мар

Ден 2 Пинеда де Мар

8:15 Влак R1 за Барселона
9:29 Пристигане на Pl. Catalunya
9:30-11:30 Palau de la Música Catalana, Museu de la Xocolata(отваря в 10 ч.),Castell dels Tres Dragons, Ciutadella Park, Parliament of Catalonia
11:30-13:00 Зоологическа градина
13:00-14:00 Picasso Museum и придвижване до Аквариума
14:00-15:30 Аквариум
15:30-16:00 Световен търговски център Барселона
16:00-17:00 Посещение на El Bosc de les fades-кафе с гръмотевици
17:00-18:30 Разходка по Ла Рамбла и Готическия квартал- Güell Palace,Placa Reial,Gran Teatre del Liceu,Placa Sant Jaume,Basílica de Santa Maria del Pi
18:47-20:02 Влак R1 до Пинеда де Мар

# 573
Наближава и нашето пътуване . Всичко вече е готово , до най-малките подробности . Бордните карти разпечатани , програмата направена и изследвана в детайли , купени разни билети он-лайн . И тук следва въпрос  Thinking Когато отидем на място там , за където съм купила билет , показвам ваучера , който удостоверява покупката ми , нали ? Например за Монтжуик кабле кар имам ваучер . Тряба да го покажа на мястото , от което останалите си купуват билетите ли ?
Купих и Hola BSN за 4 дни . Изпратиха ми ваучер с код , за който ми обясниха , че трябва да вкарам в някаква машина на метростанция .
Помагайте , моля ! Не че няма да се справя , но все пак ще съм по-спокойна , ако имам предварителни насоки !

# 574
В момента сме в Барселона. Просто за информация, на карта Т10 пише, че не е валидна от метро Aeroport.

# 575
marty74bg, понеже за придвижване от зоологическата градина до музея на Пикасо и после от него до аквариума не си оставил време за придвижване, то излиза, че във въпросния музей ще стоиш 30 минути. Това е безмислица. Музеят на Пикасо е уникално място - включва страшно много картини от преди насочването му към кубизма, на които със сигурност за 30 минути е невъзможно да се насладиш. Била съм октомври миналата година в този музея и час и 45 минути 2 часа беше едно бързичко и сравнително добро разглеждане.

# 576
Според мен билет за под 300 евро за Ел класико е невъзможно. При това най-вероятно на място и на черно, с всички рискове от това.
Ние вчера си купихме билети за Арсенал за сряда, тоест пуснаха билетите 5-6 дни преди мача и тръгнаха от 100 евро официалните. В рамките на минути, изчезваха, като мартенски сняг. Гледаш има, цъкаш - няма. Да не говорим за различните, единични места в секторите и т.н. И Арсенал не е върхът на върховете, все пак, нали Simple Smile

# 577
marty74bg, понеже за придвижване от зоологическата градина до музея на Пикасо и после от него до аквариума не си оставил време за придвижване, то излиза, че във въпросния музей ще стоиш 30 минути. Това е безмислица. Музеят на Пикасо е уникално място - включва страшно много картини от преди насочването му към кубизма, на които със сигурност за 30 минути е невъзможно да се насладиш. Била съм октомври миналата година в този музея и час и 45 минути 2 часа беше едно бързичко и сравнително добро разглеждане.

Благодаря за мнението!За съжаление не разполагаме с повече време,а и сме с малко дете,на което гледането на картини не му е любимо занимание... newsm78.Понеже музеят е с безплатен вход/пада се първата неделя на месеца/и ни е на път -та затова го включих в програмата.

# 578
Не препоръчвам музея на Пикасо в дните за безплатно посещение! Опашката е впечатляваща!

# 579
  • София
Не препоръчвам музея на Пикасо в дните за безплатно посещение! Опашката е впечатляваща!

Ние минахме за около 30 мин. Имаше улични музиканти-цигани, които си знаеха, че там има струпване на хора в този ден и беше много весело. Лично усещане, разбира се!
А организацията в музея беше уникална.

# 580
 Знае ли някой,дали Т10  важи със сигурност за новата метролиния L9 от летището ?

# 581
Знае ли някой,дали Т10  важи със сигурност за новата метролиния L9 от летището ?

В момента сме в Барселона. Просто за информация, на карта Т10 пише, че не е валидна от метро Aeroport.

Ето го отговора !

# 582
Здравейте, момичета. Без много планове преди дни взехме билети за Барселона за началото на април. С дете на 6 години сме и ще имаме 5 пълни дни. Опитвам се да правя програмата. Огромни благодарности към авторките на темата bouquet, наистина много труд и полезна иинформация!
Заради детето не смятам да ни е твърде наситена програмата, но задължителни са Саграда Фамилия , Парк Гюел, Каса Батийо, музея на Пикасо.
Опитвам се да намеря повече иформация и мнения за Космокайша.

# 583
  • софия
Здравейте, момичета. Без много планове преди дни взехме билети за Барселона за началото на април. С дете на 6 години сме и ще имаме 5 пълни дни. Опитвам се да правя програмата. Огромни благодарности към авторките на темата bouquet, наистина много труд и полезна иинформация!
Заради детето не смятам да ни е твърде наситена програмата, но задължителни са Саграда Фамилия , Парк Гюел, Каса Батийо, музея на Пикасо.
Опитвам се да намеря повече иформация и мнения за Космокайша.
Ако ходите в Музейко няма смисъл. Качете се на статуята на Колумб. Хареса ни в зоопарка и в аквариума. Не са чудо невиждано, но на детето много му харесаха. Нахранете рибищата на приостанището.

# 584
zvanche
Това с рибите на пристанището някаква атракция ли е или вие така си го направихте

Общи условия

Активация на акаунт