БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 014
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
  • софия
Какви варианти има за фламенко на живо?
Фламенкото е must see.
http://94.156.15.161/index.php?PHPSESSID=rsi02rdp3nl1njddcc0m5ok … 56555#msg32556555

Скрит текст:
Аналогия между Музейко и Козмо каиша е абсурдна. Козмо каиша е абсолютно задължителен обект, ние вчера бяхме и усещането и за деца, и за възрастни е невероятно.
.....
Това е форум и всеки може да изрази собствените си впечатления и виждания. Квалифиuациите и обобщаването не ни правят по-убедителни в собствената теза.

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 06:09 от zvanche

# 601

За онлайн билети и други въпроси, моля, други момичета да се включат. Видях че в парк Гюел опашката е обща, за другите обекти не знам.

За Гюел нали е с определен час за влизане ? Обелязано е ,че трябва половина час преди това да си на място . Какъв е смисълът тогава , да имаш билет с фиксиран час и да се редиш на обща опашка ?!

Някой , който е там , ако се включи до неделя , да сподели какво е времето в момента ! От вчера имам инфо ,че е слънчево и приятно . Дано е така и от неделя до събота !

И още едно питане имам . Как стои въпроса с пшенето на обществени места ? В заведенията , отвън , може ли да се пуши или не е разрешено ? На улицата също ?

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 07:22 от Сисссс

# 602
  • софия
ММ е пушач и не е имал проблем с пушенето навсякъде навън.

# 603
За времето - ние сме тук - студ яко и вали нон стоп. дребно, но пък за сметка на това напоително. темп е под 10 градуса. добре че нос предимно дебели дрехи. дано за другата седмица да се оправи.

# 604
За парка Гюел и Саграда Фамилия показваш на някой от охрана/служители и те те упътват. За Саградата е огделен входът, както са писали, а за Парка просто отиваш отпред и си показваш билета. И влизаш тутакси под неодобрителните погледи на опашката Simple Smile.

# 605

За онлайн билети и други въпроси, моля, други момичета да се включат. Видях че в парк Гюел опашката е обща, за другите обекти не знам.

За Гюел нали е с определен час за влизане ? Обелязано е ,че трябва половина час преди това да си на място . Какъв е смисълът тогава , да имаш билет с фиксиран час и да се редиш на обща опашка ?!
Скрит текст:
Някой , който е там , ако се включи до неделя , да сподели какво е времето в момента ! От вчера имам инфо ,че е слънчево и приятно . Дано е така и от неделя до събота !

И още едно питане имам . Как стои въпроса с пшенето на обществени места ? В заведенията , отвън , може ли да се пуши или не е разрешено ? На улицата също ?
Ние бяхме с он-лайн билети. Отидохме 15-тина мин.преди часа. Нашият час беше за 16:00, оказа се че и парка отваря в толкова (поне тогава беше така, не зная дали сега е същото раб.време). Трябваше да поизчакаме малко. Хора нямаше абсолютно никакви, дойдоха трима-четирима точно когато влизахме. Но ние не влезнахме от главния вход, а от един от страничните /този, който се пада в ляво от главния, ако се застане с лице към него - ама как го обясних  Embarassed /   Peace

# 606
  • Пловдив
Някой може ли да ми отговори за rent-a-car или как е най-лесно да стигнем до аутлет селцето до Барселона.Ние заминаваме на 02.04 и ще сме там до 07.04-идеята ми е в неделя да се метнем до това селце  newsm78
И още един въпро-прочетох,че първата неделя на всеки месец има безплатни музеи-за кои по-точно се отнася,за да знам как да наглася програмата  Peace

# 607

И още един въпро-прочетох,че първата неделя на всеки месец има безплатни музеи-за кои по-точно се отнася,за да знам как да наглася програмата  Peace

Заповядай: http://www.timeout.com/barcelona/museums/barcelona-museums-free-sundays

# 608
  • Тук и сега
Ние пътуваме по-следващия понеделник. Запазихме апартамент близо до Парка Гюел. Но полетът на Уиз каца в 21.30. Най-близо ни е метростанция VALCARCA. Как според вас най-бързо да се придвижим дотам.
Ако някой има хубава карта на  Барса със забележителности и не му трябва нека ми я продаде.

# 609
Ние пътуваме по-следващия понеделник. Запазихме апартамент близо до Парка Гюел. Но полетът на Уиз каца в 21.30. Най-близо ни е метростанция VALCARCA. Как според вас най-бързо да се придвижим дотам.
Ако някой има хубава карта на  Барса със забележителности и не му трябва нека ми я продаде.

Аз още не съм ходила в Барселона . Пътуваме утре . Но като гледам , установявам два варианта .
1. L9 до Zona Universitaria и от там L3 до Valcarca
2. Ренфе до Pl. Catalunya  и от там пак L3 до Valcarca
Но нека се изкажат и по-запознатите !

Ние летим утре вечер . Нетърпението на всички ни нараства с всяка изминала минута . Днес е ден за стягане на багажа . Направила съм списък . Чета го и го препрочитам . Едно махам, друго слагам... Лудница ! Когато пътувам сама ми е толкова лесно ! Мятам два чифта дънки и няколко тениски и съм ок . А сега с децата ..... Дали ще е слънчево ?! Дали ще вали ?! Ами ако се изгуби точно куфара на децата ?! Да сложа ли още един чифт обувки ?! А бе откачена работа .... Ще рече човек ,че за първи път тръгвам някъде !  ooooh! Знам ,че като стигнем там , всичко ще е наред и все пак ...
Само си повтарям " Да се качим един път в самолета и ще се успокоя ! "
Има ли някой с актуална информация за времето в Барселона ?

# 610
Ето един кратък отчет по дни на нашето ходене с шестгодишно дете, лошо време, късно ставане и рано лягане:

Спахме в апартамент от airbnb зад университета, пътувахме с карти т10 - четири броя за пет дни, главно с метрото. От/до летището с ренфе, което с т10 излиза около евро на човек, а стандартният билет е 4+ евро. Даже на връщане си взехме нова т10, защото ни излезе по-евтино, отколкото три билета за влака. Ако някой иска мога да му я дам, има седем неизползвани пътувания в нея.
1.1. Зоопарк - шест часа. Ядохме вътре, обиколихме го подробно, видяхме всичко, даже и шоуто с морски лъвове. Отидохме с метрото и влязохме от долния вход, а излязохме от горния (разположението му е подобно на софийския). На всички много ни хареса, видяхме доста животни за пръв път, но не сме били в други зоопаркове, може и за тва да е. Има зона за най-малките деца с животни от фермата да издават звуци - кон, магаре, крава и пр.
1.2. Парк Цитаделата само го пресякохме, даже парламента го видяхме само от далеч.
1.3. Музей на шоколада. Нищо особено, но за половин часова забава става. Има Пиета от шоколад, мен тва най ме впечатли.
1.4. Бари Готик - там вечеряхме и ни се изпречиха на пътя катедралите Санта Мария дел Пи и още някаква Санта Мария, както и оня извит паметник с вечния огън от някакво съществено каталунско въстание.

2.1. Козмо каиша - шест часа. Тибидабо не работи март, иначе щяхме да идем и до него.
2.2. Бари готик от горната страна и катедралата Санта Аулелия, пак случайно. Но тази катедрала е толкова впечатляваща, че ако не я бяхме срещнали, аз щях да искам да я издирваме, за да я видим.

3.1 Парк Гюел, аз лично съм много разочарована с това отделяне на платена зона.
3.2. Барселона - Арсенал.

4.1. Колумб с качване до горе. Нямахме други места с панорамни гледки и тази ни беше ок.
4.2. Музеят на корабите и с влизане в яхтата символ на Барселона - Санта Аулелия - тва име така и не мога да го запомня точно.
4.3. Аквариума и ядене мола.
4.4. Рамбла отдолу нагоре -детето се снима с всички живи статуи, много са забавни. В букерията ядохме плодове и диня.
4.5. Вечеряхме в един ресторант La flauta - препоръчвам горещо, защото ни беше близо до апартамента. Опашката върви много бързо, така че почакайте.

5.1. Каза Батьо вътре. Това най-много ми хареса. И тези интерактивни карти на стаите много ме впечатлиха, и детето също.
5.2. Бари готик за ядене, площад Каталуня за гълъбите и полет към София.

Основните ми впечатления са, че видях съвсем различно лице на Барселона, много по-класическо, много по-мащабно. На миналото ходене бях останала с впечатления за една шарена, безметежна и весела Барселона, а сега съм с много по-различни впечатления. Страшно много полиция, страшно много хора и много, много комерсиално. Миналия път, преди 5-6 години, изкарвахме с 50 евро дневно двама човека, сега 150 трудно ни стигаха. Може би не гледах толкова Гауди и за тва така, а аз обожавам Гауди, не знам.

Не сме търсили къде живее Меси, нито ходихме на тренировка, защото времето беше дъждовно и студено, и някакси не предразполагаше за експедиции с неясен резултат Simple Smile

# 611
един ресторант La flauta - препоръчвам горещо,
Записах си го, на удобно място ни е и на нас.
mimimost, заложили сте на предимно детски и то момчешки забавления. Може би затова звучиш не особено доволна, а и лошото време...

# 612
Да, напълно си права, особено за времето. Липсата на слънце е особено впечатляваща за град като Барселона, който обикновено свързвам с море, шарения, леки дрехи и седене на припек, но се ла ви. Колкото за момчешките забавления, нямам проблем с тях, но имахме и здравословни премеждия, и някак си всичко общо даде един неефоуричен резултат. Но пак ще ходим де, очаква се Саграда фамилия да я довършат по-рано от 2026, така че след 5-6 години пак ще се озовем там. Аз съм много жадна за Гауди, ама много, много, както и за всички каталунски творци. Пък и един къмпинг около Салоу съм харесала, та, може и море да направим, а и Порт Авентура. Абе има, не е като да няма.

Между другото в Каза Батьо на покрива има една стаичка с течаща вода и насочена светлина към нея, с невеоятна акустика. Вълшебно място за уединение на гениалния творец. Не видях някой тук да е споменавал за нея. Затваряте вратата и визуално и слухово потъвате във водокапенето - усещането е... няма такова усещане. Работата е да издебнете, като няма хора около вратата и да я затворите незабелязано, за да се насладите на няколко тихи, тъмни, уединени и вълшебни минути. Ние бяхме четири човека и всички млъкнахме спонтанно. Туристите, като видят затворена врата и рядко се насочват към нея, така че е напълно възможно за постигане. Обикновено никой (освен екскурзоводите) не затваря вратата, ако е отворена и се лишават от минутки на вълшебство.

# 613
Здравейте,

Знаете ли дали трябва личната ми карта  да е валидна за период, надвишаващ продължителността на пътуването ми до Барселона? Ако да, колко месеца?

# 614
  • софия
Здравейте,

Знаете ли дали трябва личната ми карта  да е валидна за период, надвишаващ продължителността на пътуването ми до Барселона? Ако да, колко месеца?
Т.е. питаш дали ЛК трябва е валидна след връщането ти? Ако това е въпросът - да.

Последна редакция: пн, 21 мар 2016, 14:46 от zvanche

Общи условия

Активация на акаунт